اکبر حر در گفتگو با هنرنیوز:
آزادی ازدواج همجنسگرایان در فرانسه با فیلم برگزیده جشنواره کن مرتبط است!
یک کارشناس مسائل سینمایی معتقد است کارکرد جشنواره هایی مثل «جشنواره کن» چند سالی است که به آخر خط رسیده است و همسویی آنها با مسائل سیاسی مثل اهدای جایزه نخل طلای کن به یک فیلم همجنس گرا همزمان با قانونی شدن ازدواج همجنس گرایان در این کشور نشانی از فاصله گرفتن اهداف فرهنگی این جشنواره است.
تاريخ : سه شنبه ۷ خرداد ۱۳۹۲ ساعت ۱۳:۰۳
اکبر حر کارگردان و کارشناس مسائل سینمایی در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد جشنواره فیلم کن گفت: درحالی جشنواره کن شصت و ششمین دوره خود را سپری می کند که این جشنواره در زمینه محتوایی و مفهومی به آخر خط رسیده و حالت تکراری به خود گرفته است. البته در کنار این جشنواره، بازار فیلم کن وجود دارد که فضا آن متفاوت تر از خود جشنواره است و گاهی شاهد اتفاقات مثبتی هم برای سینمای ایران در این بازار هستیم که نمونه آن به سال گذشته و فیلم انیمیشن ایرانی «رستم و سهراب» بر می گردد که توانست در این بازار خریداران خوبی بیابد.
وی ادامه داد: یکی از دلایل سیاسی بودن اینگونه جشنواره ها اتفاقی بود که امسال در جشنواره کن حادث شد و آن این بود که اخیرا رئیس جمهور فرانسه بحث ازداواج همجنس بازان با یکدیگر را قانونی اعلام کرد که البته مورد اعتراض خیل عظیمی از فرانسویان قرارگرفت اما جشنواره کن در همسویی با دولت؛ جایزه نخل طلای خود را به فیلمی به نام «آبی گرمترین رنگ است» اهدا کرد که سوژه ای همجنس گرایانه داشت!
حر اضافه کرد: یکی دیگر از حرکات سیاسی امسال جشنواره کن، اهدای جایزه یکی از برندگان جشنواره کن به جعفر پناهی بود که این کار هم به نوبه خود، کار جالبی بود چرا که فیلمسازی مثل پناهی که در کشورش مرتکب خطایی شده و مجاز به فعالیت نیست در کن برای او یکسال صندلی خالی می گذارند، یکسال نام او را به عنوان داور جشنواره کن بر سر زبانها می اندازند و امسال هم یکی از برندگان جشنواره ، جایزه اش را به او هدیه می کند!
کارگردان فیلم سینمایی «شمارش معکوس» تصریح کرد: معتقدم به جای توجه و عنایت بیش از اندازه به اینگونه جشنواره ها بهتراست سعی کنیم سمت و سوی خودمان را به مخاطبین سینمای ایران در کشورهای اسلامی، کشورهای همسایه و جوامعی که به دنبال سینمای اخلاقی ایران هستند معطوف کنیم. به عنوان مثال می توان در این زمینه به هفته های فیلم ایران در کشورهای مختلف اشاره کرد که یکی از کشورهایی که اخیر علاقه مندی بیش از حدی نسبت به سینمای ایران از خود نشان داد کشور تونس بود.
حر در پاسخ به این سوال که نظر شما در خصوص حضور مدیران سینمایی در جشنواره های بین المللی از جمله کن چیست گفت: اگر حضور مدیران سینمایی ایران در جشنواره فیلم کن یا جشنواره های خارجی دیگر، برای ارزیابی بازار جهانی و بازاریابی برای فروش فیلمهای ایرانی باشد اشکالی ندارد اما به شرطی که حساب شده باشد و اینگونه نباشد که هر مدیری به هردلیلی که دلش خواست راهی جشنواره های خارجی شود بلکه باید فردی به این جشنواره ها اعزام شود که اهل فن و پژوهش باشد، مدیوم سینما را به خوبی بشناسد و ارزیابی سفرش منجر به تحلیل شود.
وی که معاون تحقیق و پژوهش مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی را نیز برعهده دارد گفت: امسال این مرکز با چند فیلم از جمله فیلم سینمایی «ساکن خانه چوبی» به کارگردانی آقای لیالستانی با مضمون دفاع مقدس و فیلم بلند مستند «راننده و روباه» در جشنواره کن حضور مثبتی داشت و بازار فیلم کن استقبالی خوبی از تولیدات مرکز گسترش از خود نشان داد.