نمایشگاه بین المللی قرآن کریم محل هم افزایی فعالیت های قرآنی است
حجت الاسلام والمسلمین محمدی:
نمایشگاه بین المللی قرآن کریم محل هم افزایی فعالیت های قرآنی است
رئیس بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم این رویداد معنوی را محل هم افزایی فعالیت های قرآنی دانست و گفت: موسسات باید تلاش کنند فعالیت های خود را در قالبی زیبا در این رویداد معنوی عرضه کنند.
 
تاريخ : چهارشنبه ۲۵ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱۲:۲۸

به گزارش هنرنیوز به نقل از ستاد اطلاع رسانی بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، مراسم اختتامیه بزرگترین رویداد معنوی جهان اسلام عصر سه شنبه، ۲۴ مرداد، با حضور حجت الاسلام والمسلمین حمید محمدی، مشاور امور قرآنی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس نمایشگاه، عزت الله ضرغامی، رئیس سازمان صداو سیما و جمعی از مسئولان، اساتید و کارشناسان قرآنی در سالن اصلی شبستان مصلی حضرت امام خمینی (ره) برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین حمید محمدی در این مراسم ضمن خوشامدگویی به مهمانان حاضر در مراسم اختتامیه، اظهار کرد: ما در نمایشگاه بیستم ۴۰ بخش فعال و پرکار را داشتیم که از میان ۱۰ بخش برای نخستین بار در بزرگترین رویداد معنوی جهان اسلام فعالیت می کردند.
وی با بیان این که ۲۰۳ ناشر داخلی و ۴۶ ناشر خارجی ۳۰ هزار عنوان کتاب در این دوره از نمایشگاه عرضه کرده اند، افزود: همچنین در بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، بیش از ۳۱۰ نشست علمی و ۲۰۰ محفل قرآنی را برگزار کردیم.
قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی، با اعلام حضور ۴۰ کشور در بخش «ملل و فرهنگ اسلامی»، گفت: در این دوره بزرگترین رویداد معنوی جهان اسلام بیش از ۳۰ اثر قرآنی رونمایی شد و این جدای رونمایی در بخش های مختلف نمایشگاه است.
رئیس بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم همچنین در ادامه توضیحاتی درباره عرضه ۴۲ مدل چادر در بخش «عفاف و حجاب»، برپایی ۶ ماه کار مطالعاتی پیش از نمایشگاه و برگزاری ۲۵۰ جلسه ستاد مرکزی، ارائه ۳۰۰ مشاوره مذهبی از سوی کارشناسان حوزه های علمیه قم، تهران و اصفهان، برپایی ۱۰۰ غرفه و معرفی ۲۰۰ پایگاه برتر جهان اسلام ارائه کرد.
همچنین عرضه ۳۰۰ نرم افزار در بخش «رسانه های دیجیتال»، اجرای بیش از ۲۰۰ نمایش در بخش «هنرهای نمایشی»، عرضه ۱۵۰ اثر پژوهشی جدید، آغاز به کار ۳۲ جشنواره ملی قرآنی «آیات» و رشد ۴۰ درصدی نمایش و عرضه آثار در بخش «هنرهای تجسمی» از دیگر مواردی بود که وی به آنها اشاره کرد.
قائم مقام امور قرآنی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برپایی ۳۰۰ نمایشگاه قرآنی در سراسر کشور، تصریح کرد: یکی از ۳۰۰ نمایشگاه های قرآن در سراسر کشور، نمایشگاه بین المللی قرآن کریم است و ما به زودی نمایشگاه های بین المللی دیگری را نیز در سایر استان های برگزار خواهیم کرد.
حجت الاسلام والمسلمین محمدی در بخش دیگری از مراسم اختتامیه بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، ابراز کرد: بیش از ۳۰۰ موسسه فرهنگی قرآنی مردمی در برپایی بزرگترین رویداد معنوی جهان اسلام مشارکت داشتند و این دوره از نمایشگاه توانست رکورد بازدید سال های گذشته را پشت سر بگذارد و دو میلیون و ۲۰۰ بازدیدکننده داشته باشد.
وی با اشاره به استقبال گسترده مردم از روزهای ابتدایی بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، افزود: این استقبال مدیون دو اتفاق است؛ اول ارائه آثار فاخر و رشد کیفی نمایشگاه و دیگر تلاش بی وقفه صدا وسیما و رسانه ملی برای اطلاع رسانی و آگاهی مردم.
رئیس بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در ادامه تصریح کرد: در همین مراسم از تمامی مسئولان صدا وسیما جمهوری اسلامی ایران تشکر می کنم که با پوشش رسانه ای این رویداد، در جذب مردم مشارکت زیادی داشتند.
قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی، نمایشگاه بین المللی قرآن کریم را تفرجگاه معنوی دانست و گفت: ما در این دوره شاهد بودیم که مردم به صورت خانوادگی و با فرزندان خود به بازدید این رویداد می آمدند و ضمن صرف افطار در محوطه مصلی حضرت امام خمینی (ره) به گفت و گو درباره مسائل دینی می پرداختند.
حجت الاسلام والمسلمین محمدی در ادامه صحبت های خود، افزود: اگر امکانش فراهم بود ما نمایشگاه بین المللی قرآن کریم را تا زمان سحر تمدید می کردیم و اگر این اتفاق می افتاد، شاهد حضور مردم در سراسر محوطه نمایشگاه بودیم و امیدواریم در سال آینده بتوانیم این امکان را اجرایی کنیم.
مشاور امور قرآنی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این که نمایشگاه بین المللی قرآن کریم از نظر زمان، مکان و موضوع برگزاری بهترین جایگاه را دارد، ابراز کرد: زمان برگزاری ماه مبارک رمضان است و مکان آن مصلی یعنی محل نمازگزاردن و موضوع هم موضوع قرآن است. و همه این ها به نمایشگاه بین المللی قرآن کریم جایگاه خاصی بخشیده است.
وی تصریح کرد: خوشبختانه ما در هر دوره به هدف نمایشگاه بین المللی قرآن نزدیک می شویم و البته هرچند در این رویداد شاهد تکثر هستیم اما در عین تکثر، وحدت را می بینیم و این ناشی از اعجاز قرآن است.
رئیس بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم با بیان این که اعجاز قرآن محور همه تحولات قرآنی است، افزود: نمایشگاه بین المللی قرآن کریم توانسته در قالب های مختلف پدیده قرآن را به نمایش بگذارد.
حجت الاسلام والمسلمین محمدی ادامه داد: نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، رویدادی است که هم طراز آن در هیچ جای جهان اسلام پیدا نمی شود و پدیده ای بی نظیر است که با بهره مندی از حضور هنرمندان، غنای قرآنی، دانشمندان قرآنی و پیوند میان این گروه ها، به نمایشگاهی با عظمت تبدیل شده است.
رئیس بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در بخش دیگری از این مراسم، نمایشگاه را رویدادی فرا دولتی و دستگاهی توصیف و ابراز کرد: نقش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بزرگترین رویداد معنوی جهان اسلام تنها تولیت است و هیچ مجموعه دولتی نمی تواند بدون حمایت مردم چنین نمایشگاهی را برگزار کند.
وی با تاکید بر این که نمایشگاه بین المللی قرآن کریم برآیند تمام فعالیت های قرآنی دستگاه ها و موسسات مختلف است، اظهار کرد: موسسات باید تلاش کنند فعالیت های خود را در قالبی زیبا در این رویداد معنوی عرضه کنند.
مشاور امور قرآنی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه صحبت های خود نمایشگاه بین المللی قرآن کریم را محلی برای هم افزایی فعالیت های قرآنی دانست و گفت: خوشحالیم که با پایان نمایشگاه بیستم وارد دهه سوم فعالیت می شود و با توجه به شکل گیری معاونت قرآن و عترت در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلایم امیدواریم حضور قرآن را در جای جای وزارتخانه و همچنین در جامعه داشته باشیم.

پیام حضرت آیت الله جوادی آملی به اختتامیه بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم
پیام تصویری حضرت آیت الله العظمی عبدالله جوادی آملی به مناسبت برگزاری آیین اختتامیه بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در این مراسم به نمایش درآمد.
به گزارش ستاد اطلاع رسانی بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، مراسم اختتامیه بزرگترین رویداد معنوی جهان اسلام عصر سه شنبه، ۲۴ مرداد، با حضور حجت الاسلام والمسلمین حمید محمدی مشاور امور قرآنی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس نمایشگاه قرآن، عزت الله ضرغامی، رئیس سازمان صداو سیما و جمعی از مسئولان، اساتید و کارشناسان قرآنی در سالن اصلی شبستان مصلی حضرت امام خمینی (ره) برگزار شد.
در این مراسم پیام تصویری حضرت آیت الله العظمی عبدالله جوادی آملی به نمایش گذاشته شد، در این پیام آمده است؛ « نمایشگاه سودمند قرآن کریم به پایان رسید. آن چه در این اختتامیه لازم است مطرح شود اولا؛ حق شناسی از برادران و خواهرانی است که به خوبی در برگزاری این رویداد کوشیده اند. ثانیا؛ امید است سعی و تلاش بزرگواران و دست اندرکاران مشمول لطف حضرت حق قرار گیرد.
نکته عمده در مسائل قرآن این است که رسول اکرم (ص) علوم نافیه را مشخص کردند که علم ناب عبارت است از همه علومی که بتواند یک جامعه و ملت خود را آباد کند. بخشی از آیات قرآن کریم دارای محتوای سلسله عوائد خوب علمی، برخی شامل اخلاق انسانی و یک سلسله دیگر اخلاق و رفتار آدمی است و این سه محتوا را ترویج می کند.
انسان از آن جهت که یک فرشته زمینی است. برای رسیدن به مقصد ره توشه می خواهد. قرآن در این زمینه دو راهنمایی مهم و اساسی را به انسان می دهد؛ اول این که مسافر هستید و مسافر ره توشه می خواد و دوم این که ره توشه مسافر تقوا است.
این راه عمومی است که قرآن فراسوی همه آنان گذاشته و به آن سفارش کرده است. بسیاری از بزرگان ما را به آن توصیه می کنند. زاد و توشه برای راه است تا آن را طی کنند و به مقصد برسند، اما چیز دیگری هم لازم است. تقوا با همه فضائل اش و این که چیزی از آن بالاتر نیست و حتی عقل با همه حلاوت و طراوت اش توشه راه هستند.
اما راه های دیگری در قرآن معرفی شده که پس از طی مقصود به مقصد برسانند که هیچ منزلتی از آن بالاتر نیست.»
آیت الله العظمی جوادی آملی در بخش دیگری از پیام خود اظهار کرد: «در دعاهای ماه رمضان به ما آموختند که می گوییم: «شیرینی یادت را به من بچسبان!»
حیف است که ماه مبارک رمضان از دست ما برود و خدای نکرده ما وظیفه مان را انجام نداده باشیم.
از همه بزرگوارانی که در گرامیداشت و شکوهمند شدن نمایشگاه بین المللی قرآن کریم تلاش کرده اند، قدردانی می کنم.
ذات اقدس الهی را قسم می دهیم که نظام جمهوری اسلامی ایران، رهبر معظم انقلاب اسلامی و مراجع و مملکت را در سایه قرآن و عترت حفظ کند.» 

قرآن دوستان درباره اخلاق قرآنی تدبرکنند
رئیس صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در آیین اختتامیه بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم به فعالان قرآنی توصیه کرد به تلاوت کلام الله مجید بسنده نکنند و در زمینه اخلاق قرانی این سنت حسنه پیامبر که تکمیل کننده دین است، تدبر کنند.
به گزارش ستاد اطلاع رسانی بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، عزت الله ضرغامی در آیین اختتامیه بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم اظهار کرد: در آخرین روزهای ماه پربرکت و نورانی رمضان از خدا بخواهیم که به ما اخلاق قرآنی عطا کند، چنانچه همسر بزرگوار پیغمبر در مورد شخصیت ایشان گفته بود که خلق و خوی پیامبر(ص) برجسته از خود قرآن است.
رئیس صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران افزود: کسانی که به تلاوت قرآن بسنده نمی کنند و دوست دارند با قرآن محشور شوند باید به گفته های نورانی قرآن نیز جامعه عمل بپوشانند چراکه در بسیاری از عرصه ها و حوزه ها قرآن بالاترو برتر از نکته و سخنی است.
وی ادامه داد: خلق و خوی قرآنی صفت برجسته ای است که اگر شامل حال کسی شود زندگی دنیوی و اخروی اش متحول شده و در واپسین روزهای ماه رمضان و پایان یافتن نمایشگاه بین المللی قران به تمام دست اندرکاران، مبلغان و قرآن دوستان توصیه می کنم درباره اخلاق قرآنی در این کتاب آسمانی تدبرکنند.
ضرغامی با بیان اینکه استاد شهید مطهری درباره قرآن و برخورد با مسائل پیش رو برای بشریت روش عقلانیت را مطرح می کند، گفت: در برخورد با مسئله معاد از منظر قرآن، این کتاب آسمانی استدلال می آورد که «ای انسان به نحوه آفرینش خود بنگر که چطور خلق شدی و چطور استخوان هایت پوسیده و با خاک یکسان می شود و به قیامت بنگر که چطور استخوان های پوسیده دوباره خلق شده و در برابر پرودگار خویش قرار می گیرد.»
رئیس صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد: شهید مطهری زیباترین استدلال را از ایات قران که درباره انکار معاد است مطرح می کند و از کسانی که منکر معاد هستند می خواهد تعقل کنند و استدلال و دلیل بیاورند.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از نظریه ها و مکاتبی که در جهان خلق شده است پایه استدلال و تجیه عقلانی نداردو بیشتر زاییده تفکرات انحرافی پشت صحنه است.
ضرغامی معصیت طلبی را خارج از انسانیت دانست و گفت: خلق مکاتب جدید بیشتر از معصیت طلبی برخی انسانها است که در مقابل استدلال قرآن حرفی برای گفتن ندارند. بنابراین به همه کسانی که در سایه قرآن هستند و فعالیت های قرانی انجام می دهند پیشنهاد می کنم که بیشتر به دنبال استدلال و عقلانیت و منطق قرآن باشند.
رئیس سازمان صداو سیمای جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: امسال هم مانند سال های قبل شبکه های مختلف قرآنی صداو سیما در زمینه معرفی قرآن به جهانیان فرهنگسازی کردند. برگزاری محافل انس با قرآن در مرقد مطهر حضرت معصومه (ع) و حضور دوستداران قرآن در نمایشگاه قرآن از جمله برکات عظیم امروز قران است، بنابراین به جهانیان نشان دادیم، تبلیغ کردیم که قرآن در بین شیعیان زنده جاری و ساری است. 

تقدیر از آثار برتر حوزه علوم قرآنی در مراسم اختتامیه نمایشگاه قرآن کریم
در مراسم اختتامیه بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، از آثار برتر در حوزه علوم قرآنی در بخش معارف و پژوهش قرآن کریم تقدیر شد.
به گزارش ستاد اطلاع رسانی بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، در مراسم اختتامیه بزرگترین رویداد معنوی جهان اسلام عصر سه شنبه، ۲۴ مرداد، با حضور حجت الاسلام والمسلمین حمید محمدی مشاور امور قرآنی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس نمایشگاه قرآن، عزت الله ضرغامی، رئیس سازمان صداو سیما و جمعی از مسئولان، اساتید و کارشناسان قرآنی در سالن اصلی شبستان مصلی حضرت امام خمینی (ره) برگزار شد، از آثار برتر در حوزه علوم قرآنی تقدیر به عمل آمد.
در حوزه معارف قرآن کریم، اثری شایسته تقدیر شناخته نشد، اما جلد ۲۴-۲۵ و ۲۶ تفسیر تسنیم، اثر آیت الله جوادی آملی در خور تکریم شناخته شد که به دلیل گزینش آن در ادوار گذشته، پس از اتمام تفسیر کل قرآن، از این اثر فاخر، تقدیر خواهد شد.
در حوزه آثار منتخب پژوهشی در حوزه علوم قرآنی، رتبه نخست به کتاب نظریه تفسیر متن، تالیف حجت الاسلام والمسلمین احمد واعظی، رتبه دوم به صورت مشترک به کتاب زبان قرآن و مسائل آن، تالیف حجت الاسلام والمسلمین محمد باقر سعیدی روشن و کتاب جریان شناسی تفاسیر فقهی، تالیف گروهی از نویسندگان با راهنمایی حجت الاسلام والمسلمین دکتر مهدوی راد اعطا شد. همچنین کتاب معرفت شناسی وحی اثر حجت الاسلام و المسلمین سید محمد عارف امینی و کتاب مبانی امامیه در تفسیر قرآن، با رویکرد نقادانه به آرای ذهبی و رومی موفق به کسب رتبه سوم شدند.

رونمایی از ۵ اثر قرآنی در اختتامیه نمایشگاه بین المللی قران کریم
روز گذشته سه شنبه ۲۴ مرداد در مراسم اختتامیه بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم از ۵ اثر قرآنی رونمایی شد.
به گزارش ستاد اطلاع رسانی بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم، در مراسم اختتامیه بزرگترین رویداد معنوی جهان اسلام از پنج اثر قرآنی با حضور حجت الاسلام والمسلمین حمید محمدی، رئیس بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم و عزت الله ضرغامی، رئیس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران رونمایی شد.
طرح ملی تلاوت، پوستر و نشان جشنواره های قرآنی آیات، ترجمه قرآن به زبان اردو، قرآن کریم به زبان اردو، قرآن کریم به خط نستعلیق و سامانه تلفنی قرائت و تفسیر قرآن کریم از جمله این آثار بودند.
همچنین ترجمه قرآن به زبان اردو و ترجمه تفسیری محسن علی نجفی و سید ابوالاعلی مودودی منتشر شده توسط موسسه فرهنگی ترجمان وحی از آثار رونمایی شده در این مراسم بودند.
بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم ۲۵ تیرماه با شعار «قرآن، فرهنگ بیداری» در مصلی بزرگ حضرت امام خمینی (ره) تهران آغاز به کار کرده است و ۲۴ مرداد طی مراسمی به کار خود پایان داد.

کد خبر: 45039
Share/Save/Bookmark