«نادر برهانيمرند» گفت:جشنواره تئاتر فجر بعد از سي سال، يكي از معتبرترين جشنوارههاي تئاتر ماست و من معتقدم اين جشنواره براي تئاتر جريانسازي ميكند و هرچقدر باشكوهتر و اصوليتر برگزار شود، تاثيرش را بر اندامواره تئاتر ميبينيم.
به گزارش هنرنیوز؛ به نقل از روابط عمومي بيست و نهمين جشنواره بينالمللي تئاتر فجر، نادر برهانيمرند، بازيگر و كارگردان تئاتر با بيان مطلب فوق اظهار داشت: جشنواره تئاتر فجر بعد از سي سال، يكي از معتبرترين جشنوارههاي تئاتر ماست و من معتقدم اين جشنواره براي تئاتر جريانسازي ميكند و هرچقدر باشكوهتر و اصوليتر برگزار شود، تاثيرش را بر اندامواره تئاتر ميبينيم.
وي با تاكيد بر اينكه جشنواره فجر براي تئاتر لازم است، افزود: در طول اين سي سال، با توجه به نوع برگزاري، سياست مدير يا دبير وقت، اتفاقات رخ داده در فضاي تئاتر و فضاي كلان سياسي فرهنگي، جشنواره تئاتر فجر فراز و فرود داشته اما به طور كلي من جشنواره تئاتر فجر را براي تئاتر بسيار مهم ميدانم؛ آنقدر كه گويي تئاتر ما بدون جشنواره تئاتر فجر نميتواند باشد.
برهاني اظهار كرد: جشنواره بايد ويترين باكيفيتترينها و بهترينهاي سال باشد و نمايشهايي كه حساب خود را با تماشاگر پس داده و مطلوب بودهاند، در آن اجرا شوند. يعني تماشاگران جشنواره تئاتر فجر، اين فرصت را پيدا كنند كه بهترينهاي اتفاقات تئاتري ما را فارغ از اينكه در شهرستان يا تهران بوده، در يك مدت زمان محدود ببينند.
وي در خصوص حضور گروههاي خارجي گفت: با توجه به نوع برگزاري و مهماننوازي و تداركي كه ما براي گروههاي خارجي ميبينيم، جشنواره تئاتر فجر در بخش بينالملل يكي از بهترينهاست و مهمانان ما بسيار عزتمند هستند و براي تمامي گروههاي دنيا حضور در اين جشنواره بسيار مهم است؛ درحاليكه بهترين جشنوارههاي دنيا با امساك تمام پذيرايي ميكنند و خِسّت به خرج ميدهند.
اين كارگردان تئاتر با اشاره به اينكه جشنواره تئاتر فجر به لحاظ فرهنگي و هنري يكي از معتبرترين جشنوارههاي تئاتري دنياست، افزود: من فكر ميكنم جشنواره تئاتر فجر، جدا از فضاي سياسي، آنقدر معتبر هست كه دست به انتخاب بزند و براي حضور گروههاي خارجي ناز كند زيرا از اين اعتبار هنري و كيفي برخوردار است؛ البته از آنجا كه فضاي فرهنگي ما تابعي از فضاي سياسيمان است، در برخي زمينهها نميتوانيم قدرت عمل لازم را داشته باشيم.
وي در خصوص نقش جشنواره تئاتر فجر در پيوستن جوانان به فضاي حرفهاي تئاتر گفت: نبايد چنين رسالتي را از جشنواره تئاتر فجر انتظار داشت چون اين جشنواره از معتبرترين جشنوارههاي تئاتر دنيا است و بايد حرفهايترينها در آن حضور داشته باشند.
برهاني ادامه داد: اگر جوان جوياي نامي فرصت پيدا كرد و در جشنواره درخشيد خوش به حالش، اما نبايد آماتوريزم را در تئاتر داشته باشيم زيرا به نظر من سياست غلطي است هرچند بهرهبرداري خوبي از آن داشته باشيم.
وي اضافه كرد: من و بسياري از دوستان همبالگيام برآمده از جشنوارهها هستيم و شايد اگر در جشنواره تئاتر فجر فرصت و امكان حضور ما فراهم نميشد، كمتر يا ديرتر شناخته ميشديم. اگرچه ما برآمده و باليده و مديون جشنواره تئاتر فجر هستيم اما به اين معني نيست كه سطح جشنواره را به قيمت شناخته شدن استعدادها پايين بياوريم و آن را به مرزهاي آماتوري نزديك كنيم.
برهاني همچنين به رقابتي شدن جشنواره تئاتر فجر اشاره كرد و گفت: عليرغم اينكه اين ايده در نزد برخي مذموم است، اما من معتقدم رقابتي شدن جشنواره تئاتر فجر مهم است زيرا بايد سره از ناسره تشخيص داده شود. و اين اتفاق هم براي هنرمندان انگيزه كافي و وافي ايجاد ميكند
وي افزود: رقابتي بودن جشنواره بسيار جذاب است و اصلا معتقد نيستم كه با اين كار از بار فرهنگي تئاتر كم ميشود زيرا بسياري از جشنوارههاي مهم دنيا مانند اسكار و توني رقابتي هستند و رقابتي بودن جشنواره چيزي از بار علمي و كيفيت هنري آن جشنواره كم نميكند و چه بسا به نفع آن هم باشد.
برهاني همچنين اعلام كرد: با تعدد فصول و بخشهاي جشنواره موافق نيستم زيرا اين تعدد تاحدودي از تمركز جشنواره و بار كيفي آن كم خواهد كرد.