مسجد جامعی :زمان این کتاب گذشته نیست! اکنون است
در مراسم رونمایی از کتاب «آمدیم خانه نبودید»
مسجد جامعی :زمان این کتاب گذشته نیست! اکنون است
عضور شورای شهر تهران در مراسم رونمایی از کتاب «آمدیم خانه نبودید» پرداختن به خانه‌های مشاهیر و بزرگان ایران در شهر تهران به جای روایت کردن از شاهزادگان و دولتی‌ها را از ویژگی بارز و مهم این کتاب دانست.
 
تاريخ : جمعه ۱۲ دی ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۱۳
به گزارش هنرنیوز، احمد مسجد جامعی عضور شورای شهر تهران در مراسم رونمایی از کتاب آمدیم خانه نبودید نوشته نسرین ظهیری ضمن سپاس و قدردانی از نویسنده این کتاب به خاطر کار ارزشمندی که انجام داده بیان کرد: اکنون یک علاقه و شوق خاصی در شهروندان ما برای آگاهی از گذشته خود و شهرشان پیدا شده است که قابل تقدیر است. 

وی پرداختن به زندگی بزرگان و مشاهیر فرهنگ و هنر در این کتاب را به جای روایت از زندگی شاهزادگانی که روزی در این شهر زندگی می‌کردند، یکی از ویژگی‌های مهم این کتاب دانست و افزود: همانگونه که در مقدمه کتاب هم آورده‌ام اگر سرتاسر تاریخ را نگاه کنیم پر است از نام و روایت زندگی شاهزادگان، سلاطین و ملک‌ها، اما ویژگی بارز این کتاب روایت زندگی مفاخر و بزرگان علم، فرهنگ و هنر است که تاثیر فراوانی روی جامعه ایران داشته‌اند. از این رو این کتاب را شاید بتوان جغرافیا مفاخر ایران دانست و این نگاه نو و تازه‌ دارای ارزش است. 

مسجد جامعی چاپ سوم این کتاب در مدت اندک را یکی از نشانه مهم توفیق این کتاب دانست و گفت: حدود یک ماه پیش که من اینجا بودم این کتاب تازه منتشر شده بود و امروز وقتی با آقای جعفری مدیر نشر ثالث صحبت کردم ایشان گفتند این کتاب به چاپ سوم رسیده است و فروش فوق العاده‌ای داشته که این نشانه توفیق این کتاب است. 

وی تأکید کرد: بسیاری از خانه‌هایی که در این کتاب آمده است شاید اصلا ارزش تاریخی نداشته باشد، یعنی نه صد سال عمر کرده‌اند و نه اصلا چیزی از آن باقی مانده است. مانند خانه ملک الشعرای بهار که یک روز در تهران گردی‌هایی که داشتیم به دنبال آن گشتیم و اثر از آن پیدا نکردیم. اما همین که بدانیم یک روز بزرگی در آنجا زندگی کرده است مهم است و دارای اهمیت. 

عضو شورای شهر تهران با اشاره روایتی که از خانه سعید نفیسی در این کتاب آمده است ضمن تقدیر از خانواده نفیسی برای حفظ و نگهداری این گنجینه بزرگ بیان کرد: برخی از خانه‌ها نیز به کمک وارثان این مشاهیر حفظ و نگهداری شده مانند خانه نفیسی که به کمک ورثه این زنده یاد هنوز هم پابرجا است و این خانواده با صبر و حوصله فراوان تمام آن چیزی که از زنده یاد سعید نفیسی به جا مانده است مانند دست نوشته‌هایی از ایشان که اشعاری چاپ نشده نیز در میان آن‌ها یافت می‌شود را نگهداری کرده‌اند و مجموعه‌ای بزرگ و ارزشمند را درست کرده‌اند که قطعا روزی به کار ما خواهد آمد. 

وی در ادامه با اشاره به وجود مقبره خاندان نفیسی در بنای «سر قبر آقا» این بنا را یکی از مکان‌های با ارزش تهران دانست که دارای ارزش‌های معماری و هنری نهفته بسیاری است که حتی در کاخ گلستان هم نمونه آن را مشاهده نخواهید کرد.
 
او افزود: چهار فیل ستون که بار گنبد بی نظیر آن را متحمل می شوند و در کمتر جایی دیده شده یکی از نمونه‌های معماری ارزشمند است.  یک زمانی من پیشنهاد دادم این بنا  در اختیار بنیاد رودکی قرار  گیرد و برای آن کاربری خاصی مانند موزه مزارهای تاریخی تعریف کنند . 

مسجد جامعی یکی دیگر از ویژگی‌ها این کتاب را احساسی که به مخاطب از خوانش آن در زمان حال جاری می‌شود،عنوان کرد و گفت: شاید در ظاهر این کتاب گذشته را روایت می‌کند اما نوع روایتی که نسیرن ظهیری در این کتاب از خانه‌ها کرده است و خواننده را با حال آن بنا پیوند می‌دهد و فکر نخواهد کرد با چیز گمشده‌ای در گذشته مواجه شده است بلکه با حال یک خانه مواجه شده است. 

وی به کار گیری واژه «خانه» در عنوان این کتاب را یکی دیگر از ویژگی‌های مثبت این کتاب دانست و افزود: بکار گیری نام خانه در عنوان این کتاب یکی دیگر از زیبایی‌های آن است. «خانه» یک احساس صمیمانه‌ای به مخاطب خود می‌دهد که برخاسته از روحیه ایرانیان است و این واژه در روزگاری که به جای بکار بردن واژه خانه از دستگاه و مجتمع استفاده می‌کنیم حس و حال بهتری را به مخاطب می‌دهد زیرا امروز دیگر به آن شکل گذشته خانه نداریم و به جای آن ۲۰۰ دستگاه و ۴۰۰ دستگاه مجتمع داریم. 

مسجد جامعی در آخر ضمن تقدیر مجدد از نویسنده این کتاب برای نوشتن آن و از مسئولین نشر ثالث برای چاپ آن تاکید کرد: کاش این کتاب زود‌تر منتشر می‌شد زیرا نوشتن چنین کتاب‌هایی مسئولین شهر را از ظرفیت‌های شهر با خبر می‌کنند و قطعا در تصمیم گیرهای آن‌ها و جلوگیری از ساخت و سازهای بی‌رویه در این شهر موثر خواهد بود.
کد خبر: 77935
Share/Save/Bookmark