به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد خبری سلسله نشستهای «الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت»، نشست «از قریه تا مدینه» توسط دکتر صادق آیینهوند؛ روز سهشنبه ۸ اسفندماه با حضور صاحب نظران، اساتید و دانشجویان برگزار خواهد شد.
در این نشست دکتر آیینهوند چهره ماندگار و مورخ برجسته تاريخ اسلام، اصطلاح قریه و مدینه را در چهارچوب رسالت و دولت پیامبر اسلام (ص) معنی میکند. بررسی عصر تنزیل و پیشبینیها و طراحی الهی و نبی این عصر و همچنین مشکلات هجرت تاویلی در مقابل هجرت تنزیلی از دیگر مباحثی است که در این نشست به آن پرداخته خواهد شد. همچنین معنی هجرت، جهاد و تمدن و بررسی نگاه اعرابی به قریه و مدینه در برابر چالش بیابان و خیابان در اطلس تاریخ اسلام، برای ورود به تمدن جدید اسلامی از دیگر مباحث مطرح شده در این نشست خواهد بود.
بر اساس این گزارش، دومین سلسله نشستهای «الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت»: بررسی اندیشهها و تحلیل مبانی با محوریت نقد غرب و ارزیابی میراث تاریخی – تمدنی اسلام و ایران؛ به همت موسسه توسعه ایرانیان، موسسه مطالعات و تحقیقات مبین و موسسه توسعه و تحقیقات اقتصادی، توسط گروه مطالعات توسعه اسلامی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران، از آبانماه آغاز به کار کرده و هر دو هفته یک بار با سخنرانی یکی از صاحب نظران حوزههای مختلف اندیشه و فلسفه اسلامی ادامه خواهد یافت.
سلسله نشستهای الگوی ایرانی – اسلامی پیشرفت: بررسی اندیشهها و تحلیل مبانی؛ با طرحی برنامهریزی شده، به دنبال آن است که جریانی متفاوت از تعاطی فکری را در کانون دانش اقتصادی (دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران) دنبال کند و به دنبال آن است که الگوهای پایهای خود را از حوزههای فلسفی استخراج کند. این سلسله نشستها به دنبال آن است که ضمن زمینهسازی برای به حرکت در آمدن افکار، بتواند در مرحله اول حداقل سوالات اساسی این حوزه را شناسایی کند.
لازم به یادآوری است، نهمین نشست از دومین سلسله نشستهای الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت روز سهشنبه ۸ اسفندماه با سخنرانی دکتر صادق آیینهوند برگزار خواهد شد. دکتر آیینهوند مورخ و اندیشمند تاریخ اسلام، از چهرههای ماندگار کشور است که مسئولیتهای مختلفی فرهنگی، از جمله رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي در سوريه، مديريت كل پژوهشها و برنامهريزي فرهنگي وزارت آموزش عالی، رياست مركز سياست علمي و پژوهشي وزارت آموزش عالي و رياست دانشكده علوم انساني دانشگاه تربيت مدرس را بر عهده داشته است. او در سال ١٣٧٣ به عنوان استاد نمونه كشور انتخاب شد و تاكنون بیش از ۱۰۰ مقاله گوناگون از او در نشريات معتبر داخلي و خارجي منتشر شده است.
این نشست از ساعت ۱۵ به مدت یک ساعت به همراه پرسش و پاسخ آزاد در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران واقع در خیابان کارگر شمالی تقاطع جلال آل احمد برگزار میشود.