متاسفانه ما در کشورمان بحران مدیریت داریم
سید جواد هاشمی در برنامه هفت مطرح کرد؛
متاسفانه ما در کشورمان بحران مدیریت داریم
سید جواد هاشمی کارگردان فیلم سینمایی «اختاپوس» گفت: متاسفانه ما در کشورمان بحران مدیریت داریم و این فرهنگ در کشور ما در حال نابودی است. چرا باید هزینه یک میلیاردی فیلمی با نظر و سلیقه یک نفر از بین برود و فیلم نتواند به نمایش در آید.
 
تاريخ : شنبه ۶ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۱۸:۴۸

به گزارش هنرنیوز؛ برنامه سینمایی هفت شب گذشته ۵ آبان ماه بررسی فیلم سینمایی «اختاپوس: ‌دفتر اول آهوی پیشونی سفید» با حضور «سید جواد هاشمی»، «منوچهر اکبرلو» و «شاهین شجره کهن» پرداخت.
در این برنامه اکبرلو در ابتدا با بیان اینکه شیوه نقد گویی در برنامه هفت درست نیست اظهارداشت: نقدگویی در این برنامه همیشه نامش نقد نیست بلکه بیشتر یک اظهار نظر شخصی است. بر این باورم که منتقد باید شان نقد را حفظ کند و خودش را درگیر چند واژه و اصطلاح نکند امیدوار بودم امشب آقای فراستی در برنامه حضور داشت تا این صحبت‌ها را در حضور وی بیان می‌کردم.
پس از آن هاشمی ابتدا درباره تجربیاتی که در عرصه ساخت و نگارش آثاری در زمینه کودکان و نوجوانان داشت صحبت کرد و گفت: من به چندین وضعیت در جامعه امروز سینما گلایه دارم. اولین گلایه‌ام به خانواده سینما است چون معتقدم که ما به اندازه کافی در سینما مشکل داریم پس نباید به راحتی از آن انتقاد کنیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر برنامه ریزی درستی در سینمای ما وجود ندارد. به عنوان نمونه به طور همزمان ۴ فیلم کودک اکران شده‌‌اند. فیلم من نیز قرار بود به جای «کلاه قرمزی و بچه ننه» نمایش داده شود اما در زمان اکران من ۳۴ سینما در گروه قدس در اختیار داشتم و «کلاه قرمزی» ۵۴ سینما. این عادلانه نیست. البته «کلاه قرمزی» فیلم بسیار خوبی است که امیدوارم به فروش بیش از این دست یابد.
وی ادامه داد: دومین انتقادم به مدیریت در سینمای ایران است که با مشکلات بزرگی روبروست. به عنوان مثال چگونه وزارت ارشاد فیلمی را تصویب کرده اما حوزه هنری اعلام می‌کند که این فیلم را اکران نمی‌کند. متاسفانه ما در کشورمان بحران مدیریت داریم و این فرهنگ در کشور ما در حال نابودی است. چرا باید هزینه یک میلیاردی فیلمی با نظر و سلیقه یک نفر از بین برود و فیلم نتواند به نمایش در آید.
در ادامه اکبرلو درباره فیلم گفت: یکی از نکات قابل توجه فیلم سرمایه گذاری بخش خصوصی در آن است. همچنین مهمترین ویژگی مثبت آن نیز این است که از افسانه‌ها بهره برده است. چون افسانه‌ها چکیده فطرت بشری است اما جای ساختارشکنی در الگوهای کهن وجود ندارد و جاهایی هم این فیلم موفق است که به افسانه‌ها وفادار بوده و در جاهایی درجا زده است که از داستان اصلی افسانه‌ها تخطی کرده است.

شجره کهن نیز در این باره عنوان کرد: این فیلم الگوی آشنایی به مخاطب ارایه می‌دهد اما معتقدم که هاشمی در این فیلم به الگوها بیش از حد ممکن وفادار بوده است. اگر کمی آزدانه‌تر با افسانه‌ها برخورد می‌شد و بن‌مایه‌ها و انگیزه‌های افراد درست‌تر معرفی و آدم‌ها محکوم نبودند طبق مقتضیات افسانه‌ها رفتار کنند فیلم جذاب‌تر از کار در می‌آمد.
هاشمی در این باره توضیح داد:‌اگر امکان ساخت قسمت دوم فیلم را پیدا کنم کلید بسیاری از مسایل در فیلم فاش می‌شود و مثلاً دلیل عصبانی پدر آهو و انسان بودنش مشخص می‌شود. متاسفانه فیلمنامه نویسی در کشور دچار معضل بزرگی است. پس نباید در مقام قیاس با آثار خارجی بر بیاییم. نگارش فیلمنامه این فیلم ۱۶ ساعت به طول انجامیده اما ۳۰ سال تجربه پشت آن بوده است. من از گاو پیشونی سفید که اصطلاحی پلشت است به آهوی پیشونی سفید که شخصیت مثبت دارد رسیدم اما حیف که فیلم در بدترین شرابط اقتصادی مردم در بدترین زمان به اکران درآمد.
در ابتدای برنامه «علی سرتیپی» سخنگوی کانون پخش کنندگان سینما در باره راه اندازی بخش ویدئو رسانه در این کانون : با توجه به این که وضعیت سینما از نظر فروش و گیشه بسیار بحرانی است و در این شرایط تنها فیلم های پر فروش و به اصطلاح «شانه تخم مرغی» در رسانه‌ها به فروش می‌رسد کانون پخش کنندگان طی تصمیمی قرار است موسسه ویدئو رسانه‌ای برای عرضه بهتر آثارراه اندازی کند. شورای مرکزی کانون نیز اعضای هیات موسس این موسسه هستند.
وی درباره بیانیه مجدد سینماگران علیه حوزه هنری عنوان کرد: قول و قرارهایی گذشته شده که وقتی برای گفتگو از طرف حوزه هنری به ما داده شود که متاسفانه در طول این دو هفته هیچ وقت جلسه‌ای به سینماگران اختصاص داده نشد. متاسفانه این پیش داوری‌ها یک طرفه و بدون حضور ما قضاوت شده در حالی که ما معتقدیم فیلم‌های خوبی ساخته‌ایم و با یک گفتگوی دو طرفه مسایل به وجود آمده حل می‌شود.
از هفت تا هفت و حاشیه هفت که اختصاص به حواشی فیلم «شیطان شلوار لی می‌پوشد» و اختلافات پیش آمده بین علی عطشانی، حمید اعتباریان و لیلا اوتادی داشت بخش بعدی برنامه شب گذشته بود. در بخش دیگری از برنامه ماه چهره خلیلی بازیگر سینمای ایران که به تازگی به همراه جمعی از هنرمندان به حج مشرف شده است، توضیحاتی درباره فضای حضور در مکه مکرمه و خانه خدا ارایه داد.
«محمود اربابی» دبیر پنجمین جشنواره ملی فیلم دانشجویی اولین مهمان شب گذشته بود. وی درباره برگزاری این جشنواره توضیح داد: جشنواره فیلم دانشجویی از ۷ تا ۱۰ آبان ماه در دانشکده صدا و سیما و پردیس سینمایی ملت برگزار می‌شود. این برنامه دو سالانه است و از ۱۰ سال قبل به صورت مستمر برگزار می‌شود. امسال بخش بین‌الملل نیز به بخش مسابقه این دوره با موضوع بیداری اسلامی اضافه شده است. معتقدم که داشتن یک جشنواره مستقل برای دانشجویانی که در عرصه تصویر فعال هستند و برای کشف استعدادهای دانشجویان سراسر کشور و دیده شدن آثارشان احساس می‌شود.
وی ادامه داد: در این دوره کارگاه‌های آموزشی نیز با موضوعات مختلف و همچنین نشست‌های تخصصی برای دانشجویان برپا می‌شود. با توجه به این که امسال سال تولید ملی نامگذاری شده تلاش داریم حواشی جشنواره را کم هزینه برگزار کنیم و در عوض فضا برای دیده شدن آثار فراهم شود. بنابراین دو سالن پردیس سینمایی ملت را به نمایش فیلم‌ها اختصاص دادیم.
بخش چهره ها اختصاص به معرفی فعالیت‌های پرویز پرستویی، لیلا حاتمی، دانیال حکیمی، الهام حمیدی، آهو خردمند و مهدی کرم پور داشت.
گفتگو با ترلان پروانه بازیگر نقش پیشونی سفید بخش دیگری از برنامه شب گذشته بود.

کد خبر: 48595
Share/Save/Bookmark