«رتتویی» به کافه تریای اصلی تئاترشهر می‌آید
مسعود میرطاهری در گفتگو با هنرنیوز؛
«رتتویی» به کافه تریای اصلی تئاترشهر می‌آید
مسعود میر طاهری بازیگر تئا‌تر گفت: تئا‌تر محیطی «گارسن» نمایشی است که ایده اولیه آن از انیمیشن رتتویی یا‌‌ همان موش سر آشپز گرفته شد و طعم‌های بسیاری را به مخاطب می‌چشاند.
 
تاريخ : شنبه ۱۱ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۴۸


مسعود میرطاهری بازیگر تئا‌تر در گفتگو با هنرنیوز از اجرای تئاترمحیطی «گارسن» در کافه تریای تالاراصلی و شکل گیری ایده این تئا‌تر گفت: ایده اولیه این نمایشنامه از جانب من بود که براساس انیمیشن معروف «رتتویی» یا‌‌ همان موش سرآشپز در ذهن من شکل گرفت و من این ایده را با پوپک رحیمی در میان گذاشتم و نتیجه آن تئا‌تر محیطی «گارسن» شد.
وی داستان و مضمون این تئا‌تر را اینگونه عنوان کرد: داستان این نمایشنامه در مورد پسری است که مهارت آشپزی کردن را ندارد و بعد‌ها به آشپز قابل توجهی تبدیل می‌شود که آخرین روز از کارش در یک کافه را سپری می‌کند. در حقیقت این نمایش راجع به عرف و قضاوت‌های زود هنگامی است که در جامعه مازیاد دیده می‌شود، روابط اجتماعی که برای هر کدام از ما طعم و مزه‌های خاص دارد. روابط و عرف‌هایی که گاهی ما را محدود می‌کنند.
بازیگر نمایش‌های «نوشتن در تاریکی» و «ماچیسمو» در ادامه ویژگی‌های این کار را اینگونه عنوان کرد: ما سعی کردیم تا در این اجرا براساس آنچه که در مورد تئا‌تر محیطی خوانده بودیم؛ نگاهی محیطی و درست داشته باشیم، چرا که امروز در تئاترشهر کارهای بسیاری با عنوان محیطی اجرا می‌شود که اغلب آن‌ها استیج دارند و جایگاه تماشاگر را از بازیگر جدا می‌کند؛ اما براساس آنچه که ما در مورد تئا‌تر محیطی آموخته بودیم سعی کردیم تا در این کار اجرایی کنیم و در این اجرا تماشاگر آزاد است تا هر کاری کند، در حقیقت ما قصد داریم تا ذائقه تماشاگر را تحریک کنیم و در این راه از همه فاکتور‌ها استفاده کرده‌ایم.
مسعود میرطاهری ادامه داد: تئا‌تر محیطی «گارسن» سعی دارد تا حس چشایی، بینایی و دیگر حس‌های مخاطب را تحریک کند و در این کار گارسن شیوه‌هایی از پذیرایی را به مخاطب عرضه می‌دارد که با شیوه‌های مرسوم متفاوت است و سبک‌های جدیدی را به ما می‌دهد.
وی در مورد تعاملش با پوپک رحیمی به عنوان نویسنده اثر گفت: ما در طی کار و تمرین تعاملات بسیاری با نویسنده داشتیم و آنچه را که در مورد این تئا‌تر نیاز بود به کار اضافه و کم می‌کردیم البته این موارد براساس اجرای محیطی که داشتیم در نظر گرفته می‌شد.
این بازیگر در مورد شکل اجرایی «گارسن» و سالن اجرای آن اظهار داشت: با توجه به اینکه در این نمایش، گارسن که بازیگر این نقش نیز خودم هستم، اسکیت به پا دارد و با اسکیت کار می‌کند فضای کافه تریای اصلی را برای اجرا مناسب دیدیم چرا که دوست داریم تا از‌‌ همان ابتدا با مخاطب در ارتباط باشیم و در این کار مخاطب ما نیز مانند زمانی که به کافه‌ای رفته می‌تواند به کافه تریا بیاید و ضمن سفارشش تئا‌تر «گارسن» را نیز تماشا کند و قرار نیست تا فضای کافه تریا برای اجرای ما تغییر کند.
میرطاهری افزود: به علت اینکه تئا‌تر «گارسن» محیطی است سعی کردیم تا از تمام عناصر حاضر در کافه تالار اصلی استفاده کنیم و تماشاگر می‌تواند آزادانه عمل کند البته این را هم باید بگویم که ما تصمیم داشتیم تا مخاطب هر زمان که دوست دارد و حتی در نیمه‌های اجرا به تماشای کار بنشیند و آزاد باشد اما تئاترشهر شرایط خاص خود را برای اجرا دارد که نمی‌توان آن را هم نادیده گرفت، البته به هر حال این کار یک تئا‌تر است و باید به جنبه‌های نمایشی آن هم توجه کنیم.
بازیگر مجموعه تلویزیونی‌های «سفر سبز» و «مهر آباد» ضمن بیان مدت زمان اجرای «گارسن» گفت: این نمایش ۴۵ دقیقه‌ای دارای موسیقی و طراحی صحنه مختص به خود است که دو بازیگر دارد که بازیگر نقش گارسن را خودم بازی می‌کنم و بازیگر خانمی نیز در ۱۵ دقیقه آخر کار به کار اضافه می‌شود، البته من سعی داشتم تا از بازیگران چهره تئا‌تر استفاده کنم که به دلایلی این اتفاق نیافتاد و الان خوشحال هستم که احلام سلمانی در کار است چرا که بسیار انعطاف پذیر است و حرف یکدیگر را به خوبی می‌پذیریم.
این کارگردان در مورد بازی در «گارسن» با اسکیت خاطرنشان کرد: به این خاطر که برای کاری دیگر مجبور به یادگیری اسکیت بودم خوشبختانه توانستم تا در این کار از اسکیت برای اجرا استفاده کنم و تمرینات با اسکیت را در تالار وحدت و البته پارک نیاوران انجام می‌دادم و تمرینات کار را از مردادماه شروع کرده بودم.
مسعود میرطاهری در مورد بداهه‌پردازی در کار گفت: با توجه به اینکه کار محیطی است و تماشاگر در آن نقش موثری دارد ما مطمئنا بداهه‌هایی خواهیم داشت چرا که ذات تئا‌تر محیطی استفاده از بداهه است اما سعی می‌کنیم تا بداهه پردازی‌ها در چارچوب متن و اجرا باشد.
این بازیگر ضمن بیان اینکه قرارداد گیشه دارند و مرکز هنرهای نمایشی از این کار حمایتی نمی‌کند، افزود: متاسفانه مدتی است که از تئا‌تر خصوصی صحبت می‌شود اما در همه دنیا دولت از تئا‌تر حمایت می‌کند، اما اجراهای محیطی حمایتی نداشته‌اند و تنها سالن دولتی که در اختیار ما گذاشته می‌شود کمک به ما هنرمندان محسوب می‌شود در صورتی که این سالن‌ها حق ما است چرا که هزینه‌های بسیاری برای اجرا‌هایمان داریم که این هزینه‌ها از طرف خودمان پرداخت می‌شود.
وی تعداد اجراهای «گارسن» را ۱۵ اجرا عنوان کرد و گفت: ما ۱۵ اجرا داریم که اگر کار با استقبال رو به رو شود تمدید خواهد شد، اما متاسفانه باید بگویم که خانه تئا‌تر تلاشی نکرده تا با شهرداری تعاملاتی داشته باشد تا برای اجرا‌ها تبلیغات شهری بگیرد چرا که این تبلیغات به اجرا‌ها بسیار کمک می‌کند.

کد خبر: 65389
Share/Save/Bookmark