این کارگردان تئاتر گفت: درخواست من از هنرمندانی که خود را مردمی میدانند و به عنوان چهرههای ماندگار صدها سکه از مقامات میگیرند، این است که اگر واقعا دلشان برای تئاتر این مملکت میسوزد بخشی از این سکهها را برای کمک به ساخت و ساز سالنهایی مانند تالار مولوی اهدا کنند و با این راه هم به سرو سامان گرفتن این سالنها کمک کنند و هم مکانی برای فعالیت گروههای جوان ایجاد کنند.
حسینیمهر که چندی پیش برای انتخاب بازیگران نمایش جدیدش با نام «هراکلس پنج» فراخوان داده بود با اشاره به استقبال گسترده هنرجویان و بازیگران جوان تئاتر از این فراخوان، این استقبال را حیرتانگیز، شوق انگیز اما خطرناک و ترسناک توصیف کرد.
این استاد دانشگاه توضیح داد: بعد از انتشار فراخوان، برخلاف تصور من استقبال بسیار زیادی صورت گرفت به طوریکه در مدت سه روز از ۲۵۷ هنرجو و بازیگر جوان تئاتر آزمون گرفتم.
وی تصریح کرد: این استقبال را فقط به حساب شیفتگی بچههای جوان نمیگذارم بلکه این موضوع نشان میدهد که یک جای تئاتر ما میلنگد و درهای تئاتر به روی جوانان مشتاق بسته است به همین دلیل آنها از هر راهی برای ورود به این عرصه بهره میبرند.
حسینیمهر با اشاره به خیل گسترده فارغ التحصیلان تئاتر یادآور شد: هر سال با گروه گستردهای از فارغ التحصیلان دانشگاهها و هنرجویان آموزشگاهها روبه رو میشویم، بدون اینکه فضایی برای فعالیت این جوانان فراهم شده باشد و این دردناک است باید برای این مساله راهکاری بیندیشیم و گرنه مساله تئاتر ما با ضیافت افطاری و مراسم بزرگداشت حل نمیشود.
او با اشاره به تعداد معدود شخصیتهای نمایشنامه «هراکلس پنج» خاطر نشان کرد: متاسفانه دستم تنگ بود و نمیتوانستم همه متقاضیان را بپذیریم، این نمایشنامه فقط ۶ پرسوناژ دارد اما من این تعداد را به ۲۶ پرسوناژ تبدیل کردم تا جوانان بیشتری امکان کار پیدا کنند.
این کارگردان تئاتر یادآور شد: پیش از این هم در نمایش «هملت ماشین» کار مشابهی انجام دادم و برخی از شخصیتهایی را که پرسوناژ اصلی در مورد آنها صحبت میکرد،روی صحنه حاضر کردم و به این ترتیب نمایش تصویریتر شد.
وی که پیش از این نیز نمایشنامهی «هملت ماشین» را اجرا کرده است، گفت: نمایشنامه «هراکلس پنج»، ده برابر نمایشنامه «هملت ماشین» پرتحرکتر و عصیانیتر است.
او در ادامه به نگرانی دیگر خود درباره این نمایش اشاره کرد و افزود: نمایش ما در مجموعه ایرانشهر اجرا خواهد شد و نگرانی من از این است که اداره کل هنرهای نمایشی هیچ حمایتی از آثار این تماشاخانه انجام نمیدهد بنابراین تا زمانیکه گروهها بلیت نفروشند، هیچ درآمدی نخواهند داشت به همین دلیل ناچاریم برای آماده کردن دکور و لباسمان به تهیه کننده خصوصی متوسل شویم.
حسینیمهر با ابراز تاسف از نگرش نادرست برخی از تهیه کنندگان خصوصی نسبت به تئاتر و مسایل اقتصادی آن به ایسنا گفت: هنوز نتوانستهام تهیهکنندهای که شناخت درستی نسبت به تئاتر داشته باشد، پیدا کنم و امیدوارم بزودی یک تهیه کننده یا اسپانسر خوب پیدا کنم که با ما همکاری کند نه اینکه به فکر سودجویی و درآمدزایی باشد.
او بار دیگر نسبت به تجاری شدن تئاتر هشدار جدی داد و افزود: با شیوه فعلی اداره کل هنرهای نمایشی، تئاتر ما به سمت تجاری شدن پیش میرود و آیندهای ترسناک برای آن متصور است مدیران ما باید نگران این مساله باشند.
سرپرست گروه تئاتر «۶» در پایان سخنانش یکی از اهداف خود را از همکاری با جوانان، تغییر بدنه این گروه تئاتری دانست و توضیح داد: مهمترین هدف من از این رویکرد این است که بدنه گروه تئاتر «۶» را جوانتر کنم تا این گروه به تدریج بتوانند کارگردانی کنند و راه را ادامه دهند، من هم در هر کسوتی در کنارشان خواهم بود، به هر حال دوست دارم فرمان این گروه را به نسل جوان بسپارم.
ناصر حسینیمهر بهمنماه امسال نمایش «هراکلس پنج» را در تالار استاد سمندریان تماشاخانه ایرانشهر روی صحنه میبرد.