بیداری به جهان اسلام محدود نمی‌شود
رئیس خانه کاریکاتور در گفتگو با هنرنیوز؛
بیداری به جهان اسلام محدود نمی‌شود
تمامی جهان مخاطب بیداری اسلامی هستند
مسعود شجاعی طباطبایی در خصوص بخش کاریکاتور جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت: جشنواره فجر نشان داد؛ بیداری به جهان اسلام محدود نمی‌شود؛ تمامی جهان مخاطب بیداری اند
 
تاريخ : يکشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۰ ساعت ۰۹:۳۲

رئیس خانه کاریکاتور درباره میزان رضایت خود از جشنواره فجر و استقبال از این رویداد هنری گفت: امسال هم چون سال گذشته حضور پرتعداد هنرمندان خارجی و داخلی در این جشنواره را شاهد بودیم؛ و این امر توجه هنرمندان سراسر دنیا به آن دارد، تعداد آثار رسیده از لحاظ کمیت و کیفیت قابل تأمل است. این امر نشان از ارزش این جشنواره دارد. حضور هنرمندان ۷۱ کشور نیز موضوعی قابل توجه است.

شجاعی ادامه داد: به یقین مقایسه این جشنواره با جشنواره قبل پس از پایان جشنواره نمود این جشنواره را مشخص تر می سازد. در مقایسه با مسابقه پراسیکاو که ۳۸ دوره از آن تاکنون برگزار شده است؛ و قدیمی ترین مسابقه کاریکاتور در سطح دنیاست؛ در دوره گذشته تنها پذیرایی ۴۶ کشور بود.

شجاعی طباطبایی درباره استقبال هنرمندان سراسر دنیا از جشنواره فجر گفت: هنرمندان شرکت کننده از کشور برزیل با هنرمندان سایر کشورها در یک دوره قرار داشت. این در حالی است که تعداد هنرمندان و هم چنین تعداد آثار بالاتر از مجموع تمام هنرمندان ۷۱ کشور خارجی شرکت کننده در جشنواره فجر بود. نکته قابل تأمل دیگر این که؛ غالب کاریکاتوریست های راه یافته به نمایشگاه از شهرهای دیگر ایران به جشنواره شرکت کردند. علاوه بر این حضور پررنگ کاریکاتوریست های خانم در این جشنواره دیده می شود. بنابراین می توان گفت؛ هنرمندان در رشته کاریکاتور به واسطه رویدادهای پرتعداد این حوزه؛ هم چنین دوسالانه ها؛ جشنواره فجر و جشنواره های مختلف در مواجهه با رویداد های بین المللی قرار گیرند. همین طور؛ با حضور هنرمندان سرشناس از کشورهای خارجی؛ این تعامل استمرار می یابد.

رئیس خانه کاریکاتور درباره جایگاه
تصور ما شرکت کردن هنرمندان جهان اسلام بود. چراکه جهان اسلام بیش از کشورهای اروپایی درگیر یک خیزش مردمی است. اما عملاً با یک بیداری جهانی مواجه هستیم
کاریکاتور ایران گفت: اگر این اتفاقات را ارزیابی کنیم؛ در خواهیم یافت که کاریکاتور ایران هم اکنون همه از لحاظ کیفی و هم از لحاظ کمی از جایگاه مناسبی در سطح جهانی برخوردار است. می توان گفت ایران در رأس هرمی قرار دارد. که تمام کشورهای ابرقدرت از لحاظ کاریکاتور در آن حضور دارند. از لحاظ کمی در دوسالانه قبلی تعدد کشورهای شرکت کننده بی نظر بود چنانکه در این بینال ۹۱ کشور به رقابت پرداختند و این رقابت نیان چنین تعدادی از کشورهای جهان بی سابقه بود.

وی درباره تعداد کاریکاتوریست های فعال در ایران گفت: بیش از ۱۰۰۰ کاریکاتوریست حرفه ای در ایران شناخته شده اند و این یک سرمایه بزرگ برای کشور است و لازم است از سوی مسئولان هنر ایران تدبیری بررسی پرورش استعداد هنرمندان اندیشیده شود بتوان تا بتوان از این گنجینه بزرگ بهره برد. متأسفانه مطبوعات چندان به کاریکاتور نقبی نمی نهند؛ به همین سبب نگاه هنرمندان به جشنواره ها معطوف می شود. از سوی این توجه مطلوب است چراکه حضور ایرانیان در جشنواره های مختلف هنری در سطح جهانی افتخار آفرین است. به طوری که هر هفته ۲ جایزه بین المللی از آن هنرمندان ایرانی می شود. این در حالی است که بدانیم ۱۵۰ جشنواره در سراسر دنیا به شکل سالانه برگزار می شود. سهم ایران در رویدادهای هنری بین المللی بسیار زیاد است و این جای خوشحالی است. فجر زمینه ای برای شرکت در رقابتی فشرده است و رقابت با هنرمندان سایر کشورها امکان حضور هنرمندان ایران را در سطح جهانی هموارتر می کند.

شجاعی درباره این موضوع که بخش ویژه جشنواره فجر تا چه حد مورد اقبال کشورهای دیگر بود؛ گفت: فجر اتفاق مطلوبی برای کاریکاتور است. تعداد آثار ارسال شده به جشنواره در بخشی بیداری اسلامی و بیداری ملل قابل توجه بوده است. تصور ما درباره بخش بیداری اسلامی جشنواره فجر ؛ تأکید هنرمندان جهان اسلام به این موضوع بود. تصور ما شرکت کردن هنرمندان جهان اسلام بود. چراکه جهان اسلام بیش از کشورهای اروپایی درگیر یک خیزش مردمی است. اما عملاً با یک بیداری جهانی مواجه هستیم برخی از آثار رسیده نگاهی نیز به بیداری ملل داشته است. به یقین موضوع «بیداری اسلامی» انتخاب آگاهانه ایست و استقبال از این جشنواره بسیار مطلوب بوده است. هر ایرانی با محک زدن آثار و قیاس آثار با ملل دیگر به استعداد و توان ایرانیان در هنر ایمان خواهد آورد.
کد خبر: 37425
Share/Save/Bookmark