طراح پوستر نمایشگاه صنایع دستی در گفت و گو با هنرنیوز؛
ابراهیم حقیقی: نقاشی - فرش به شدت مخرب است
ابراهیم حقیقی طراح پوستر نمایشگاه صنایع دستی گفت: یکی از اقدامات ضروری جهت حمایتهای اقتصادی صنعتگران و هنرمندان ممنوعیت ورود محصولات خارجی صنایع دستی است.
تاريخ : دوشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۴۶
به گزارش هنرنیوز،ابراهیم حقیقی، گرافیست نامآشنای کشورمان، طراحی پوستر نمایشگاه صنایع دستی امسال را انجام داده است. حقیقی در گفتوگویی که به این مناسبت با وی انجام دادهایم از بیتوجهیها به هنرهای ارزشمند و کهن ایران گلایه داشته و معتقد است دولتها بایستی بیش از پیش به این حوزه توجه کنند.
ابراهیم حقیقی در گفت و گو با هنرنیوز، با اشاره به اینکه صنعتگران و هنرمندان صنایع دستی کشورمان به شدت نیازمند حمایت هستند گفت: اگر به صنعتکاران و استادکاران این حوزه کمک شود تا بتوانند تولیدات خود را بهتر عرضه کنند، قطعا مخاطب نیز به دنبال کیفیت بهتر میرود.
وی افزود: هم اکنون دو، سه کارگاه در حوزه سفالگری و شیشهگری وجود دارند که بسیار خوب کار میکنند و میدانید که مخاطبان برای خرید هدیه چه برای ایرانیان و چه برای خارجیها سراغ آن چند کارگاه میروند. کیفیت خوب و نوآوری همچنان میتواند حرف اول را در صنایع دستی ما بزند.
این گرافیست در ادامه از گسترش گونههای هنری مانند نقاشی فرش انتقاد کرد و ادامه داد:
در حوزه فرش و گلیم خیلی بیشتر از این نیاز به حمایت و نظارت داریم، برای مثال گونههای جدیدی از هنرهای تلفیقی به وجود آمده و باب شدهاند مانند نام نقاشی - فرش که به شدت مخرب است. این شکل کالا اصلا متعلق به ما ایرانیان نبوده است و چیزی که رایج شده در حد ابتذال است. عکس هنرپیشه هندی یا آمریکایی را میبافند و میفروشند. بدون شک خریدار هم دارد که این کار را انجام میدهند.
حقیقی که طراحی گرافیک پوستر بیست و چهارمین نمایشگاه بین المللی صنایع دستی ایران را برعهده داشته است با انتقاد از واردات صنایع دستی از کشورهای چین و هند و... اظهار داشت: تا وقتی که ما به اقتصاد صنایع دستی نپردازیم طبیعی است که شاهد واردات این کالاها از دیگر کشورها مثل چین خواهیم بود.
وی افزود: یکی از حمایتهای اقتصادی مورد نظر آن است که برای پشتیبانی از تولید داخلی ، واردات محصولات خارجی را ممنوع کنیم.
الان به راحتی میتوانید فرش چینی را در بازارهای ایران پیدا کنید، این خیلی حیرت انگیز است. ما بزرگترین تولید کننده و طراح فرش جهان در تاریخ بودهایم یا در حوزه سفالگری به همین ترتیب حرفها برای گفتن داشتیم و داریم. حقیقی با اشاره به این که در دوران صفویه، ایرانیان متبحرترین شیشه گران را در اختیار داشتند، تأکید کرد:
یادمان باشد شیشهگران ایرانی بودند که در عهد صفویه به ونیز ایتالیا رفتند و شیشهگری را در ونیز رونق دادند و اکنون ونیزیها را به عنوان شیشه گران معتبر میشناسند. اینها همه نتیجه عدم حمایت است.
وی درباره اهمیت و لزوم حمایت بیشتر دولت از این حوزه گفت: برای حمایت باید جلوی واردات بیرویه گرفته و به کارگاهها کمک شود.
من کارگاه شیشهگری میشناسم که برای پرداخت قبض برق خود که حتما هم باید برای کورههایش، ۳ فاز باشد، توان مالی ندارد. به او باید تخفیف داده شود.
حقیقی تصریح کرد:
کارگاههای قالیبافی ما با دستگاههای بسیار قدیمی کار میکنند و برخی از آنها حتی بیمه نیستند. بیمه تامین اجتماعی باید به کمک بیاید. اینها همه کمکهای دولتی است که در جهت حمایت باید اتفاق بیفتد تا صنایع دستی سرپا بایستد.