بخش دولتی توجه بیشتری به کیفیت فیلم های کودک داشته باشد
عبدالله باکیده در گفتگو با هنرنیوز:
بخش دولتی توجه بیشتری به کیفیت فیلم های کودک داشته باشد
یکی از اعضای هیات انتخاب و داوری بخش مسابقه آثار ویدئویی بیست و هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان گفت: نظر هیات داوری این بود که تولید کنندگان فیلم های ویدئویی در بخش های دولتی مثل صدا و سیما، توجه ویژه تری به کیفیت فیلم های کودک داشته باشد.
 
تاريخ : سه شنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۵۵
عبدالله باکیده عضو هیات انتخاب و داوری بخش مسابقه آثار ویدئویی بلند، نیمه بلند و کوتاه مسابقه سینمای ایران بیست و هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز افزود: در بخش فیلم های بلند آثار ویدئویی، بیش از ۳۰ فیلم به جشنواره ارسال شده بود که پس از بررسی این فیلم ها حدود ۱۰ فیلم برای این بخش انتخاب شدند. اما نکته حائز اهمیت و مورد نظر داوران این بود که باید تولید کنندگان فیلم های ویدئویی در بخش های دولتی حمایت بیشتری از فیلم های کودک و نوجوان داشته باشند چرا که می توان دولت را به نوعی متولی این نوع فیلم ها دانست.

وی در عین حال اضافه کرد: آن چیزی که در این آثار به شدت به چشم می خورد. «شجاعت» و« پرداخت» در انتخاب موضوع و «روایت سینمایی قصه» بود که اتفاقا این موارد جزو سرفصل های هیات داوران برای انتخاب فیلم ها بود.

این کارگردان سینمای ایران با اشاره به فیلم های کوتاه تصریح کرد: در بخش فیلم های کوتاه، حدود ۲۰۰ اثر از تایم های ۳ و ۵ دقیقه ای گرفته تا فیلم های بیش از۶۰ دقیقه ای به جشنواره رسیده بود که بسیار پُر بار، امیدوار کننده ، دلنشین و چشم نواز بودند که نویدی از روی کار آمدن چهره های جدید می داد.این فیلمها در کلیت ایران پرواز کرده بودند و از موضوعات مختلفی هم برخوردار بودند و حتی در میان این فیلم ها ما شاهد فیلم هایی بودیم که فیلمساز از مرزهای کشور عبور کرده بود و لوکیشن های خودش را در کشورهایی مثل افغانستان و پاکستان برگزیده بود.البته مشخص بود که اکثر این فیلمسازان با پول تو جیبی ، مبادرت به تولید این آثار کرده بودند که الحق آثار درخشان و ماندگاری را هم ساخته بودند و من به عنوان یکی از اعضای داوری پیشنهاد می کنم که تماشاگران حتما این بخش از فیلم های جشنواره را ببینید.

عضو هیات انتخاب و داوری بخش مسابقه آثار ویدئویی بلند، نیمه بلند و کوتاه مسابقه سینمای ایران بیست و هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان اظهار داشت: با وجود اینکه فیلم های خوبی در بخش آثار کوتاه به جشنواره ارائه شده بود ما از مسئولین جشنواره خواستیم که تعداد انتخاب های ما را قدری افزایش بدهند که خوشبختانه این پیشنهاد پذیرفته شد. و ما در نهایت حدود ۴۵ فیلم را انتخاب کردیم که همه آثار درخشانی محسوب می شوند.

عبدالله باکیده در پاسخ به این سوال که چرا جشنواره ها معمولا در مورد اکران فیلم های برگزیده خود کاری انجام نمی دهند گفت: جشنواره ها معمولا در مورد اکران فیلم های برگزیده خود، وظیفه ای ندارند.چون جشنواره فقط مکانی برای نمایش فیلم ها است. این درحالی است که ما همیشه در بخش نمایش فیلم ها با مشکلات عدیده ای روبرو هستیم که این مشکلات گویا تمام شدنی نیست.زمانی هم که ما با اکران فیلم های کودک روبرو می شویم متاسفانه اکران این فیلم ها یا همزمان با برگزاری جشنواره فیلم فجر همراه است یا نمایش آنان طی چند سئانس مجزا در برخی از سینماها انجام می گیرد و این بحثی است که باید مسئولین وزارت ارشاد با سینمادارها وارد مذاکره شوند تا بتوانند به نتیجه مطلوبی در این زمینه برسند.

این کارگردان سینمای ایران افزود: باید بپذیریم فیلمی که در جشنواره فیلم کودک مطرح می شود حتما در بردارنده تمام خصوصیات تجاری یک فیلم نخواهد بود. لذا برای اکران آن، سینمادارها که بخش خصوصی محسوب می شوند از اینکه با اکران این فیلم ها ، سالن هایشان خالی باشد نگران هستد - منهای فیلم های خاصی مثل شهرموشها وکلاه قرمزی - اما من به یاد دارم که در زمان آقای بهشتی ، بنیاد سینمایی فارابی، تعدادی از سینماها را به عنوان «گروه کودک» تعیین کرده بود و همزمان نیز تولیداتی هم در زمینه کودک و نوجوان صورت می گرفت که از ویژگی تجاری بیشتری برخوردار بودند.

عبدالله باکیده یاد آور شد: معتقدم باید مسئولین جشنواره ها هنگامی که به فیلمی جایزه می دهند وظیفه حمایتی خود را از این فیلم ها در جهت اکران فراموش نکنند. ما فیلم های زیادی را در جشنواره های مختلف حتی جشنواره فیلم فجر سراغ داریم که با وجودی که جایزه گرفتند اما به اکران عمومی نرسیدند و این معضل بزرگی است که باید با درایت مسئولین سینمایی حل و فصل شود.
کد خبر: 75289
Share/Save/Bookmark