کارکرد رسانه در حوزه قرآن/ تمام ظرفیت رسانه ملی را در خدمت به قرآن قرار می‌دهیم
مدیر شبکه قرآن و معارف سیما
کارکرد رسانه در حوزه قرآن/ تمام ظرفیت رسانه ملی را در خدمت به قرآن قرار می‌دهیم
مدیر شبکه قرآن و معارف سیما با اشاره به کارکرد رسانه به تشریح سه دیدگاه درباره حوزه معارف و دین در رسانه پرداخت.
 
تاريخ : يکشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۱۴
به گزارش هنرنیوز ، محمدحسین محمدزاده مدیر شبکه قرآن و معارف سیما در کارگروه ویژه. تبلیغ و ترویج همایش تخصصی مسائل فراروی شورای توسعه فرهنگ قرآنی با بیان اینکه قبل از اینکه به پایش عملکرد دستگاه ها بپردازیم باید ظرفیت انها احصا و شناسایی شود اظهار داشت: مختصات سازمان ها و عملکرد آنها برای ما مشخص نیست به همین دلیل اگر با دید احصای فعالیتها به سراغ پایش برویم هم برای مدیران مجموعه و هم مسئولان سایر نهادها مفید خواهد بود.

وی با بیان اینکه مشخص شدن مختصات سازمانی هر نهاد موجب رشد و شکوفایی می شود گفت: رسانه تعریف و عملکردی دارد. عملکردهای متفاوت و متنوعی که یکی از مهمترین آن عمکرد تبلیغی ترویجی یا ارشادی تبیینی است که می تواند انگیزه ای برای مخاطبان ایجاد کند.

محمدزاده آگاهی بخشی و اطلاع رسانی را از دیگر وظایف رسانه عنوان کرد و افزود: رسانه در کنار انعکاس رویدادها و مطالبات مردم از مسئولان, واسطه بین جامعه و مسئولان به شمار می رود.

مدیر شبکه قرآن کارکرد دیگر رسانه ملی را آموزش دانست و گفت: این بُعد می تواند در ارتقای اموزش فراگیر اهمیت بسیاری داشته باشد چرا که توانسته حتی افرادی که به آموزش حضوری تن نمی دهند جذب کند.

وی با بیان اینکه کارکرد سرگرمی و تفریح هم کارکرد دیگر رسانه به ویژه تلویزیون است خاطر نشان کرد: برخی دانشمندان علم رسانه ذات رسانه را تفریح دانسته اند و معتقدند باید از این امر برای رسیدن به اهداف استفاده کرد.

با این دید رسانه ملی نباید تنها عضوی از شورای توسعه در حوزه تبلیغ و ترویج دیده شود بلکه بخاطر کارکردهای مختلف می طلبد در تمامی کمیسیون ها فعال باشد.

محمدزاده با اشاره به اینکه سه نوع دیدگاه از نگاه معارف و دینی در رسانه وجود دارد تصریح کرد: دید حداقلی, متوسط و حداکثری. برخی معتقدند رسانه ملی با راه اندازی رادیو قرآن, رادیو تلاوت, رادیو معارف و شبکه قرآن وظیفه خود به قرآن را ادا کرده که دید حداقلی است.

وی با بیان اینکه شبکه تخصصی در هر موضوع به این معناست آن رسانه موضوعی خاص دارد نه مخاطب خاص افزود: نگاه متوسطی در تلاقی رسانه و قرآن این است که در شبکه ها گروه معارف و حکمت و ...داشته باشیم یا مشاوری نیز در این زمینه فعالیت کند.

دید حداکثری هم مدعی است که حوزه قرآن و معارف انقدر مهم, گسترده و متنوع و حتی نیاز, مصلحت و علاقه جامعه است که با همه حوزه ها باید بتواند نقاط تلاقی برقرار کند. این دیدگاه به اندیشه رهبری نیز این بسیار نزدیک است چرا که تاکید رهبری عمق بخشی است و فرمودند منظور از عمق بخشی این نیست که تنها کارشناسان درجه یک بیاورید بلکه باید اموزه های معرفتی در لابلای فیلم و برنامه ها باشد.

به نقل از خبرگزاری فارس محمدزاده با بیان اینکه ما سعی داریم آموزه های قرآنی را با رسانه مرتبط سازیم خاطر نشان کرد: رسانه ملی قصد دارد با تشکیل شوای معارف سیما و شورای تخصصی رسانه ملی که مربوط به مباحث دینی است تمام ظرفیت رسانه ملی را در خدمت قرآن و معارف قرار دهد.
کد خبر: 94882
Share/Save/Bookmark