مدیر مرکز هنرهای تجسمی ضمن بیان این امر که در تلاشیم تا به سمت تثبیت هنر میان خانواده ها پیش رویم گفت: اقتصاد هنر با مصوبه اخیر مجلس بهبود خواهد یافت.
وی در خصوص این پرسش که آیا نشست های پی در پی با مسؤلین نگارخانه ها برای پیشبرد اهداف مشترک موثر بوده است گفت: در نشست های قبلی تلاش بر این بود تا مسائل و مشکلات نگارخانه ها حل شود، تعامل و همکاری و هماهنگی با مجموعهداران به عنوان پلی مورد اعتماد و دارای تخصص و سابقه در امر خرید و فروش آثار هنری لازم و ضروری است. گالری ها و مجموعههای نمایشگاههای آثار هنری برای امر فرهنگسازی و شناخت هنر نقشی اساسی دارند. لزوم تعامل مثبت میان مسؤلان و گالری داران به این سبب امری انکار ناپذیر است.
وی افزود: نشست اخیر به صورت جزئی مسائل و مشکلات نگارخانه ها را مد نطر قرار دهیم. جلسه اخیر مجموعی از جلسات قبلی است. در این جلسه نتایج جلسات قبلی به سمع مدیران نگارخانه ها می رسد.
وی در ادامه از نقش مصوبه اخیر دولت در ساماندهی او.ضاع هنر های تجسمی گفت:یکی از مهمترین اقدامات وزارت ارشاد اسلامی در دوره اخیر اختصاص یک دهم درصدی بودجه عمرانی برای خریداری آثار هنری است. یقیناً مشارکت در این امر همکاری تمامی ارگان های دولتی را می طلبد. تا بتوان از این امر به عنوان پشتوانه ای موثر در اقتصاد هنر بهره برد. لازم به ذکر است این اولین بار است که الزام خرید آثار هنری از محل بودجه عمرانی براورده می شود. این امر می تواند در جایگیری هنر در اجتماع نقش بسزایی داشته باشد. دگرگونی در وضعیت کنونی امری است که به زودی محقق می شود.
وی در ادامه در خصوص این امر که موضع شما نسبت به گالری ها چیست گفت: گالری ها مجوز فعالیت خود را از وزارت ارشاد کسب میکنند و مورد اعتماد مرکز هنرهای تجسمی هستند. ارتباط مثبت و سازندهای که میتواند با جامعه هنری و مخاطبان برقرار کند نقطه اتکایی برای شکوفایی اقتصاد هنر هستند. لازم میدانم از ظرفیت نگارخانه ها برای پیشرفت اهداف والای هنر ایران استفاده کنیم. هدف نهایی ما تولید آثار فاخر هنری و نشان دادن ارزش آثار هنری است.
وی در خصوص این پرسش که آیا مصوبه مجلس در خصوص تخصیص بودجه عمرانی به خرید آثار هنری اجرایی شده است یا خیر گفت: این مصوبه در هیچ کجای دنیا سابقه نداشته است و میتوان آن را یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران و یکی از نشانه های توجه ملی به آثار هنری دانست.
وی افزود این مصوبه هنوز اجرایی نشده است و از محل بودجه سال 90 اختصاص خواهد یافت، ازین رو تا پایان سال جاری اجرایی خواهد شد.
وی در ادامه در خصوص این پرسش که این امر چه نقشی در اشاعه فرهنگ عمومی در استفاده از آثار هنری خواهد داشت اظهار داشت: تلاش داریم هنر به سبد خرید خانواده ها اضافه شود. باید فرهنگ سازی به نحوی صورت گیرد تا مردم از آن به عنوان جایگزینی برای هدایای نقدی خود به دوستان و آشنایان و به عنوان گوشه ای از سبد خانوده استفاده کنند.
این مصوبه فرایندی است که قطعاً به سود هنر ایران خواهد بود.
وی از اکسپوی سال نود یاد کرد و گفت: این اکسپو از موفق بود و تعدادی از نگارخانه دارها و مرکز هنرهای تجسمی در پیشبرد آن نقش داشتند. می توان این اکسپو رایکی از افتخارات اقتصاد مجسمه سازی دانست و آن را نشانه پیشرفت و توسعه هنرهای تجسمی بر این پایه استوار است که در موارد لازم و در خصوص ضرورت ها اقدامات لازم صورت گیرد.
وی در خصوص اقدامات صورت گرفته طی جلسات خود با مسولین نگارخانه ها گفت: نگارخانه ها با این که جزئی از نهادهای فرهنگی به حساب می آیند مجبور به پرداخت مالیات بودند و تلاش ما در این جلسات بر این بود که نگارخانه ها مانند سایر صنوف مجبور به پرداخت مالیات نباشند. بخشودگی مالیاتی آن ها از تصمیماتی است که برای این صنف اتخاذ شده است. این عمل با ارسال تصاویر از مصوبات قانونی نگارخانه ها پیگیری و اعمال شده است.
وی در خصوص حزینه دریافتی نگارخانه ها از هنرمندان برای نمایش آثار و هم چنین عدم یکنواختی این حزینه دریافتی گفت: این امر بین مسؤلین نگارخانه و هنرمند توافق می شود و بهتر آن است که هر دو طرف به توافق برسند تا این که نهادی در این امر دخالت کند. پیشنهاد ما توافق طرفین بدون دخالت ارگان خاصی است. برسی کلیات وضایف مرکز هنرهای تجسمی است و شایسته آن است که تا حد امکان مجموعه های خصوصی خود به رفع مشکلاتی ازین دست بپردازند.
وی در این خصوص افزود: در صورت شکایت هر کدام از طرفین حاضریم به آنها کمک کنیم و به شکایت آن ها رسیدگی خواهد شد.
شالویی در خصوص کمک به هنرمندان جهت نمایش آثار گفت: مرکز هنرهای تجسمی به عنوان ارگانی خدمت گذار برای هنرمندان ایفای نقش می کند و نامه ای برای ادارات ارشاد اسلامی شهرستانها ارسال شده است تا در صورت ارسال درخواست از سوی هنرمندان ، مرکز هنرهای تجسمی هماهنگی لازم جهت برپایی نمایشگاه هنری برای آنها صورت گیرد.