به دنبال تولید فیلم دفاع مقدسی هستیم که از نمایش آن شرمنده نباشیم/  دفاع مقدس چتری برای برخی از کم کاری ها شده است
در نشست موسسه نور گستر گلها مطرح شد:
به دنبال تولید فیلم دفاع مقدسی هستیم که از نمایش آن شرمنده نباشیم/ دفاع مقدس چتری برای برخی از کم کاری ها شده است
با وجودی که فیلم های جنگی زیادی در این مملکت ساخته شده است اما واقعا تاکنون فیلمی قابل عرضه برای دنیا داشته ایم؟ ما به دنبال فیلمی هستیم که بتوانیم آن را به جهانیان عرضه کنیم. آیا مجموعه کارهای جنگی ما با فیلمی مثل « قلعه عقابها» قابل قیاس است؟
 
تاريخ : چهارشنبه ۲ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۵۲
به گزارش خبرنگار هنرنیوز ، شب گذشته نشست خبري موسسه نور گستر گلها با موضوع تشریح برگزاری دومین اجلاس جهانی شعر همسرایی و تولید فیلم های دفاع مقدس با حضور سید عباس مجابی مدیرعامل موسسه نورگستر گلها، دکتر محمد بیک زاده تهیه کننده پیشکسوت تلویزیون و سینما و دکتر محمود عزیزی مدیر بخش هنری این موسسه و جمعی از شعرای برجسته کشور با اصحاب رسانه ها برگزار گردید.

در این نشست سیدعباس مجابی گفت: هنگامی که نامی از دفاع مقدس می شود ذهن ها فقط به سمت جنگ و اسلحه می رود چرا که همیشه یاد گرفتیم دفاع مقدس را اینگونه معرفی کنیم این درحالی است که می شود دفاع مقدس را با شعر و سایر هنرها هم معرفی کرد.

وی بحث فرهنگ هرکشور را مهمتر از خاک آن اعلام کرد و یاد آور شد: اگر فرهنگ کشوری گرفته شود بی شک تهاجم به خاک آن کاری ساده تر خواهد بود. به گفته مجابی، دفاع مقدس همیشه توپ وتانگ نیست بلکه دفاع از ارزشها نیزمی تواند دفاع مقدس نام بگیرد.

او تاکید کرد: هنگامی که فرهنگ خودمان را به فراموشی بسپاریم و به آن بی اعتنا باشیم باید بپذیریم که حیاط خلوت ما مملو از فیلم های ژاپنی و کره ای شود.

مجابی با اشاره به فعالیت موسسه نور گستر گلها در حوزه تئاتر و فیلم های دفاع مقدس گفت: با برنامه هایی که در این عرصه پیش بینی کردیم حتما مردم در آینده نزدیک، شاهد تحولات عظیمی در این زمینه خواهند بود چرا که ما هرآنچه را که در توان داریم به میدان خواهیم آورد تا ثابت کنیم ما همان ملتی هستیم که هشت سال جلوی بزرگترین مستکبران جهان ایستاده ایم.

وی در مورد برگزاری تئاتر در کانون مساجد گفت: ما تلاش خواهیم کرد تا علاقه مندان به تئاتر را در کانون مساجد به مدیریت آقای محمود عزیزی آموزش بدهیم و اگر مساجد و کانون با هنرمندان همراه شوند این کار شدنی خواهد بود.


مدیرعامل موسسه نور گسترگلها در مورد تولید فیلم های دفاع مقدس تصریح کرد: اولویت ما توجه به غرب کشور است و دراین بین نیزاز رزمندگانی که دراین بخش حضور داشتند بهره مند خواهیم شد.

وی اعلام کرد: ما با ساخت فیلم های دفاع مقدس در همه حوزه های هنری به دنبال وفاق ملی هستیم.

سید عباس مجابی در مورد حضور شعرای بین الملل در دومین اجلاس جهانی شعر همسرایی خبر داد تعدادی از شعرایی که در جهان به زبان فارسی شعر می سرایند نیز به این اجلاس دعوت خواهند شد.

مجابی ادامه داد: شعر زبان همه دنیا است و این هنر ماست که بتوانیم آن را در سطح جهان اجرا کنیم چرا که سبک و طریقه بیان شعر می تواند همان گفتمان جهانی قلمداد شود.

محمد بیک زاده تهیه کننده پیشکسوت سینما و تلویزیون نیز در مورد تولیدات نمایشی و مستند این موسسه اظهار داشت : یکی از مهمترین اهداف موسسه نور گستر گلها تولید فیلم های سینمایی، سریال و مستند است و ما هم اکنون بخش مستند آن را شروع کردیم و در حال حاضر نیز مشغول فیلمبرداری و تهیه مستندات آرشیوی در این زمینه هستیم.

وی ادامه داد: در بخش سریال سازی هم باید اعلام کنم که بخشی از سناریوها آماده شده و برای بخش دیگرنیز در حال مذاکره هستیم و خوشبختانه کار در حال پیشرفت است.

تهیه کننده سریال امام علی(ع) با اشاره به وظایف و تعهدات یک تهیه کننده واقعی تصریح کرد: تمام کسانی که در موسسات سینمایی و تلویزیونی کار می کنند مجاز هستند هر سطحی از تحصیلات را داشته باشند اما این تنها تهیه کنندگان هستند که حتما باید دررشته خود تحصیلاتی بالاتراز کارشناسی داشته باشند چرا که تهیه کننده ، طراح اولیه تولید است و می بایست دانش قصه و دانش تولید را داشته باشد تا بتواند گروه را مدیریت کند و جای تاسف دارد که متاسفانه امروز برخی از آهن فروشان ، قالی فروشان و آجیل فروشان وارد عرصه تهیه کنندگی شدند!



بیک زاده در مورد تولید فیلم های دفاع مقدس موسسه نور گستر گلها که مورد سوال یکی از خبرنگاران بود با بیان اینکه هدف ما حضور در جشنواره فیلم فجر نیست گفت: با وجودی که فیلم های جنگی زیادی در این مملکت ساخته شده است اما واقعا تاکنون فیلمی قابل عرضه برای دنیا داشته ایم؟ ما به دنبال فیلمی هستیم که بتوانیم آن را به جهانیان عرضه کنیم. آیا مجموعه کارهای جنگی ما با فیلمی مثل « قلعه عقابها» قابل قیاس است؟

تهیه کننده سریال« کمند خاطرات» تاکید کرد: ما به دنبال ساخت فیلم هایی با موضوع دفاع مقدس هستیم تا با عرضه آن شرمنده مخاطبین نباشیم.

وی با اشاره به فیلم مستند افزود: متاسفانه در ایران کار خبری را فیلم مستند می دانند در حالی که کار مستند سخت تر از کارهای نمایشی است. لذا تلاش می کنیم مستندهای کاملا دراماتیک را در این موسسه تولید کنیم.

دکتر محمود عزیزی مدیر بخش امور هنری موسسه نورگسترگلها که حوزه تئاتر این موسسه را برعهده دارد در مورد فعالیت های این بخش گفت: ما برای خودمان پروژه ای را تعریف کردیم و امیدواریم بتوانیم آن را در آینده نزدیک عملیاتی کنیم.

وی اضافه کرد: در جامعه ما موضوع فرهنگ و هنر به یک دغدغه تبدیل شده که با صدای بلند اعلام می شود و این سخت است که هنوز بعد از سی وهفت سال از انقلاب ، ما دغدغه فرهنگ و هنر در جامعه ای که مبتنی بر تفکرو اخلاق است را داشته باشیم.

به گفته این استاد دانشگاه ، دفاع مقدس وسیله ای شده است تا خیلی ها زیر چتر آن بتوانند برخی از کم کاری را توجیه کنند. این بازیگر پیشکسوت یادآور شد: دفاع مقدس تنها در قالب جنگ تعریف نمی شود بلکه دفاع از ارزشهای انسانی نیز می تواند در راستای دفاع مقدس محسوب شود همان بحثی که ما آن را در دوران جنگ به صورت رسمی لمس کردیم. همان طوری که در 8 سال دفاع مقدس ، همه آدمها با سلایق مختلف همسو شدند تا از دین و کشورشان دفاع کنند ما اکنون نیز به این همبستگی دوباره نسبت به ارزشهای فرهنگی ، هویتی و شناسنامه ایرانی خود نیازمندیم.

دکترمحمود عزیزی تصریح کرد: ما بحث آموزش هنر و بویژه آموزش تئاتر و تولید تئاتر را در موسسه نور گستر گلها فعال کردیم. ضمن اینکه معتقدم ما ارزشهای زیادی را داریم که می توانیم آن را در قالب تئاتر به مخاطب ارائه دهیم. این درحالی است که بخشی از جامعه از فعالیت فرهنگی به صورت ناخواسته کنار گذاشته شدند و در بدنه فرهنگی شهر ما می توانیم آنان را دعوت کنیم تا این زنجیر گسسته ، دوباره اعتلا بیابد.

وی در مورد نحوه آموزش علاقه مندان به تئاتر در کانون مساجد اظهار داشت: ما آموزش را از صفرتا متوسط به بالا در نظر گرفتیم و با صحبت هایی که شده مکان ها نیز شناسایی شدند و بعد از امضای توافق های اولیه این مکان ها را اعلام خواهیم کرد.آرزو می کنم هر چه زودتراین اتفاق رخ بدهد تا ما فرصت تعطیلات تابستان را از دست ندهیم.


بازیگر فیلم سینمایی« بادیگارد» در مورد انتخاب مربی تئاتر برای کانون مساجد افزود: ما بخشی از دوستان تئاتری را که می شناسیم برای این کار انتخاب می کنیم این درحالی است که با اعلام اطلاعیه ای که از طریق سایت منتشر می شود از تعدادی از فارغ التحصیلان تئاتر نیز استفاده خواهیم کرد. اگراین حرکت به جلو برود بزودی شاهد یک حرکت توفنده همچون بهمن خواهیم بود. لذا امیدواریم آن کسانی که درزمینه تئاتر فرصت سوزی کردند مانع این حرکت نشوند.

وی ادامه داد: درست است که ما 37 سال است جریان هنری نداشتیم اما شخصیت های بی نظیری را در تمام شاخه های فرهنگ وهنر در اختیار داریم اما چون هیچگاه یک سیاست کلان فرهنگی نداشتیم همواره دچار آشفتگی در حوزه فرهنگ و هنر بودیم.

در ادامه این نشست ، بختیار بختیاری از شاعران برجسته کشور در این نشست نیز با بیان اینکه موسسه نور گستر گلها در تجمیع حدود 230 شاعر کشور همت کرد تا آنان بتوانند در دو موضوع مناجات نامه و سوگند نامه نزدیک به 5 هزار شعر در قالب مثنوی بسرایند و این یک حرکت بدیع جهانی است که تاکنون سابق نداشته و سعی می کنیم آن را بزودی ثبت جهانی کنیم.

وی با اشاره به نخستین برگزاری اجلاس جهانی شعر همسرایی درسال گذشته خبر داد دومین اجلاس جهانی شعر همسرایی و اولین همایش انجمن شاعران ایران نیز از 24 تا 26 مردادماه 95 برگزار خواهد شد.

این شاعر کشورمان در واکنش به مصادره شدن برخی از شاعران ایرانی به نفع دیگر کشورها با بیان اینکه دفاع از فرهنگ به مثابه دفاع مقدس خواهد بود تاکید کرد در دومین اجلاس جهانی شعر همسرایی حتما این موضوع را پیگیری خواهند کرد.

حسن اسدی یکی دیگر از شاعران حاضر در نشست گفت: متاسفانه شعر در برابر متشاعران در حال فراموشی است و آنقدر غزل را کوبیدیم که غزل دیگر کشورها در عرصه ادبیات در حال یکه تازی است.

وی اضافه کرد: من با شعر سفید مخالف نیستیم اما برخی از شعرهای سفید هیچ مفهومی ندارند و تنها بازی با کلمات هستند. من شعر سفید را دوست دارم اما از هذیان گویی متنفرم.



ابراهیم نصراللهی یکی دیگر ازشعرای کشور هم گفت: جایگاه شعردر جامعه بشری جایگاهی بس بزرگ است. شعرهمانند دژی استوار است که اگر خوب سروده شود کل جامعه را از گزند تهاجمات حفظ می کند همان طوری که یک بیت شعرحکیم فردوسی، ولوله ای در صفوف لشگر سلطان محمود انداخت.

وی ادامه داد: اهمیت شعر درجوامع به آن حدی است که هر کشوری شعر و سرودی را به عنوان نماد ملی خود انتخاب کرده است. این در حالی است که مقام شعر در جامعه، مقام رفیعی است پس باید از شعر دفاع کرد و شاعر را مورد تفقد قرار داد.

این شاعر کشورمان با ببان اینکه هر نوشته ای را نمی توان شعر نامید تصریح کرد: متاسفانه دیده می شود سروده هایی به چاپ می رسد ودر فضاهای مجازی به اشتراک گذاشته می شوند که هیچ بویی از شعر به مشام نمی رسد اما ناشرانی با گرفتن پول هنگفت، مبادرت به چاپ این سروده ها می کنند که جای بسی تاسف و تامل است.

در خاتمه ، محمد زمان تفرشی یکی دیگراز شعرای برجسته کشورمان با سرودن شعری در مورد حضرت علی و میلاد امام حسن (ع) نشست را به پایان رسانید.
کد خبر: 91902
Share/Save/Bookmark