سعید سعدی در گفتگو با هنرنیوز؛
باید به فکر فردای سینما هم باشیم
سعید سعدی گفت: اینکه ما باید به فکر فردای سینما هم باشیم، چیز کمی نیست. سینما یک مرکز فرهنگی و هنری است و باید بیشتر به آن توجه شود و با تعامل بیشتر مشکلات سینما حل شود.
تاريخ : سه شنبه ۱۲ دی ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۲۵
سعید سعدی تهیه کننده سینما در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز اظهار داشت: اگر بخواهیم وضعیت سینما را امسال مورد بررسی قرار دهیم میبینیم که امسال سال خوبی به لحاظ جذب مخاطب در سینما نبوده است. هر چند برخی از فیلمهای فروش مناسبی داشتند، اما عمده فیلمها با عدم استقبال مخابین جدی سینما روبه رو شدند و این اصلا برای کلیت سینمای ایران خوب نیست.
وی افزود: من امسال فقط توانستنم فیلم سینمایی «سیزده» را به کارگردانی «هومن سیدی» تهیه کننده کنم. چون نگران اکران و ریزش مخاطب هستم. هر چند با توجه به ویژگیهایی که فیلم «سیزده» دارد میدانم در اکران مورد توجه قرار خواهد گرفت.
سعدی خصوص مراحل ساخت فیلم سینمایی «سیزده» هم تصریح کرد: فیلمبرداری این فیلم سینمایی تا بیست ودوم دی ماه ادامه دارد و ما فرم شرکت در سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر را هم پر کردهایم و نسخه اولیهای هم از فیلم برای جشنواره ارسال شده است و مطمئنا این فیلم به جشنواره خواهد رسید.
وی خاطرنشان کرد: تدوین (هومن سیدی)، صداگذاری (مهران ملکوتی) و بقیه کارها همزمان با فیلمبرداری پیش میرود و موسیقی کار هم توسط خانم «شرمین مهدیزاده» تا حدودی آماده است و طبق پیش بینیهای ما فیلم تا اوایل بهمن کاملا آماده میشود و به جشنواره فجر تحویل داده خواهد شد.
سعدی در خصوص مضمون این فیلم هم اضافه کرد: فیلم سینمایی «سیزده» مضمونی اجتماعی دارد فیلم در مورد پسر ۱۳ سالهای است که در سن رشد پدر و مادرش از هم جدا میشوند. او به دلیل تنهایی و عقدههایی که برایش به وجود آمده به جوانهای بزرگتر از خودش پناه میبرد و این باعث تغییر و تحولی در وی شده و هویت واقعی و اصلی او را تغییر میدهد.
وی در ادامه در خصوص مشکلات سینمای ایران هم گفت: به نظرم بزرگترین مشکل کنونی سینمای ایران عدم همدلی و دوستی است که باعث شده هر کس به فکر خوداش باشد و به کلیت سینمای ایران فکر نکند. به نوعی در شرایط کنونی وحدت و تعاول وجود ندارد و بحث و جدلهای بیهوده باعث دلخوری و فرار مخاطب از سینما شده است. تا جایی که امسال واقعا سینمای ایران معضلی به نام ریزش مخاطب داشت و اکثر فیلمهای سینمایی نتوانستند حتی هزینه تبلیغات خود را از طریق گیشه تامین کنند. پس با تعاول و وحدت مشکلات سینما واقعا حل میشود.
تهیه کننده فیلم «تردید» یادآور شد: اینکه ما باید به فکر فردای سینما هم باشیم، چیز کمی نیست. سینما یک مرکز فرهنگی و هنری است و باید بیشتر به آن توجه شود و با تعامل بیشتر مشکلات سینما حل شود. وگر نه با دعوا و بحثهای بیخود بیجهت نمیتوان به سینمای ایران کمک کرد و فقط سرعت زیر ساخت را کندتر میکند. به نظرم باید همه مدیران، هنرمندان و سینماگران به سینما کمک کنیم تا مردم به سینما اعتماد کنند و به دیدن فییلمها بروند.
وی عنوان داشت: به جهت هزینههای تولید که این روزها همه چیز گران شده، سینما هم تبدیل به صنعت و هنری گران قیمت شده است و باید فیلمسازان ما با افزایش کیفیت آثار سینمایی به جذب مخاطب فکر کنند. نمیتوان انتظار داشت که با شرایط اقتصادی کنونی مخاطب به سینما برود با یک فیلم سطحی وقت وپول خود را بیهوده تلف کند. فردا همین مخاطب امکان دارد مانع رفتن چند مخاطب دیگر به سینما شود. چون یک بار به سینما و فیلمساز اعتماد کرده و به سالن سینما رفته و با فیلمی سطحی و ضعیف مواجهه شده است.
سعدی در ادامه یادآور شد: ما باید امکانات را در سینمای کشورمان ارتقاء دهیم. به عنوان مثال بخث دیجیتال که این روزها همه در خصوص آن صحبت میکنند. چیز جدیدی در سینمای جهان نیست. منتها چون ما از این سیستم نمایش تا کنون در سینماهای خودمان استفاده نکردیم فکر میکنیم که چیز نو و جدیدی است. به نظرم اگر چنین سیستمی را بتوانیم به سینمای خودمان وارد کنیم خوب است و به سینمای ایران کمک میکند.
وی در خصوص اکران فیلمهای سینمایی ایران در عرصه بین المللی هم ابراز داشت: سینمای زبان بین المللی و جهانی است و ما میتوانیم از طریق سینما تمام داشتهها، فرهنگ و هویتمان را به نقاط مختلف جهان صادر کنیم. منتها مشکلی که در عرصه بین المللی داریم این است که در این بخش خیلی کم کاری کردیم و به شکل حرفهای پخش کننده بین المللی هنوز نداریم. من به عنوان یک تهیه کننده بسیار دوست دارم که بتوانم فیلمهای خودم را در سطح جهانی هم اکران عمومی کنم که این هم به نفع خودم و هم به نفع سینمای ایران خواهد بود.
سعدی در پایان گفت: نیاز به این داریم که در سطح بین المللی بیشتر پویاتر و فعالتر عمل کنیم تا بتوانیم سینمای ایران را در سطح جهانی مطرحتر کنیم. این با همدلی و تعامل گروههای مختلف سینمایی و هنری در کشورمان و با استفاده از افراد متخصص در عرصه سینما به دست میآید. هر چند دوستانی در عرصه پخش بین المللی فیلمهای سینمایی کشورمان فعالیت میکنند که باید با توجه به تحریمها بیشتر تلاش کنند تا سینمای ایران بتواند فرهنگ و تمدن خود را در عرصه جهانی مطرحتر از و بهتر به دنیا معرفی و عرضه کند.