به گزارش هنرنیوز؛ عمارت شهرستانک از جمله بناهای تاریخی استان البرز در قالب قراردادی ۲۰ ساله برای احیاء، مرمت و بهره برداری به سرمایه گذار بخش خصوصی واگذار شد.
اعتبار تعیین شده برای مرمت این بنای تاریخی از سوی سرمایه گذار و بهره بردار ۸۰ هزار میلیون ریال درنظر گرفته شده است.
عمارت ييلاقی شهرستانک در منطقه ارنگه استان البرز و بنای آن در سال ۱۲۹۴ هـ.ق به دستور ناصرالدين شاه قاجار احداث شده است.
«کاروانسرای دودهک» به مدت ۲۵ سال واگذار شد
«کاروانسرای دودهک» استان مرکزی برای احیاء، مرمت و بهره برداری در قالب قراردادی ۲۵ ساله به شرکت تعاونی توسعه و عمران دهیاری های روستای دودهک واگذار شد.
به گزارش هنرنیوز؛ «کاروانسرای دودهک» استان مرکزی برای مرمت و بهره برداری در قالب قراردادی ۲۵ ساله از سوی صندوق احیاء به شرکت تعاونی توسعه و عمران دهیاری های روستای دودهک واگذار شد.
اعتبار تعیین شده برای این بنای تاریخی ۱۳ هزار و پانصد میلیون ریال در نظر گرفته شده است.
کاروانسرای دودهک در روستایی به همین نام و با فاصله ای در حدود یک کیلومتر از مسیر جاده آسفالته و ۱۷ کیلومتری شمال شهرستان دلیجان واقع شده است.
کاروانسرای دودهک با توجه به موقعیت ظاهری و شکل پلان کاروانسرا و شکل طاق ها متعلق به دوره صفوی است. این کاروانسرا به شماره ۱۹۸۳ در فهرست آثار تاریخی ثبت ملی شده و مالکیت آن متعلق به سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.
واگذاری «حمام محله حاجی» همدان به مدت پنج سال حمام «محله حاجی» همدان توسط صندوق احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی با قراردادی پنج ساله به شرکت جریان گسترغرب واگذار شد.
به گزارش هنرنیوز؛ «حمام محله حاجی» استان همدان را با برگزاری مزایده به مدت پنج سال با مبلغ اجاره ماهیانه ۲۶ میلیون و۲۰۰ هزار ریال به شرکت جریان گستر غرب واگذار کرد.
حمام محله قديمي حاجي از جمله بناهای تاریخی شهر همدان است که در دوره قاجار در محله حاجي ها ساخته شده است. در ادوار گذشته این شهر شامل چندين محله قديمي بوده كه در هركدام از اين محله ها حمام و مسجد ساخته شده است.
این حمام با مساحتي بالغ بر ۱۰۰۰ متر مربع در گذشته شامل دو حمام زنانه و مردانه بوده که در قسمت حمام زنانه با پيمودن ۴ پله به طرف پايين وارد هشتي نسبتاً كوچكي شده و با عبور از يك راهرو باريك وارد فضاي سربينه حمام به ابعاد ۵/۱۰ در ۱۱ مترمربع مي شويم. حمام هاي سرد و گرم داراي حوضي (خزينه) به ابعاد ۲/۱ در ۴ متر و چهارستون سنگي است.
سقف حمام به وسيله قوس هاي پنج و هفت كند با دهانه هاي مختلف از ۵/۱ تا ۴ متر اجرا و براي پوشش فاصله بين قوس ها از گنبد استفاده شده است. در قسمت حمام مردانه نیز با عبور از چند پله وارد هشتي حمام شده و با عبور از معبري باريك داخل حمام سرد مي شويم. حمام سرد داراي گنبدي زيبا و فاقد ستون است. حمام مذكور داراي ۶ نمای بسیار زیبا وچشم نواز است كه دو به دو با هم قرينه اند.
پي بنای حمام محله قديمي حاجي از سنگ و در ساخت بنا از آجر قوامي به ابعاد ۵ در ۵/۱۰ در ۲۲ سانتي متر و ملات ساروج به كار رفته و با شماره ۳۳۷۵ در فهرست آثار تاریخی به ثبت ملی رسیده است.
عمارت «شترگلو» ماهان واگذار شدعمارت «شترگلو» در ماهان کرمان با برگزاری مزایدهای از سوی صندوق احیاء و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی به بخش خصوصی واگذار شد.
به گزارش هنرنیوز؛ عمارت شترگلو ماهان کرمان در قالب مزایدهای ۱۳ ساله به شرکت خصوصی «طرح و آفرینش» واگذار شد.
مبلغ اختصاص داده شده برای مرمت این بنای تاریخی ۱۶ هزار میلیون ریال در نظر گرفته شده است.
خانه تاریخی شتر گلو، متعلق به اواخر دوره قاجار به صورت دو قسمت شاهنشین و اندرونی ساخته شده و عمارت شاهنشین این مجموعه روبه روی «حرم شاه نعمت الله ولی» قرار گرفته است.
بالای عمارت شاه نشین دو بادگیر مرتفع و یک کلاه فرنگی قرار گرفته و سقف داخلی آن نیز با یزدی بندی زیبایی تزئین شده است.
عمارت شترگلو در مالکیت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار دارد. بنای تاریخی شترگلو همچنین دارای چند حیاط است که حیاط شمالی انارستان و حیاط جنوبی نارنجستان بوده است. یکی از موارد قابل توجه در این عمارت جریان دائمی آب درون بنا در سرتاسر عمارت بوده است.
وجود درهای ارسی بسیار زیبا و حجرههای تو در تو از دیگر موارد قابل توجه این بنای فاخر و تاریخی است.
همچنین این بنا شامل یک حوض خانه زیبایی است که چهار ایوان در چهار طرف آن جهت نشستن ساخته شده و به پنج دریها و سه دریها راه دارد.
قسمتهای داخلی آن جلوههایی از معماری اثر قاجار به ویژه نقشهای گل و بوته و ماهی به صورت برجسته گچ بری شده که زیبایی خاصی به بنا بخشیده است.