به گزارش خبرنگار هنرنیوز ، ظهر امروز نشست خبری آیین افتتاحیه دومین نمایشگاه بین المللی ایران رسانه با حضور دکتر سید رضا موسویان معاون وزیر ارشاد و رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال و علیرضا چیذری دبیر اجرایی نمایشگاه در برج میلاد برگزار گردید.
موسویان معاون وزیر ارشاد در این نشست رسانه ای گفت: باتوجه به نیازهایی که در صنعت رسانه ای کشور وجود داشت در اواخر دهه 70 با توجه به پیگیریهایی که رئیس سازمان صداوسیمای وقت داشتند اداره کلی به نام «اداره کل جهاد خودکفایی» تاسیس شد و تا حدودی زیادی نیازهای کشور در بخش رسانه ای تامین گردید.
وی با اشاره به ظرفیت های داخلی در حوزه تولید و ساخت برخی از تجهیزات رسانه ای و دوربین های فیلمبرداری یادآور شد: خوشبختانه بسیاری از سه پایه های حرفه ای برای دوربین در داخل کشور تولید می شوند و برخی از طراحی آنان حتی متعلق به داخل می باشد یا شرکتی که در زمینه نور آغازگر کار در کشور بود به گونه ای فعال بوده که امسال در نمایشگاهی ibc هلند دارای غرفه خواهد بود .
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال تصریح کرد: در مورد صدا و تصویر، شرکت های زیادی فعالیت های خودشان را شروع کردند و سیستم های آنان در شبکه های پرس تی وی، شبکه خبر و ... در حال استفاده است و کم و کاستی هم نسبت به نمونه های خارجی خود ندارند.
دکتر سید رضا موسویان با بیان اینکه یکی از موارد اصلی که باید در کشور حل شود بحث کپی رایت مربوط به ساختارهاست گفت: این مساله باعث دغدغه خاطر برای سرمایه گذارها گردیده و این مساله باید در کشور هرچه زودتر حل و فصل شود ولی متاسفانه هنوز این وضعیت به آن مرحله ای نیست که ما انتظار آن را داریم.
وی با اشاره به بهره گیری از فضاهای مجازی ( استودیوهای مجازی ) افزود: با وجودی که این تکنیک را وارد کشور کردیم اما بهره برداری خوبی در زمینه صورت نگرفته و هنوز دکورهای گران قیمتی در کشور برای تولید کارهای نمایشی ساخته می شود در حالی که این دکورها با تکنیک استودیو مجازی بسیار ارزان تر تمام خواهند شد.
موسویان با اشاره به نمایشگاه اظهار داشت: نمایشگاه ایران رسانه که امسال سال دوم آن در حال برگزاری است می تواند کمک خوبی به کشف استعدادهای جدید که درزمینه تولید داخلی فعال هستند باشد و من توصیه می کنم که یک بخش از نمایشگاههای آینده در پی کشف استعدادهای جدید باشد تا پلی بین استعدادها و سرمایه گذارها در این زمینه باشد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار هنرنیوز که از وضعیت آموزش رسانه ها در کشور پرسید گفت: ما درحال حاضر مشغول بهره برداری زیرساخت های آموزش مجازی در کشور هستیم و در آنجا بسته های آموزشی مورد نیاز مخاطبین این حوزه وجود دارد و برای حضور هنرمندان در زمینه آموزش نیز سوبسیدهایی را در نظر گرفتیم و آنان باید تنها مبلغ کمی را بپردازند و علت اینکه این مبلغ کم را حذف نکردیم به این علت بوده تا انگیزه انان برای پیگیری مباحث آموزشی افزاییش یابد.
معاون وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی با بیان اینکه متاسفانه برخی از آموزشهای ما در زمینه رسانه و صوت و تصویر ، خیلی کارایی ندارند و به روز نیستند اظهار داشت: در حال حاضر کشور در حوزه تولید به سمت بخش خصوصی چه در رسانه ملی ، چه در حوزه سینما و سایر موارد در حال حرکت است و خوشبختانه این رقابت در حال آغاز است و بهره گیری از تکنیک های جدید که هزینه ها را کاهش می دهد لاجرم برای افراد این حوزه ضروری است.
به گفته وی ، کیفیت در این زمینه ؛ مورد نظر داوریها قرار گرفته است این درحالی است که می باید زمینه آموزش در کشور فراهم و دیده شود.
علیرضا چیذری دبیر اجرایی نمایشگاه نیز در این نشست در پاسخ به سوال خبرنگار هنرنیوز در مورد ویژگیهای این دوره از نمایشگاه نسبت به دوره قبل گفت: یکی از معیارهای ارزیابی نمایشگاه «توسعه فیزیکی و کیفی» است. با توجه به اینکه این نمایشگاه سال گذشته متولد شد اما ما اشکال های عمده ای را در سال اول می دیدیم که با استانداردها نمایشگاهی منطبق نبود اما در دوره دوم سعی کردیم به استانداردهای نمایشگاهی نزدیک شویم.
وی با بیان اینکه تلاش می کنیم به استانداردهای جهانی در زمینه نمایشگاهی و بویژه در بخش صوت و تصویر نزدیک تر شویم و خوشبختانه ظرفیت های بالایی در این زمینه درکشور وجود دارد تاکید کرد: مطمئن هستم که راه خوبی را انتخاب کردیم و به آن ایمان خواهیم داشت و برنامه بلند مدتی را نیز برای آن در نظر گرفتیم به گونه ای که از هم اکنون نیز برای نمایشگاه دوره سوم ، برنامه ریزی خواهیم کرد.
گزارش از : مجید معافی