معاونت قرآن و عترت حامی و مجری منويات مقام معظم رهبری است
حجت‌الاسلام و المسلمين حميد محمدی خبرداد؛
معاونت قرآن و عترت حامی و مجری منويات مقام معظم رهبری است
حجت‌الاسلام و المسلمين حميد محمدی معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: معاونت قرآن و عترت حامی و پشتيبان موسسات، مجری منويات مقام معظم رهبری در حوزه قرآن و عترت و حامی فعالان، خادمان، پژوهشگران، هنرمندان، حافظان، قاريان و ساير اقشار قرآنی جامعه است.
 
تاريخ : دوشنبه ۲ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۱۰:۳۴

به گزارش خبرنگار هنرنیوز؛ نشست خبری تشريح برنامه‌های معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای سال جای با حضور«حجت‌الاسلام و المسلمين حميد محمدی» در ساختمان اين معاونت و خبرنگاران رسانه های گروهی برگزار شد.
در این نشست «حجت‌الاسلام و المسلمين حميد محمدی» در تشريح برنامه‌های معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهارداشت: زمينه‌‌های عملياتی شدن گرايش‌های سه‌گانه منشور توسعه فرهنگ قرآنی كشور كه عبارتند از: «سازماندهی و ساماندهی امور قرآنی كشور»، «فرهنگ‌سازی امور قرآنی» و «نظام‌سازی فعاليت‌های قرآنی در كشور» است، شكل گرفته و با پيگيرها و تقسيم‌كاری كه صورت گرفته در حال انجام است.
وی افزود: معاونت قرآن و عترت حامی و پشتيبان موسسات، مجری منويات مقام معظم رهبری در حوزه قرآن و عترت و حامی فعالان، خادمان، پژوهشگران، هنرمندان، حافظان، قاريان و ساير اقشار قرآنی جامعه بوده و پس از تصويب و ابلاغ منشور توسعه فرهنگ قرآنی و بستر و نگاهی كه اين منشور ايجاد كرده و وظايف دستگاه‌های قرآنی را مشخص كرد، به دستگاه‌های عمومی و موسسات مردمی يک نگاه‌ و سازكار جديدی را ارائه داد.
محمدی تصریح کرد: ما برای پيگيری تحولات درخواستی منشور توسعه فرهنگ قرآنی كشور در شورای توسعه فرهنگ قرآنی و ايجاد اين تحول در نگرش مديران بر اساس منشور، از موضوعات بسيار مهمی بود كه امروز شاهد حمايت از فعاليت‌های قرآنی در كشور با اخذ بودجه نيم درصد با استفاده از همان تحول نگرش هستيم و به دنبال همين ارتقاء ديدگاه، ارتقاء ساختار نيز رقم خورد و وقتی مركز هماهنگی، توسعه و ترويج فعاليت‌های قرآنی به معاونت قرآن و عترت ارتقاء پيدا كرد، مراكز قرآنی وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های ديگر نيز شكل گرفته ووظیفه مهم ما شروع شد.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه جهشی كه در حوزه قرآن از سال ۱۳۸۸ شكل گرفت و اتفاق افتاد، يک امر قابل اثبات بوده و نمودهای آن را در ساحت اجتماعی شاهديم و تاسيس معاونت قرآن و عترت به عنوان ديدبان دولت در انجام فعاليت‌های قرآنی كشور انجام شده و اين معاونت پاسدار سلامت معنوی جامعه بر اساس قرآن و عترت بوده و از طرفی معتقدم که تاسيس معاونت قرآن و عترت می‌تواند نقش‌آفرينی ويژه‌ای را در توسعه گفتمان قرآنی در كشور داشته باشد كه ايجاد بزرگترين اجتماع قرآنی هنری در كشور از بزرگترين دستاوردهای اين حركت نوين است.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآورشد: برگزاری جشنواره‌های بين‌المللی آيات با بيش از ۳۰ موضوع در مرحله سوم در راستای تحقق همين گفتمان قرآنی بوده و ميزان حمايت از موسسات قرآنی در سطح ملی طی سال ۹۱، معادل حمايت‌های كل سال‌های گذشته است، در سال گذشته مبلغ ۲۵ ميليارد تومان حمايت‌های ملی از موسسات قرآنی در كشور انجام شده كه ۹ ميليارد تومان آن به ساخت، رهن و تجهيز موسسات قرآنی اختصاص يافته است.
وی ادامه داد: ۹ ميليارد تومان نیز به حوزه آموزش و حمايت‌های آموزشی اختصاص پيدا كرد و بيش از ۴ ميليارد تومان نیز در حوزه حمايت از كتابخانه‌های ۱۵۰۰ موسسه قرآنی هزينه شده و در اين حوزه كتاب‌های كمک آموزشی، لوح فشرده آموزش قرآن و ... ارسال شده و از سویی در سال گذشته نزديک به رقم یک ميليارد تومان بابت بيمه بيش از ۲۵۰۰ فعال قرآنی كه مربوط به موسسات قرآنی وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند هزينه شده و در مجموع در سال گذشته بيش از ۵ هزار فعال قرآنی بيمه شده اند.
حجت‌الاسلام محمدی در ادامه عنوان داشت: در سال گذشته يكی از كارهای ويژه اين معاونت معرفی موسسات قرآنی برتر و تقدير و تشويق آنها خواهد بود و در مجموع در دولت دهم ۸ آزمون ملی حفظ و مفاهيم قرآن برگزار شد كه در هر دوره حدود ۵۰ هزار نفر شركت كننده داشته است و نزديک به ۴۰۰ هزار نفر شركت كننده در كل دوره‌های آزمون حضور داشتند كه اگر با سه دوره قبل جمع شود، حدود ۵۵۰ هزار نفر شركت كننده در آزمون‌های سراسری داشته‌ايم و يكی از ابتكارات اين معاونت برگزاری آزمون ملی قرآن است و حمايت‌های ما در صورت قبولی در آزمون تحقق پيدا می‌كند.
وی اضافه کرد: در ۱۳ ارديبهشت‌ماه سال جاری ۶۰ هزار نفر در آزمون ملی حفظ و مفاهيم شركت خواهند كرد كه ۲۰ هزار نفر در آزمون حفظ قرآن كريم و ۴۰ هزار نفر در آزمون مفاهيم قرآن كريم تاكنون ثبت نام كرده‌اند و امكان دارد اين تعداد افزايش هم پيدا كند و تربيت ۲۰ هزار مربی حفظ و مفاهيم قرآن كريم در سال گذشته توسط اين معاونت انجام شده ، و طرح ارتقاء سطح قرآنی كاركنان دولت با محوريت حفظ قرآن كريم به زودی نهايی خواهد شد.
حجت‌الاسلام و المسلمين محمدی تاکید کرد: يكی از طرح‌ها كه در امسال انجام خواهد شد، برگزاری مسابقات سراسری قرآنی كاركنان دولت است كه اين طرح ابتدا در وزارتخانه‌ها و سپس در سطح ملی برگزار می‌شود و يكی ديگر از برنامه‌های مهم درامسال آغاز به كار گسترده طرح ملی حفظ قرآن كريم در ستاد ساير اقشار است، اين ستاد طی دو سال گذشته فعاليت‌هايی داشته است، اما امسال شاهد ارتقاء ويژه آن به شرط فراهم شدن بودجه اين طرح به صورت گسترده خواهيم بود.

وی ابرازداشت: طرح ملی تلاوت كه تبديل خوشخوان‌های نوجوان قرآن كريم به قاری بين‌المللی را دنبال می‌كند، امسال به بيش از ۲۰ استان گسترش می‌يابد، البته اين طرح در ۱۰ استان در حال برگزاری است. همچنين امسال در تلاش هستيم تا در حوزه عترت نيز ورود پيدا كنيم و آموزش‌های رسمی نهج‌البلاغه و صحيفه سجاديه در دستور كار تمام مؤسسات قرآنی كشور قرار می‌گيرد و خوشبختانه در معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بيش از ۵ هزار حافظ كل قرآن كريم تربيت شده است و اين نتيجه تلاش حدود ۶ تا ۷ سال كار محسوب می‌شود.
حجت‌الاسلام محمدی در پایان عنوان داشت: طرح نظارت و ارزيابی موسسات قرآنی كشور و رتبه‌بندی موسسات قرآنی انجام شده و ارتقاء ساختار قرآنی در سطح ادارات كل استان‌های وزارت ارشاد يكی ديگر از فعاليت‌های معاونت محسوب می‌شود و تأسيس صندوق حمايت از خادمان و فعالان قرآنی در معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد به زودی اعلام می‌شود و سازكار و نحوه استفاده از آن نيز اعلام خواهد شد.

کد خبر: 56839
Share/Save/Bookmark