جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی کشور در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد بودجه امسال سینمای ایران گفت: متاسفانه امسال از سوی سایت ها و روزنامه های متعلق به حوزه هنری و شهرداری، شیطنتی صورت گرفت مبنی براینکه آنها تلاش کردند به نمایندگان مجلس اینگونه اعلام کنند که همه بودجه سازمان سینمایی مربوط به ساخت فیلمهای فاخراست لذا با تخریب فیلمهای فاخری که در سال گذشته تولید شد در پی فریب اهالی مجلس بودند تا بدین وسیله آنها، بودجه سازمان سینمایی را کاهش و آن را به حوزه هنری اختصاص دهد.
وی با بیان اینکه این عمل یک فریب کاری ناشیانه ای بود که با هوشیاری نمایندگان مجلس محقق نشد افزود: این درحالی است که بودجه سازمان سینمایی متعلق به کل فعالیتهای سینمای کشور است لذا بودجه فیلم فاخر؛ تنها شامل یک پنجم از کل بودجه خواهد بود. ضمن اینکه از سال گذشته نیز بحث فیلم فاخر منتفی شده است اما هنوز عنوان فیلم فاخر برجا مانده است .
رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: ما پیشنهاد حذف عنوان فاخر را از ردیف بودجه سازمان سینمایی ارائه دادیم چرا که ردیف بودجه ای را که به ما می دهند شامل همه بودجه سازمان سینمایی خواهد بود که می بایست تمامی اجزای سینما را پوشش دهد به علاوه اینکه حقوق پرسنل ،هزینه های اداری و جاری سازمان سینمایی نیز در همین بودجه خلاصه می شود بنابراین اگر بودجه سازمان سینمایی - که فعلا رقم ۹۵ میلیارد تومان از سوی دولت به مجلس ارائه شده – با شیطنت های برخی از سایت ها و روزنامه های متعلق به بعضی از ارگانها کاهش پیدا می کرد بی شک ، به اوضاع سینما در شرایط فعلی ضربه بسیار سنگینی وارد می شد که جبران ناپذیر بود. اما خوشبختانه با هوشمندی نمایندگان مجلس در کمیسیون تلفیق ، این امر محقق نشد.
شمقدری در عین حال توضیح داد: البته بودجه امسال سازمان سینمایی به دلیل سیاستهای مقاومتی و انقباضی که در کل بودجه ی کشور وجود دارد نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده است به طوری که بودجه ما نیزحدود ۲۵ درصد تقلیل یافته است اما رقم نهایی که دولت به مجلس ارائه داده است – آن طوری که من اطلاع دارم – عینا مصوب شده است .
این مدیر ارشد سینمای کشور اظهارداشت: از نمایندگان محترم مجلس تقاضا داریم اگر مقدور است بودجه سازمان سینمایی که متعلق به همه فعالیتهای سینمای کشور می شود را افزایش دهند چرا که این بودجه شامل حمایتها و پشتیبانی ها از مراحل مختلف تولید فیلم ، ساخت و سازها ، بازسازیها ، تهیه تجهیزات و امکانات فنی ، برگزاری جشنواره ها و همایش ها ، برگزاری هفته های فیلم ، حضور در عرصه های جهانی ، پرداخت حقوق پرسنل ، هزینه های اداری و جاری و بسیاری از فعالیتهای دیگرسینمای کشور می شود که رقم فعلی ، رقم بسیار کمی است. لذا ما نگران هستیم که با این بودجه -اگر افزایش پیدا نکند - نتوانیم گامهای بلندی برای سینمای ایران برداریم. بنابراین معتقدیم این بودجه باید ۵۰ درصد افزایش داشته باشد تا ما بتوانیم از مشکلاتی که بویژه در سال گذشته گریبانگیر سینمای ایران شد به سلامت عبور کنیم.