به گزارش هنرنیوز به نقل از روابط عمومي مركز گسترش سينماي مستند و تجربي، رئيس سازمان سينمايي در نشست صميمي چهارساعتهاي با مسئولان مركز گسترش سينماي مستند و تجربي، به تبيين ساختار جديد اين سازمان و تغييرات احتمالي منبعث از آن پرداخت و نقطهنظرات و پيشنهادات مديران اين مجموعه پيرامون شرح وظايف جديد «مركز» هم مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
بنابراین گزارش ؛ جواد شمقدري در اين نشست، با پُراهميت خواندن بحث همگرايي سازمان سينمايي به منظور عدم اجراي يک كار موازي و يا سياستهاي متناقض، تصريح كرد كه مأموريتهاي مؤسسات تابعه اين سازمان، در آينده نزديک تغيير پيدا خواهد كرد.
وي ضمن تأكيد بر جايگاه مركز گسترش سينماي مستند و تجربي اظهار داشت كه اين «مركز» در دوره جديد ميبايست مأموريتهايي جدي در عرصه مستند، بويژه مستند- سينمايي و فيلم ويديوئي و سينماي اكسپريمنتال را برعهده بگيرد.
شمقدري در ادامه گفت: «اين «مركز» بايد مستندسازان را به مسيري هدايت نمايد تا به جاي اينكه در محفلها سوژه بيابند، در بستر اجتماع موضوعات را دريابند و آنرا با عيار واقعي به تصوير بكشند تا فيلمسازان با تجربه جديدتري پا به عرصه فيلمسازي بگذارند و ما نيز مثل گذشته، روند اختصاص بخشي از بودجه پروژههاي فاخر سينمايي به توليدات «مركز» را ادامه خواهيم داد.
وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود، به بحث «خصوصيسازي» در حوزه سينما پرداخت و به جايگاه ويژه آن در سازمان سينمايي تأكيد كرد.
رئيس سازمان سينمايي در پايان گفتار خود، پيرامون بحث اكران فيلم مستند تصريح كرد كه ميبايست يك پاتوق فرهنگي كه مردم، روزانه به آن مراجعه ميكنند را شناسايي كرده و برنامه نمايش و نقد و بررسي فيلمهاي مستند در آن مكان به اجرا درآيد.
در ادامه اين نشست، شفيع آقامحمديان به ذكر توضيحاتي پيرامون فعاليتهاي گسترده «مركز» طي يكسال اخير و كسب توفيق در رويدادهاي مختلف فرهنگي- هنري كه از رشد قابل توجهي نسبت به سالهاي گذشته هم برخوردار بوده، پرداخت و پيشنهاد تأسيس بنياد سينمايي مستند و تجربي را ارائه داد تــــــــا فيلمسازان نامي كشور كه قصه تجربه جديدي در عرصه سينما را دارند هم بتوانند به اين بنياد مراجعه كرده و كار تجربي يا اكسپريمنتال توليد نمايند.
وي در ادامه، بر توليد مستندهاي حرفهاي، مستند- سينمايي، فيلمهاي كوتاه داستاني و انيميشن حرفهاي در اين بنياد هم تأكيد كرد.
برگزاري جشنواره مستند از ديگر مباحث اين نشست بود كه شفيع آقامحمديان در خصوص آن گفت: ما در سال ۹۰، چهار جشنواره موفق را با كمترين حاشيه برگزار كرديم كه بويژه جشنواره بينالمللي سينماحقيقت عليرغم تحريم خارجيها، به بهترين نحو برپا گرديد.
حسين خورشيدي معاون فرهنگي مجموعه نيز در اين نشست، با ارائه گزارشي از روند توليدات در بخشهاي مختلف حوزه مأموريتي مركز در سالجاري تصريح كرد كه اين «مركز»، همواره خط مقدم معاونت سينمايي بوده و بيشترين حجم ارتباطي با بدنه سينما، با توليد بيش از ۲۰۰ اثر در اين حوزه اتفاق افتاده و همين نكته، لزوم توجه بيشتر پیرامون تخصيص اعتبارات و همچنين توجه ويژهي سازمان سينمايي به ضرورت تشكيل بنياد سينمايي مستند را يادآور ميشود.
اين نشست صميمي چهار ساعته در پايان، به جمعبندي پيشنهادي شرح وظايف جديد «مركز گسترش سينماي مستند و تجربي» در سازمان سينمايي منتهي شد و بر مواردي چون: تأسيس بنياد سينمايي مستند و تجربي (بنياد سهروردي)، فعاليت در حوزه توليد فيلمهاي فاخر تجربي، مستند- سينمايي، مستند، داستاني و انيميشن حرفهاي، ايجاد واحد پشتيباني فني و توليد، برپايي منظم جشنواره بينالمللي سينماحقيقت و جشنوارههاي موضوعي ديگر، تأسيس مركز پژوهش مستند، برگزاري كارگاههاي آموزشي تخصصي و همايشهاي بينالمللي و هفتههاي فيلم و... تأكيد گرديد.
در انتهاي اين نشست، رئيس سازمان سينمايي ضمن درخواست انجام با قدرت وظايف جاري، مأموريت برگزاري جشنواره بينالمللي فيلمهاي مستقل درسال ۹۱ را با توجه به حجم و سرعت رخدادهاي سياسي- اجتماعي، به مركز گسترش سينماي مستند و تجربي محول نمود.