رییس حوزه هنری به مناسبت روز ملی شعر:
شعر ودیعه الهی است که باید در خدمت ترویج ارزش های متعالی قرار گیرد
تاريخ : يکشنبه ۲۷ شهريور ۱۳۹۰ ساعت ۱۳:۰۱
محسن مومنی شریف رییس حوزه هنری به مناسبت روز ملی شعرخطاب به شعرا و علاقه مندان به این حوزه یك بار دیگربر لزوم احیای باورهای دینی در قالب شعر تاكید كرد و گفت:"شعر چنان در زندگی ما جاری ست كه هر روز روز شعر است اما لازم است در سال یك روزی هم باشد كه به طور خاص به مسائل شعر بپردازیم".
به گزارش هنرنیوز محسن مومنی شریف در گفت و گو با پایگاه خبری حوزه هنری ضمن بیان این مطلب كه شعر در كشور ما از جایگاه ویژه و ممتازی برخوردار بوده و نسبت به هنرهای دیگر از سرفرازی و سروری برخوردار است، گفت:" شعر بی شك نخستین هنری ست كه انسان به آن دست یافت به گونه ای كه گفته شده پدر انسان، حضرت آدم علیه السلام، نخستین كسی بود كه شعر سرود و این اتفاق بزرگ هنگامی افتاد كه او از ملكوت بهشت به ملك زمین تبعید شده بود و در هجران آن مقام، نخستین "شعر" از زبانش جاری شد.
مومنی شریف گفت: با اعتنا به این واقعیت می توان با كمی اغماض گفت، بر خلاف آن چه فرهنگ و تمدن غرب بر سر ادبیات و هنر آورد و آن را در بهترین صورتش در خدمت امور زمینی و پست انسان قرار داد، قلمرو اصلی هنر و مخصوصاً شعر، معرفی وجه ملكوتی و آرمانی انسان است.
مومنی شریف با تاكید بر این نكته كه حتی در نگاه متفكران اسلامی شعر صرفاً زیباترین كلام مخلوق نیست بلكه در بردارنده اسراری ست كه در سخنانی دیگر یافت نمی شود، گفت: عالمان اسرار، گاهی شعر را از جنس وحی دانسته اند و مقام شاعران را بعد از انبیاء برشمرده اند و حتی در ارتباط آن با ملكوت سخن ها گفته اند كه همانا: شعر و شرع و عرش از هم خاستند / تا دو عالم زین سه حرف آراستند.البته این همه، هنگامی اتفاق می افتد كه شاعر مفتخر به گوهر ایمان و سعادتمند به كردار شایسته باشد.
مومنی شریف افزود: اصولاً از نگاه قرآن كریم ایمان و كردار صالح فصل و وجه تمایز همه ارزش هاست وهر چیز فاقد این دو باشد ولو زیبایی اش چشم ها را خیره كند و هوش را از سرها ببرد، از نظر قرآن بی ارزش است. زیرا " اولئك یدعون الی النار والله یدعو الی الجنة و المغفرة بإذنه"
كردار صالح برای شاعر مؤمن در روزگار ما این است كه این ودیعه الهی را در خدمت ترویج ارزش های متعالی قرار دهد. دعوت به ارزش های الهی، سوق دادن انسان به اخلاق و فضایل انسانی وظیفه همه هنرمندان متعهد است. ایجاد امید در انسان ها و این كه آینده زمین برای صالحان و نیكان است وجه ممیزه ما با هنری ست كه مدام به نا امیدی و یأس بشارت می دهد و دل ها را می لرزاند. از نظر قرآن كریم این رسالت شیطان است." إنما ذلكم الشیطان یُخوّف أولیائه..."
رییس حوزه هنری ضمن بیان این مطلب كه خوشبختانه شعر در كشورما همواره منبع حكمت بوده است و معمولاً در لحظات سرنوشت ساز این شاعران بوده اند كه وظیفه متفكران و فیلسوفان را به دوش كشیده اند، گفت: در حوادث انقلاب اسلامی شعر نخستین هنری بود كه همزمان با مبارزات مردم به میدان آمد و در روزهایی كه ایام الله بودند، سروده شاعران ما را حنجره میلیون ها انسان پاك باخته با تمام وجود بازگو می كردند.
مومنی شریف گفت :امروز نیز همچنان كه رهبر عزیزمان در دیدار امسال شاعران فرمودند، ما چه بخواهیم و چه نخواهیم در جنبش عظیم بیداری اسلامی الگو و اسوه دیگران هستیم. بنابراین باید آثارمان مشحون از معارف عمیق دینی باشد. همان طور كه پیامبران شعر ما این گونه بودند.
مومنی شریف با استبقال از پیشنهاد یوسفعلی میرشكاك كه خواسته بود شاعران و دیگر هنرمندان باهم گعده داشته باشند، گفت: " تجربه حوزه هنری نشان می دهد هر وقت كه هنرمندان رشته های دیگر ما با شاعران نشست و گفت و گو داشته اند، بازتاب آن در آثارشان مثبت بوده است. زیرا كه شعر فارسی از سویی تكیه بر معارف و فرهنگ اسلامی دارد و از سوی دیگر دربردارنده ویژگی های اصیل مردم ایران است."