«۱۲ تموز» نقاط تاریک جنگ ۳۳ روز را فاش می‌کند
سعید ابوطالب در گفتگو با هنرنیوز:
«۱۲ تموز» نقاط تاریک جنگ ۳۳ روز را فاش می‌کند
برنده جایزه بخش روحانیت و بیداری اسلامی جشنواره فیلم عمار گفت: فیلم مستند «۱۲ تموز» نقاط تاریک جنگ ۳۳ روزه اسرائیل علیه لبنان را فاش می‌کند.
 
تاريخ : چهارشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۲ ساعت ۱۱:۱۰
سعید ابوطالب کارگردان فیلم مستند «۱۲ تموز» که در چهارمین دوره جشنواره فیلم عمار توانست در بخش روحانیت و بیداری اسلامی، جایزه‌ای را تصاحب کند در گفتگو با خبرنگار سینمایی هنرنیوز افزود: فیلم مستند «۱۲تموز» فیلمی است که نام آن برگفته از آغاز حمله اسرائیل به لبنان در سال ۲۰۰۶ می‌باشد. البته این جنگ در ایران معروف به جنگ ۳۳ روزه است اما اسرائیلی‌ها، جنگ دوم لبنان و حزب الله لبنان نیز به این جنگ، وعده صادق و در رسانه‌های لبنانی به جنگ تموز، معروف است که تموز به معنی تابستان است. بنابراین ۱۲ تموز روز شروع جنگ اسرائیل بر علیه مقاومت لبنان است.
وی اضافه کرد: هنوز در مورد اینکه چه کسی جنگ ۳۳ روزه را شروع کرد مابین مخالفین و موافقین مقاومت، همچنان بحث است و بحث آن این است که چه کسی جنگ را شروع کرده است. مخالفین مقاومت، حزب الله را متهم می‌کنند که در یک عملیات ماجراجویانه اقدام به اسیرگیری از اسرائیل کرده و طی آن ۲ اسیر از اسرائیل گرفته که همین امر موجب حمله اسرائیل به لبنان شده است. و از سوی دیگر نیز مقاومت لبنان معتقد است که این جنگ برای حزب الله قبلا ازسوی اسرائیلی‌ها طراحی شده
وظیفه مستند ساز این است که نقاط تاریک را کشف کند و آن را آگراندیسمان کند و سپس توضیح دهد تا به عنوان یک نقطه کور در تاریخ نماند.
بوده است. لذا من در فیلم ۱۲ تموز به این مساله پرداختم.
این مستند ساز کشورمان ادامه داد: وظیفه مستند ساز این است که نقاط تاریک را کشف کند و آن را آگراندیسمان کند و سپس توضیح دهد تا به عنوان یک نقطه کور در تاریخ نماند. با توجه به اینکه نیروی مقاومت لبنان با جمهوری اسلامی ایران، قرابت و نزدیکی دارد لذا برای ما مهم است که چه کسی جنگ را براه انداخته است. ما باید به این سوال پاسخ بدهیم که آیا حزب الله در یک عملیات ماجراجویانه آن جنگ بزرگ را شروع کرده یا جنگی بوده که از قبل طراحی شده بوده است. بنابراین من در این فیلم، هم با مخالفین و هم، با موافقین مقاومت گفتگوکردم.
سعید ابوطالب تصریح کرد: با توجه به اینکه من جزو هیات پارلمانی بودم که قبل و بعد از جنگ ۳۳ روزه به لبنان سفری کرده بودم و جزو هیاتی بودم که با حسن نصرالله و دیگر رهبران لبنان دیدار داشتند بنابراین من کاملا از پشت پرده این جنگ آگاه بودم و برای همین هم تصمیم گرفتم که این وقایع را تبدیل به یک مستند بکنم که البته تلویزیون تا کنون در سالگرد جنگ ۳۳ روزه، چندین بار این مستند را پخش کرده است.
این مستند ساز برنده جشنواره فیلم عمار با اشاره به این جشنواره خاطر نشان کرد: معتقدم جشنواره فیلم عمار، یک اتفاق بسیار مثبتی است که به صورت مردمی و بدون اینکه از بودجه‌های هنگفت برخوردار باشد توانسته است بسیاری از مستندسازان و کسانی که فیلم‌های کوتاهی با موضوعات انقلاب اسلامی، بیداری اسلامی و غیره می‌سازند را شناسایی کند که اگر به همین شکل گام بردارد بزودی خواهد توانست جریان بزرگ مستند سازی را در کشور شکل دهد.
ابوطالب در مورد کارهای جدید خود اظهار داشت: من قبلا یک مستند مسابقه به نام «سرزمین دانایی» را ساخته بودم که قسمت اول آن
من کاملا از پشت پرده این جنگ آگاه بودم و برای همین هم تصمیم گرفتم که این وقایع را تبدیل به یک مستند بکنم که البته تلویزیون تا کنون در سالگرد جنگ ۳۳ روزه، چندین بار این مستند را پخش کرده است.
دو سال قبل ساخته و از تلویزیون پخش شد. این مسابقه، دو سال پی در پی یعنی سال‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ در جشنواره رادیو و تلویزیون‌های آسیا و اقیانوسیه به فینال راه پیدا کرد و سال گذشته نیز در جشنواره جام جم، ۲ جایزه گرفت. بنابراین امسال، تلویزیون از ما خواست که قسمت بعدی آن را تولید کنیم که ما تاکنون یک فصل جدید این مسابقه را تولید کردیم که هم اکنون در مرحله آخر این کار هستیم که در حال تدوین شدن است که امیدواریم هر چه زود‌تر آماده شود.
وی با بیان اینکه این مستند – مسابقه، ۱۴ قسمت ۳۰ دقیقه‌ای است که در ایام نوروز از شبکه ۵ پخش خواهد شد گفت: من در قسمت اول مسابقه «سرزمین دانایی» طراحی، کارگردانی و تهیه کنندگی آن را برعهده داشتم. اما در فصل جدید، کارگردانی آن را به یک کارگردان جوان به نام آقای سنایی واگذار کردم.
این مستند ساز کشورمان در مورد کار دیگر خود یاد آور شد: من به اتفاق تیمی از نویسندگان درحال نگارش سریال ۲۶ قسمتی «بیروت شمال شرق» هستیم که بزودی این گروه برای تحقیقات بیشتر، راهی لبنان خواهند شد. این سریال در ژانر جاسوسی – پلیسی است که قصه آن برگرفته از یک قصه واقعی از ترور رهبران حزب الله است.
ابوطالب در مورد ایده اولیه این سریال اظهار داشت: ایده این سریال هنگامی به ذهنم خطور کرد که مشغول ساخت فیلم مستند ۱۲ تموز در کشور لبنان بودم.‌‌ همان جا طرح اولیه سریال را نوشتم و با دوستان حزب الله در این مورد مشورت کردم که نظر آنان نسبت به ساخت این سریال مثبت بود..
وی با بیان اینکه ساخت فیلم جاسوسی – پلیسی یک کار پیچیده‌ای است که باید همه چیزهای آن از جمله آدرس‌ها، نشانه‌ها، ماشین‌ها و آدم‌ها دقیق باشد گفت: وقتی که احساس کردیم فیلمنامه به مرحله سیناپس رسیده است لازم است خودم که سرپرست تیم نویسندگان را بر عهده دارم به اتفاق گروه نویسندگان، دوباره به لبنان سفر کنیم.
ابوطالب افزود: این سریال متعلق به شبکه یک خواهد بود و امیدوارم هر چه زود‌تر، نگارش فیلمنامه آن به پایان برسد تا بعد بتوانیم مرحله پیش تولید و تولید را برنامه ریزی کنیم.
کد خبر: 68052
Share/Save/Bookmark