به گزارش هنرنیوز ؛ رسول صدرعاملی كارگردان صاحب نام سینمای ایران با اشاره به فیلمهای شرکت کننده در چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم رشد به ستاد خبری این جشنواره گفت: «هرچند در مجموع آثاری که به این جشنواره ارسال شده بود در نوع فیلمها و کیفیت آنها نکته هیجان انگیزی وجود نداشت ولی این مهم به ضعف عمومی سینمای ایران باز میگردد. این درحالی است که درمیان آثار شرکت کننده آثاری دیده شد که از نظر فرم و محتوا و مضمون جدید و خوب بودند.»
به گفته وی، اولین ملاکی که برای داوری آثار شرکت کننده در چهل و دومین جشنواره بین المللی فیلم رشد مد نظر قرار دادهاست، آیین نامه و بخشنامهایست که در فراخوان اعلام شدهبود در این میان دانش و سلیقه داوری او نیز در انتخاب اثر برگزیده دخیل بودهاست.
صدرعاملی افزود: «در درجه بعد به فرم و قالب سینمایی اثر توجه باید کرد و استانداردهای سینمایی را در نظر گرفت. همچنین میزان تاثیرگذاری آن بر بیننده از نکاتی است که باید مورد توجه داوران قرار گیرد.»
این کارگردان با انتقاد از تغییر مدیریتهای پیاپی که جشنواره فیلم رشد با آن روبه روست یادآور شد: «از جشنوارههایی که با قدمت و ماندگاری فیلم رشد برگزار میشوند انتظارات بیشتری میرود این درحالی است که به دلیل تغییر مدیریتها در دورههای مختلف برگزاری آن شاهد عدم تحقق اهداف هستیم. جشنواره فیلم رشد میتواند موثرتر از آنچه امروز هست باشد.»
وی همچنین انتظار جشنواره از رسیدن فیلم برای شرکت کردن را مورد نقد قرار داد و خاطر نشان کرد: «با آنکه تعریف فیلمهای آموزشی جذاب مشخص است ولی انگیزهای برای تولید آن وجود ندارد. برگزار کنندگان جشنواره فیلم رشد نباید منتظر بمانند تا فیلم تولید شود بلکه باید با ایجاد انگیزه و انجام حمایت از فیلمسازان گامهای محکمی در این زمینه بردارند. سپس اهداف خودرا در تولیدات سینمایی پیگری کنند.»
به گفته صدرعاملی ایجاد انگیزههای مادی و معنوی یکی از راهکارهایی است که میتوان فیلمسازان را برای شرکت در جشنواره فیلم رشد و ساخت فیلم سینمایی آموزشی ترغیب کرد.