گزارش هنرنیوز از دیدار وزیر ارشاد با اهالی فرهنگ و هنر؛/۵/
جهانگیری: دولت تدبیر و امید یک دولت کاملا فرهنگی است
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در مراسم دیدار وزیر ارشاد با اهالی فرهنگ و هنر گفت: هدف این است تادر توسعه ملی به شکلی حرکت کنیم که فرهنگ، مدار اصلی توسعه باشد و صاحب منصبان فرهنگی در واقع مهمترین و اصلیترین کسانی باشند که با هدایت آنها بتوان به توسعه فرهنگی اقدام نمود.
تاريخ : جمعه ۱ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۳۲
جهانگیری در این مراسم با اشاره به سابقه مدیریتی خود اظهار کرد: با تجربهای که دارم فکر میکنم در حوزه تخصصی صنعت، اقتصاد و مدیریت اجرایی کار کردم که با فرهنگ آمیخته است و فرهنگ جانمایه بوده و در همه بخشهای کشور اثرگذار اصلی است.
وی با تاکید بر نقش فرهنگ و درک درست از آن گفت:قطعا بدون درک درست از فرهنگ سخن از توسعه اقتصادی و صنعتی ناممکن است اما وقتی میتوان به آن پرداخت که درک صحیحی از اثربخشی که فرهنگ در این حوزهها میتواند داشته باشد به وجود آید.
جهانگیری با اشاره به بحث تدبیر و امید در گفتمان فرهنگی تصریح کرد: گفتمانی که در دولت آقای روحانی به عنوان تدبیر و امید شکل گرفته دو مؤلفه دارد که با شاخصهایی چون عقلانیت، اعتدال، اخلاق، دوراندیشی قابل تعریف است این واژهها و مشخصهها مهمترین پارامترها یا شاخصهایی هستند که در دولت آقای روحانی باید به آن پرداخته شود، ما فکر میکنیم که ویژگیهای اخلاق در این دوره باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
وی اخلاقمداری را مهمترین مؤلفه مدیریتی خواند و گفت:متأسفانه در مقاطعی در جامعه ایران به آن کم توجه شده است، امید به آینده و دوراندیشی از مشخصات اصلی فرهنگ ایرانی و ایرانیان است، تصور میکنیم با این ویژگیها دولت آقای روحانی یک دولت کاملا فرهنگی است.
معاون اول رئیس جمهور عنوان داشت:هدف این است تادر توسعه ملی به شکلی حرکت کنیم که فرهنگ، مدار اصلی توسعه باشد و صاحب منصبان فرهنگی در واقع مهمترین و اصلیترین کسانی باشند که با هدایت آنها بتوان به توسعه فرهنگی اقدام نمود.
وی با اشاره به بحث دیپلماسی فرهنگی گفت: موضوع دیگر که در مقطع فعلی به شدت مورد نیاز است دیپلماسی فرهنگی است؛ در مقطعی هستیم که فشارهای ظالمانهای بر ملت ایران وارد میشود تصور میکنیم با دیپلماسی فرهنگی و نقشآفرینی اصحاب فرهنگ بتوانیم بخش زیادی از این فشارها را برطرف کنیم البته شاید دولت در مقاطعی موفق نباشد اما اصحاب فرهنگ میتوانند صدای ملت ایران را در جهان منتشر کنند و بگویند چه شرایط سختی بر این ملت تحمیل میشود.
وی اظهار کرد: با توجه به این شرایط در بخش فرهنگ و هنر سه سیاست عمده وجود دارد که به آنها اشاره میکنم؛ موضوع اول همکاری بین بخش فرهنگ و سایر بخشهای کشور، موضوع دوم اقتصاد فرهنگ است که باید در این دوره رونق یابد اما موضوع سوم سهم و جایگاه فرهنگ ایران در جهان معاصر است که باید برای رسیدن به جایگاه واقعی آن برنامه ریزی کرد.
جهانگیری در رابطه با انتخاب علی جنتی توضیح داد: سابقه روشن آقای جنتی باعث شد آقای جنتی به عنوان وزیر ارشاد انتخاب شوند چرا که ایشان در تمام دستگاههای فرهنگی کشور فعالیت کرده است.
وی در خاتمه خاطرنشان ساخت: این سابقه کاری به علاوه سابقه علمی و اصالت خانوادگی فرصتی را در اختیارش قرار داد تا به کمک اصحاب فرهنگ و هنر از مشکلات بکاهد و راه توسعه و پیشرفت را هموار کند امیدواریم حمایت جدی که امروز شاهد بودیم در آینده نیز ادامه داشته باشد و بخش عظیمی از مشکلات پیش رو به حمایت دولت برداشته شود.