آیا دکتر روحانی به جلسه شورای عالی سینما میآید
ماراتن نفسگیر «ایوبی» برای تشکیل جلسه شورای عالی سینما
مشاور هنری محمود احمدینژاد در دولت نهم؛ پس از اینکه از گزینههای جدی برای تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم هم بود اما سرانجام به معاونت سینمایی رفت؛ جایی که او سالها در کسوت فیلمساز اینجایگاه را میشناخت و از راهها و رازهای آن با خبر بود.
تاريخ : سه شنبه ۳ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۰۴
شاید از همین جا بود که رویای بزرگش برای مدیریت سینما را – که پیش از آن با محمود احمدینژاد در میان گذاشته بود – عملی کرد و کاری کرد که در تاریخ مدیریت سینمای ایران ماندگار شد.
اوضاع هم از این قرار بود که او با حضور در جمع اعضای هیئت دولت و ارائه گزارش فعالیت ۹ ماهه فعالیتاش در معاونت سینمایی؛ تلاش کرد به اعضاء این نکته را تاکید کند که سینما در جهان امروز بیشتر از یک هنر است؛ گاهی سیاست است؛ گاهی اقتصاد و گاهی هم ابزاری برای جنگ سرد.
شمقدری درباره این جلسه از رئیس جمهور وقت نقل میکند که: «آقای احمدینژاد در این جلسه گفتند برای اینکه سینما بتواند جایگاه واقعی خودش را بدست بیاورد، یکی از ساز و کارهایش ارتقاء پیدا کردن آن است. برای این ارتقاء، در گام اول تشکیل شورای عالی سینما با حضور ریاست جمهور انجام میشود که این امر مقدمهای است برای اینکه نیازهای حوزه سینما به صورت کلان بررسی شود».
و این آرزوی بزرگ شمقدری بارها و بارها در ماههای ابتدایی حضور او در معاونت سینمایی دولت دهم بیان شد تا اینکه در تاریخ ۳۰ تیرماه ۱۳۸۹ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه جلسه هیات دولت از موافقت رسمی رئیس جمهور با تشکیل شورای عالی سینما خبر داد.
سرانجام با حضور ۷ سینماگران شامل داوود میرباقری، مسعود جعفری جوزانی، احمد نجفی، جمال شورجه، مسعود دهنمکی و محسن علیاکبری و حضور وزیر ارشاد، رئیس سازمان سینمایی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، مشاور و رئیس دفتر رئیس جمهور و شخص رئیس جمهور به عنوان رئیس شورای عالی سینما اولین جلسه خود را در تاریخ ۹ دی ماه ۱۳۸۹ تشکیل داد.
حدود یک ماه بعد از جلسه اول، اعضای شورای عالی سینما دوباره با حضور رئیس جمهور گردهم آمدند و دومین جلسه این شورا را ۱۲ بهمن ماه ۸۹ تشکیل دادند. سومین جلسه شورای عالی سینما شش ماه بعد از جلسه دوم و در تاریخ ۷ تیر ماه ۹۰ برگزار شد. ۲ شهریور ماه ۹۰ و دو ماه پس از جلسه سوم، چهارمین جلسه شورای عالی سینما برگزار شد. از زمان تشکیل جلسه چهارم هرچند شاهد کمیسیونهای تخصصی شورا در چندین نوبت تشکیل جلسه دادند اما بین جلسه تا پنجم شاهد وقفهای ۹ ماهه بودیم تا اینکه در تاریخ چهارم خرداد ۹۱ پنجمین جلسه شورای عالی با حضور رییس جمهور برگزار شد. خرداد ۹۱ ششم جلسه و جلسه هفتم ۲۱ شهریور ۹۱ با حضور محمود احمدینژاد برگزار شد. جلسه هشتم آذرماه سال ۹۱ و نهمین جلسه شورایعالی سینما روز سه شنبه ۲۲ مرداد ۹۲ برگزار شد.
این ۹ جلسه برگزاری شورای عالی سینما فقط و فقط به خاطر پیگیری و ضوابط قانونی نبود؛ بلکه روابط جواد شمقدری و محمود احمدینژاد و علاقه او به عنوان رئیس جمهور به موضوع سینما کمک کرد که اتفاقی کمنظر برای سینمای کشور و مدیریت سینما رخ دهد؛ حالا در شرایط فعلی چالش اصلی حجتالله ایوبی این است که آیا میتواند رئیس جمهور را به پای میز جلسه شورای عالی سینما بیاورد. آیا وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی میتواند ریاست محترم جمهوری را متقاعد کند که در شخصاً در جلسه شورای عالی سینما حضور یابد؟ آیا ارتباط قدیمی جنتی و ایوبی میتواند ابزاری باشد برای اینکه جنتی از ریاست جمهوری بخواهد سینما را در اولویت جلساتش قرار دهد؟
حجت الله ایوبی با گذشت چهار ماه از دولت «تدبیر و امید» تازه توانست مدیران زیر مجموعهاش را ساماندهی کند؛ آیا میتوان از او و مشاورانش که بیش از او در تصمصمگیریها حضور دارند این انتظار را داشت که بتوانند بالاترین مقام اجرایی کشور را برای ساماندهی امور سینما پای میز شورای عالی سینما بیاورند؟
حجتالله ایوبی رئیس سازمان سینمایی پیش از این در مصاحبهای عنوان کرده بود: استفاده از ظرفیت شورای عالی سینما یکی از برنامههای مهم سازمان سینمایی است و قطعاً از چنین ظرفیتی استفاده مفیدی را خواهیم کرد و قرار است به زودی اعضای آن توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی شود.
امروز اعضای شورای عالی سینما هم پیگیر برگزاری جلسه هستند و البته این حق را هم برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قائلاند که در صورت تمایل؛ اعضایی را به عضویت شورا درآورند و آنها این مسئولیت را به دیگر سینماگران بسپارند.