۱۰) شخصیت: در فیلم «مرد بارانی» برنده جایزه اسکار سال ۱۹۸۸ «داستین هافمن» ایفاگر نقش «ریموند ببیت» است، یک بیمار مبتلا به اوتیسم با حافظه ای عالی و مهارتهای ریاضی برجسته. اگرچه او چیزهایی مانند پول را درک نمی کند اما راه حل مشکلات را می داند. هنگامی که برادر خودشیفته او «چارلی(تام کروز)» متوجه می شود پدرش فوت کرده و خانه ۳ میلیون دلاری اش را به برادر ناتنی اش ریموند بخشیده به دنبال او به لس آنجلس می رود.
الهام بخش: «بری مور» نویسنده و کارگردان مرد بارانی ریموند را با نگاهی به زندگی «کیم پک» که در آرلینگتون تگزاس زندگی می کرد خلق کرد. پک یک بیمار اوتیسمی بود که دچار ناهنجاری های مغزی شده اما توانایی های باور نکردنی بود. برای مثال او بر اساس تاریخ تولد روز هفته ای را که در آن متولد شده بودید می گفت و حتی اخبار صفحات اول روزنامه های آن روز را عنوان می کرد. داستین هافمن چندین بار پک را ملاقات کرد و به دقت یک بیمار مبتلا به اوتیسم را به تصویر کشید. هنگامی که مور برای فیلمنامه اش برنده اسکار شد آنرا به پک بخشید.
۱۱) شخصیت: سیلوستر استالونه فیلمنامه راکی را نوشت و در آن خود در نقش راکی بالبوا ظاهر شد، یک بوکسور فیلادلفیایی. مجموعه راکی در سالهای نه چندان دور جز فیلمهای محبوب ایرانی ها حساب می شد.
الهام بخش: استالونه با الهام گرفتن از چندین بوکسور معروف خصوصا «راکی مارسیانو» قهرمان سنگین وزن رشته بوکس راکی را خلق کرد.او حتی «جو فریزر» از فیلادلفیا را مورد بررسی قرار داد. و جیک لاموتای ایتالیایی تبار که مبارزه او با «شوگر رابینسون» موجب خلق مبارزه راکی/آپولو شد. اما بزرگترین الهام بخش او انسان شکست خورده و بوکسور کمتر شناخته «چاک وپنر» بود. وپنر کسی بود که در دهه ۷۰ در یک مسابقه با وجود شکست از محمد علی کلی، ۱۵ راند مقاومت کرد.
۱۲) شخصیت: در «راننده تاکسی» ساخته «مارتین اسکورسیزی» سال ۱۹۷۶ «رابرت دنیرو» نقش «تراویس» یک تفنگدرا نیروی دریایی آمریکا را بازی می کند که برای مقابله با بی خوابی خود رو به شغل راننده تاکسی در شب می آورد. در میانه راه او با یکی از داوطلبان حاضر در دفتر انتخاباتی یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آشنا و کمی بعد از سوی او ترد می شود. با وجود این امر روند فروپاشی روانی تراویس شدت می گیرد و سعی می کند تا با خشونت جلوی فساد جامعه خودش را بگیرد.
الهام بخش: آرتور برمر یک آسیب دیده اجتماعی بود که از جامعه بریده بود. او مانند تراویس عاشق یک زن می شود و رابطه خود با او را خراب می کند. او موهای سر خود را مانند یک سرخپوست موهیکان می تراشد و تصمیم به ترور«ریچارد نیکسون(سیوهفتمین رئیس جمهور آمریکا)» و «جرج والاس(چهل و پنجمین فرماندار آلاباما)» بر می آید که بعد از چند تیراندازی ناموفق دستگیر می شود. به تقلید از فیلم راننده تاکسی فرد دیگری به نام «جان وارنوک هینکلی» در سال ۱۹۸۱ به جان «رونالد ریگان» سوءقصد می کند. این ترور نافرجام می ماند و هینکلی علت این ترور خود را تحت تاثیر قرار دادن «جودی فاستر» بازیگر نوجوان راننده تاکسی می داند.
۱۳) در «رفتگان» ساخته «مارتین اسکورسیزی»، «جک نیکلسون» نقش «فرانک کاستلو» را بازی می کند، رئیس یک باند گنگستری که حتی فردی به نام «کالین سالیوان(مت دیمون)» را تربیت و وارد سیستم پلیس می کند.
الهام بخش: فیلم رفتگان بر اساس فیلم «روابط جهنمی» محصول هنگ کنگ ساخته «اندرو لائو» و «سو فای ماک» ساخته شد ولی اسکورسیزی، کاستلو را با استفاده از خصوصیات مجرم معروف «جیمز بولگر» معروف به «وایتی» سرکرده جنایتکاران بوستونی که سلطان مواد مخدر و قمارهای غیرقانونی بود خلق کرد. بولگر در سال ۱۹۴۴ از یک خبرچین خبری مبنی بر اینکه دادگاه فدرال به دنبال دستگیری اوست دریافت و در ادامه از خانه اش فرار کرد و به مدت ۱۶ سال پنهان شد تا اینکه در سال ۲۰۱۱ در سانتامونیکا دستگیر شد.
۱۴) شخصیت: «تام هنکس» با بازی فیلم «ترمینال» در نقش «ویکتور ناورسکی» ظاهر می شود، مردی که در یک ترمینال در فرودگاه جی.اف.کی در نیویورک گیر می افتد و مجبور به زندگی در آنجا می شود. او به دلیل وقوع انقلاب در کشورش حتی قادر به بازگشت نیست. از طرف دیگر به همین علت ایالت متحده گذرنامه او را نامعتبر می داند به این معنی که او رسما نمی تواند وارد خاک آمریکا شود.
الهام بخش: با اینکه هیچ یک از تولیدکنندگان فیلم ترمینال این موضوع را تأیید نکرده اند اما ظاهرا داستان این فیلم از زندگی «مهران ناصر کریمی» پناهنده ایرانی که به علت دزدیده شدن چمدانش و مدارکش از سال ۱۹۸۸ تا ۲۰۰۶ در یک ترمینال در فرودگاه شارل دوگل فرانسه زندگی می کرد الهام گرفته شده است.
۱۵) شخصیت: در سریال «سیم» بهترین سریال به انتخاب مجلات تایم، اینترتینمنت ویکلی و روزنامه گاردین در سال ۲۰۰۸ بیشتر شخصیتها با الهام از انسانهای واقعی ساخته و پرداخته شده اند. این سریال از شبکه HBO پخش می شد به موضوع پشت پرده قاچاق مواد مخدر در شهر بالتیمور ایالت مریلند می پردازد.
الهام بخش: «بابلز»، «عمر لیتل»، «مارلو استنفیلد، «آوون بارکزداله»، «جی لندزمن»، «رولند پریزبای لوسکی» و «بانک مورلند» همگی آدمهای واقعی بودند. برای مثال گروهبان لندزمن یک کاراگاه واقعی به همین نام بود. عمر یکی از مردانی بود که در دهه ۸۰ تا سال ۲۰۰۰ در خیابانهای بالتیمور کار می کرد یا کاراگاه رولند پریزبای لوسکی براساس تجربیات «اد برنز» که خود کاراگاه بود خلق شد. مانند پریز، برنز هم پس از بازنشستگی یک معلم شد.
یاسین پورعزیزی