محمد خزاعی درگفتگو با هنرنیوز:
رایزنیهایمان برای نشان دادن چهره حضرت خدیجه (س) با علما ادامه دارد
تهیه کننده فیلم سینمایی «حضرت خدیجه (س)» که به دلیل توصیه برخی از علما مبنی بر نشان ندادن چهره حضرت خدیجه ، پروژه را متوقف کرده است خبرداد بزودی نظر مقام معظم رهبری را در این مورد جویا خواهد شد.
تاريخ : يکشنبه ۱۰ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۴۰
محمد خزاعی تهیه کننده فیلم سینمایی حضرت خدیجه (س) در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد علت متوقف شدن این پروژه گفت: با وجودی که مراحل تحقیق و نگارش فیلم سینمایی حضرت خدیجه (س) تا مرحله نگارش سیناپس پیش رفت اما هنگامی که نظر برخی از علما مبنی بر نشان ندادن چهره آن حضرت مطرح شد صلاح دیدیم پروژه را تا روشن شدن مساله متوقف کنیم.
وی ادامه داد: قصه فیلم ما در مورد حضرت خدیجه (س) است لذا نشان ندادن چهره آن حضرت با قصه ما همخوانی ندارد و به همین دلیل فعلا دست نگه داشتیم تا این موضوع مشخص شود.
تهیه کننده فیلم سینمایی «قلادههای طلا» تصریح کرد: قرار بود این پروژه در بخش خصوصی ساخته شود. بنابراین ما در این راستا هزینههایی را صرف تحقیقات و نگارش کردیم اما بعدا متوجه شدیم که این قصه ممکن است حساسیتهایی داشته باشد لذا سعی کردیم به توصیه علما و مراجع عمل کنیم.
خزاعی یادآور شد: تحقیقات این پروژه حدود یکسال و نیم طول کشید و اگر چه نگارش آن کامل نشد اما به مرحله سیناپس رسید.
این تهیه کننده سینمای ایران با بیان اینکه فیلم سینمایی حضرت خدیجه (س) دو تا پایان متفاوت داشت که در نهایت یکی از آنان را انتخاب میکردیم افزود: در ورسیون اول، بعد از پرداختن به مقطع قبل از ازدواج حضرت خدیجه با رسول الله (ص) و دوران ازدواج، فیلم بعد از ارتحال حضرت خدیجه به پایان میرسد؛ اما در ورسیون دوم، پایان فیلم بعد از شب معراج حضرت محمد (ص) خواهد بود.
تهیه کننده فیلم سینمایی حضرت خدیجه (س) یادآور شد: بهتر این بود ما قبل از اینکه تحقیق و نگارش پروژه را شروع میکردیم به سراغ مراجع میرفتیم و نظر آنان را در نشان دادن چهره حضرت خدیجه جویا میشدیم. البته هیچ کدام از بزرگواران علما و مراجع مخالفت جدی نکردند اما همه به ما توصیه میکردند که این کار را نکنیم؛ اما در آینده نزدیک، رایزنی دوبارهای را با مراجع آغاز خواهیم کرد؛ حتی در نظر داریم وقت ملاقاتی از مقام معظم رهبری بگیریم و نظر ایشان را به لحاظ فقهی راجع به نشان دادن چهره حضرت خدیجه جویا شویم.
خزاعی ادامه داد: این پروژه به لحاظ تولید پروژه سنگینی است و ما آن را فقط پروژهای مختص به ایران ندیدیم و چون براین عقیده بودیم که این فیلم قابلیت پخش درکشورهای همسایه و بویژه کشورهای مسلمان را دارد. برای همین، مقطعی از زندگی حضرت خدیجه را انتخاب کردیم که مورد اختلاف کشورهای مسلمان نباشد چرا که معتقدم پرداختن به زندگی بانوی جهان اسلام، مورد اتفاق همه مسلمانان جهان است. لذا واجب بود که در ابتدا به یک قصه خوب میرسیدیم و بر اساس یک قصه خوب به دنبال حمایت از دیگر کشورهای مسلمان میبودیم. این فیلم با بودجههایی فاخری که به برخی از فیلمها تعلق میگیرد قابل تولید نیست و بر همین اساس، در زمان دکتر حسینی وزیر ارشاد، رایزنیهایی را با حمایتهای ایشان با برخی از سفرای ایران در بعضی از کشورها شروع کردیم که این سفرا قرار بود برای پیدا کردن سرمایه گذار، رایزنیهایی را انجام دهند و آنگاه ما با آن سرمایه گذارها وارد گفتگو شویم.
تهیه کننده فیلم سینمایی «پشت پرده مه» تصریح کرد: ما هیچگاه برای تولید این فیلم به دنبال حمایت فارابی یا سازمان سینمایی نبودیم چرا که قرار بود این فیلم در بخش خصوصی تولید شود.
وی با اشاره به داود میرباقری به عنوان کارگردان این اثر خاطرنشان کرد: در آخرین رایزنیهایی که برای انتخاب کارگردان این اثرانجام دادیم به آقای داود میرباقری رسیدیم که ایشان از ساخت این پروژه استقبال کردند. حتی چندین جلسه هم با ایشان برگزار کردیم که آقای میرباقری در ادامه با چند شخصیت مذهبی و عالی رتبه کشور نیز بابت این پروژه دیدار داشتند.
خزاعی اظهار داشت: صحبتهایی که با آقای میرباقری به عنوان کارگردان و سپس آقای شورجه شد با توجه به اینکه این پروژه یک پروژه بین المللی بود به این نتیجه رسیدیم هنگامی این کارمی تواند موفق باشد که یکسری از بازیگران و عوامل کشورهای مختلف اسلامی همسایه نیز در این پروژه حضور داشته باشند. حتی قرار بود که از دکورهای فیلم سینمایی حضرت محمد (ص) ساخته آقای مجید مجیدی هم استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه سرمایه گذارهای داخلی که قرار بود با پروژه حضرت خدیجه (س) همکاری کنند بسیار تمایل داشتند این کار توسط آقای میر باقری ساخته شود گفت: ایشان به یک شیوه و روایت جدیدی در تولید فیلمهای دینی رسیدند و با تخصصی که از ایشان در ساخت فیلمهای مذهبی سراغ داریم بیشک این پروژه میتوانست درخشش خاصی در عرصه بین المللی داشته باشد. اما بعد از درگیر شدن ایشان با کار دیگری به آقای شورجه رسیدیم.
وی گفت: در ملاقاتهایی که با علما برای نشان دادن چهره حضرت خدیجه (س) داشتیم یکی از آن بزرگان حرف خوبی زد و گفت برای اینکه برای نشان دادن چهره معصومین دچار مشکل نشوید باید جنس قصههایتان را عوض کنید و شخصیتهایی را در کنار معصومین پیدا کنید تا بر اساس آنان بتوانیم روایت قصه را به پیش ببرید و این حرف درستی است و باید آدمهایی نزدیک به شخصیت حضرت خدیجه را در قصه پیدا کنیم تا بتوانیم به بهانه آنها قصه را روایت کنیم.
تهیه کننده فیلم سینمایی «جعبه موسیقی» اضافه کرد: در تولید کارهای مذهبی، بسیاری از سرمایه گذارهای داخلی، سرمایه گذارهای غیر سینمایی هستند که به پاس اعتقاد و باورهای مذهبی تمایل به سرمایه گذاری در این نوع پروژه دارند و به هیچ عنوان هم مشکل نقدینگی و بازگشت سرمایه را هم ندارند چرا که برای آنان بیشتر باقیات و صالحات مهم است.
خزاعی با اشاره به تغییر مدیران سینمایی کشورگفت: آن زمان دکتر حسینی خیلی دنبال کار بودند به گونهای که خود ایشان رایزنیهای بین المللی کار را انجام میدادند اما حالا باید دید مسئولین سینمایی دولت یازدهم چقدر از تولید این پروژه حمایت خواهند کرد.