دومین نشست هنرمندان تئاتر برای بررسی مسائل ومشکلات تئاتر با حضور هیات مدیره خانه تئاتر و حمیدرضاشاه آبادی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد و حسین مسافرآستانه مدیرکل اداره مرکز هنرهای نمایشی روز گذشته در تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.
در ابتدای این نشست بهزاد فراهانی رئیس انجمن بازیگران گفت: در این جلسه قرار شده تا مسائلی را که در شورای عالی خانه تئاتر مطرح شده را بررسی کنیم که این مسائل به شرح زیرند:
- قرارداد اجرای نمایش قبل از شروع تمرین
- افزوده شدن حداقل 20 درصد به کل قرارداد تیپ
- حذف شیوه نامه
- پرداخت 20 درصد از کل قرارداد پیش از آغاز تمرین
- پرداخت خسارت کامل چنانچه نمایش به هرشکلی توقیف شد
- مطرح شدن گیشه بعد از اجرای قراداد و به عنوان تشویق
- افزایش بودجه تئاتر حداقل تا 2برابر
- شور شدن تمامی حرفی که در تئاتر وجود دارد و پیدا کردن جایگاه در وزارت کار و دفاع از حق و حقوق تئاتری ها
- سانسور و قانونمند شدن سانسور
- تمرکز زدایی از تئاتر شهر به عنوان مکانی که تئاتر در آنجا شناخته می شود
در ادامه فراهانی درخصوص بعضی از این موارد گفت: متاسفانه سانسور در مورد کارها چندان کارشناسی شده نیست و این ممیزی ها شخصی وسلیقه ای هستند این در صورتی است که خط قرمزها را می دانیم وبرای عقاید مردم احترام قائلیم همچنین ما باید تئاتررا از تئاتر شهر به تمام مناطق شهر ببریم چرا که ما سالنهایی در نقاط مختلف شهر داریم که می توانیم در آنجا تئاتر را در همه جا زنده کنیم.
ایرج راد مدیر عامل خانه تئاتر در ادامه این جلسه گفت: تمام افرادی که در عرصه تئاتر فعالیت می کنند سعی شان بر این است تا با تمام مشکلات اثری را به روی صحنه ببرند. افرادی که با عشق تئاتر کار می کنند اما قدر این عشق وعلاقه دانسته نمی شد.
مدیرعامل خانه تئاترتاکید کرد: گاه در این فرصت ها مدیران دلسوزی بر روی کار آمدند که قدر زحمات و تلاش افراد را دانستند و آنها را همراهی کردند اما متاسفانه با تعویض بعضی از این مدیران تئاتر دوباره به جریان های پرتلاطمش باز می گشت و صبوری به خرج می داد به امید اینکه وضعیت تئاتر مطلوب شود.
راد افزود: امروز بعد از این همه مدت حق و جایگاهمان را می خواهیم. تئاتر باید به عنوان شغل شناخته شود. افرادی که تئاتر کار می کنند اگرچه از نظر مادی با مشکل رو به رو هستند لیکن از جهت هنر وفرهنگ بسیار غنی هستند.
بعد از سخنان راد یعقوبی مسائل تدوین شده ابتدای جلسه را درقالب سوالاتی از شاه آبادی و مسافرآستانه پرسید که مسافرآستانه در جواب گفت: این نوع سوال پرسیدن چندان منطقی نیست چرا که پاسخ آنها بلی یا خیر است و پیرو هرکدام از این بلی یا خیر جواب های دیگری مطرح می شود.
حسین مسافر آستانه در ادامه در جواب صحبت های مطرح شده در این جلسه گفت: در خصوص اینکه تئاتر شغل شناخته شود، فکر می کنم تمام مسئولان با این قضیه موافق هستند اما باید همه تلاش کنیم تا به این مهم دست یابیم و این مهم نیازمند پیگیری است. بودجه تئاتر نیز حتی اگر 4 برابر شود باز هم پاسخگوی تئاتر کشور نیست اما در هر دوره باید برای بودجه تعیین شده برنامه ریزی کنیم تا کارها راحت تر پیش رود.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد در ادامه جلسه بررسی مشکلات تئاترخاطر نشان کرد: همه ما عضو یک خانواده هستیم که کار بزرگی انجام می دهیم. بسیاری از مسائلی که مطرح شد درست وبه جا بود و سعی ما در هر سمتی مرتفع کردن این مسائل است.
وی افزود: اگر قرار باشد تئاتر جایگاه خود را بیابد این مسئله باید برای همه به یک شکل صورت گیرد و تبعیضی قائل نشویم در شهرستان ها در طول این30 سال به علت عدم تئاترشهر ها وسنگلج ها در شهرستان ها افراد برای ادامه فعالیت خود در حوزه تئاتر به تهران آمده اند و باید برای آینده تئاتر فکری کنیم و متوجه این مسائل نیز باشیم.
شاه آبادی گفت: ما منابع مالی محدودی داریم ضمن اینکه از 4 برابر شدن بودجه تئاتر هم استقبال می کنیم اما در شرایط فعلی فقط باید مدارا کنیم و اگر هدفمان توسعه تئاتر کشور باشد باید برنامه ای جامع و طولانی داشته باشیم و اگر خوب مدیریت کنیم می توانیم ظرفیت های سالن های موجود به صورت موقت استفاده کنیم.
در پایان این جلسه بهزاد فراهانی در خصوص شیوه نامه گفت: شیوه نامه به نفع تئاتر ما نیست و برای اینکه مخاطب به سالن های تئاتر بیاید باید تبلیغات صورت گیرد که این تغییرات در حیطه کاری ما نیست و تلویزیون به عنوان رسانه ملی چرا این کار را انجام نمی دهد.
ضمن اینکه سوالات مطرح در این جلسه خوانده شد تا پاسخ هایی به آنها داده شود.
نخستین نشست هنرمندان تئاتر برای بررسی مسائل ومشکلات تئاتر 10 اردیبهشت در خانه هنرمندان برگزار شد.