عبدالله باکیده درگفتگو با هنرنیوز:
هدف از تاسیس سازمان سینمایی را بفهمند
عبدالله باکیده گفت: هدف از تاسیس سازمان سینمایی را بفهمیم و برای آن برنامه داشته باشیم.
تاريخ : يکشنبه ۷ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۵۱
عبدالله باکیده کارگردان سینمای ایران درگفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز در مورد تغییر مدیریتهای سینمایی گفت: مدیران جدید سینمایی علاوه بر اینکه باید کارآیی، سعه صدر و نگاه مثبتی به سینما داشته باشند باید از جانبداریهای شخصی، گروهی و حزبی نیز مبرا باشند و سینما را به عنوان سینما بپذیرند.
وی افزود: معتقدم باید هرکاری قانونمند باشد. اگر برنامه ریزیهایی که برای سینما انجام گرفته قانونمند باشد پس دیگر نباید از تغییر مدیریتها واهمه داشته باشیم چرا که میدانیم مدیر جدید برنامهها و سیاستهای تبیین شده مدیر قبلی را به جلو خواهد برد. به عنوان مثال ما وقتی که هدف از تاسیس سازمان سینمایی را بفهمیم و برای آن برنامه داشته باشیم، دیگر فرقی نمیکند که مدیر چه کسی خواهد بود. چرا که اهداف، مشخص است. اما سوال این است که آیا ما چنین برنامهها را برای سینما نوشتهایم؟
کارگردان فیلم سینمایی «صلیب طلایی» اضافه کرد: مدیریت فرهنگی ما باید در حوزه هنر و بویژه سینما، برنامه ریزی طولانی مدت داشته باشد به طوری که این برنامهها تبیین و مدون شده باشد. بنابراین اگر ما این برنامهها را داشته باشیم حتما سینمای ما پیشرفت خواهد کرد. اما اگر این برنامه ریزیها را قبول نداشته باشیم هر مدیری که بیاید حتی اگر نگاه خوب و مثبتی هم به سینما داشته باشد باز هم نتیجهاش منفی خواهد گرفت. چرا که سینما ابعاد گستردهای دارد و آدمهایش متفاوتند.
این سینماگر ادامه داد: باید مدیران جدید سینمایی علاوه بر اینکه کارآیی، سعه صدر و نگاه مثبتی به سینما داشته باشند باید از جانبداریهای شخصی، گروهی و حزبی مبرا باشند و سینما را به عنوان سینما بپذیرند.
باکیده تصریح کرد: سینما ابزار تبلیغاتی ما در کل جهان محسوب میشود. بنابراین ما چه فیلم سینمایی «جدایی نادر از سیمین» را دوست داشته باشیم و چه دوست نداشته باشیم. این فیلم افتخار سینمای ایران است. ما باید این زمینه را برای دیگر فیلمهای سینمای ایران فراهم کنیم. چرا ما نباید بازار جهانی فیلم داشته باشیم؟ چرا ما همیشه باید اسیر دعواهای شخصی و جناحی چندین سینماگر باشیم که با لجبازیهای کودکانه، اعتبار و بزرگی سینمای ایران را خدشه دار میکنند.
کارگردان فیلم سینمایی «پوتین» یادآور شد: سینمای ایران مسیر پرفراز و نشیبی را تا به امروز طی کرده است تا به دست ما رسیده است پس ضروری است که باید آن را به دور از مسائل شخصی نگه داریم. اگر چنین نگاهی را داشته باشیم بیشک، هر مدیر جدیدی هم که وارد حوزه مدیریت سینمایی شود حتما مسیر مدیر قبلی را طی خواهد کرد ولی اگر مدیریت قبلی و یرانهای ساخته باشد مدیریت جدید موفقیتی کسب نخواهد کرد. چون باید خسارتها را جبران کند.
عبدالله باکیده با اشاره به حاشیه سازیهایی که در سالهای اخیر برای سینمای ایران طراحی شد گفت: متاسفانه سینمای ما در این چند سال اخیر به دلیل لجبازیهای برخی از سینماگران که در پی تشنج - و نه فضای آرام- بودند آسیب دید.
وی افزود: باید از نیروی جدیدی که آمده سینما را سازماندهی کند استقبال و حمایت کرد تا مشکلات موجود را حل و فصل نماید. ما میتوانیم سینمای استانداردی که حرفی برای گفتن دارد داشته باشیم. هنگامی که سینمای ما در داخل کشور دچار مشکلات فرهنگی و سیاسی شده باشد به گونهای که رفتارهای سیاسی، سینما را هدایت کند مطمئن باشید که سینما نه تنها پیشرفت نخواهد کرد بلکه درجا خواهد زد. لذا با سینمایی که چندین چرخش از کار افتاده نه در داخل و نه در خارج از کشور، حرفی برای گفتن نخواهیم داشت. این درحالی است که سینمای بعد از انقلاب ایران با توجه به فرهنگی بودن انقلابش، سخنان تازه و جدیدی برای دنیا خواهد داشت. سینمای ایران میتواند سفیر فرهنگی شایستهای از طرف ایران به کل جهان باشد به شرطی کهشان سینمای ایران را با رفتارها و سخنان حاشیهای خدشه دار نکنیم.
این کارگردان سینمای ایران ادامه داد: سینمای نجیب و آبرومند ایران را با جنجالهای حاشیهای که هر روزه از سوی برخیها که نانشان را همیشه در هیاهو و جنجالها صید میکنند فشل نکنیم.
وی در پاسخ به این سوال که این روزها مشغول به چه کاری هستید گفت: این روزها بیشتر فیلم میبینم. طرح میخوانم یا طرح مینویسم و به طور کل، درکنار سینما مشغول زندگی هستیم.
عبدالله باکیده یاد آور شد: متاسفانه به دلیل حاشیههایی که برای سینما درست کرده بودند چند سالی بود که امکان کار وجود نداشت. اما به نظر میرسد که شرایط برای کار مهیاتر شده است. نقطههای امیدی مثل بازگشایی خانه سینما ایجاد شده است. اما امیدوارم اتفاقات به شکلی به جلو برود که دوباره شاهد اتحادی مستمر بین همه سینماگران باشیم.