شورای پروانه ساخت بدون تبعیض آثار را بررسی می‌کند
مهدی فیوضی کارگردان فیلم نفوذی در گفت‌و‌گو با« هنرنیوز»؛
شورای پروانه ساخت بدون تبعیض آثار را بررسی می‌کند
 
تاريخ : يکشنبه ۱۷ مرداد ۱۳۸۹ ساعت ۱۲:۳۲
مهدی فیوضی کارگردان فیلم «نفوذی»؛ مساله «عدالت در سینما» را یکی از مهمترین شاخص‌ها جهت رشد کمی و کیفی فیلم ها ارزیابی کرد و گفت: هم اکنون در بخش پروانه ساخت سرعت کار بالا رفته و تمام طیف‌ها و گروه‌ها فیلمنامه‌های خود را داده و بدون تبعیض بررسی می شود. در این بخش پس از بررسی عواملی که باید در فیلمنامه رعایت شود ظرف یک هفته پروانه ساخت صادر می شود.

وی افزود‌: در بحث تولید نیز یک بخش کار توسط فارابی و بخشی توسط سینمای تجربی دنبال می‌شود که به نظرمی‌رسد سعی در آن بوده تا عدالت در این زمینه نیز محقق شود .

مهدی فیوضی در گفت‌و‌گو با خبرنگار سینمایی «هنرنیوز» در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه «استانداردسازی» چقدر به هدفمند‌شدن تولید فیلم کمک کرده و این استانداردها شامل چه موضوعاتی می‌شود، اظهار داشت: استاندارد عوامل مختلف فیلم را در برمی‌گیرد‌. یکی از مباحث مهم در ایجاد استاندارد بحث «دستمزد‌ها» است. فیلمنامه‌نویس به‌عنوان پایه‌گذار فیلم همیشه مهجور مانده و مبلغ کمی دستمزد به او اختصاص می‌یابد. این موضوع برای کارگردان با دستمزدی بالاتر تکرار می‌شود؛ که همین امر موجب دغدغه معاش عوامل انسانی سینما شده و کارهای بازاری و ضعیف روانه اکران می‌شوند.



وی ادامه داد: یک فیلمنامه‌نویس حداکثر می‌تواند دو فیلمنامه بنویسد اگر می‌خواهیم از داستان‌های خوب بهره ببریم و به کیفیت فیلمنامه‌ها کمک کنیم باید از دغدغه معاش نویسندگان کم کنیم و این میسر نمی‌شود مگر با اختصاص مبلغ مناسب به فیلمنامه‌نویسی .

فیوضی اشاره به اینکه یک کارگردان در سال حداکثر یک فیلم می‌سازد‌، تاکید کرد‌: کارگردان با گرفتن مبلغی سالیانه بین 16 تا 20 میلیون برای ساخت یک فیلم چگونه می‌تواند دغدغه معاش نداشته و به فکر فیلم بعدی باشد‌. این در حالی است که بازیگران با گرفتن دستمزدهای کلان با این مشکل مواجه نیستند.

وی ابراز امیدواری کرد «استانداردسازی» دستمزدها برای عوامل مختلف انسانی دخیل در ساخت یک فیلم، منجر به افزایش کیفیت فیلم‌های سینمایی شود.

کارگردان فیلم «نفوذی» درباره موضوع «تجهیز ابزار و وسایل سینمایی» برای ساخت فیلم‌های دفاع مقدس اظهار داشت: ساخت فیلم‌های دفاع مقدس هزینه سنگینی برای تهیه‌کنندگان دارد؛ اگر ارگان‌های مربوطه مانند انجمن دفاع‌مقدس، نیروهای مسلح سپاه و ارتش، معاونت‌سینمایی و... همت کرده و از لحاظ هزینه به ساخت فیلم‌هایی از این دست کمک کنند قطعا کارهای خوبی ارائه خواهد شد.



وی بیان کرد: اگر مواد منفجره، گلوله و سایر تجهیزات مورد نیاز جنگی در این فیلمها رایگان باشد و بحث کیفیت و ارزش‌گذاری فیلم‌های دفاع مقدس افزایش یابد در کنار حمایت‌های مادی و معنوی معاونت سینمایی و انجمن دفاع‌مقدس شاهد رشد کیفی فیلم‌هایی با موضوع دفاع‌مقدس خواهیم بود .

فیوضی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه چه ملاک‌هایی را برای ساخت اثر فاخر باید مد نظر داشت، تاکید کرد: آثار فاخر به معنای آثار پر هزینه نیستند. ما نمی‌توانیم فیلمی را با 5 میلیارد تومان هزینه فاخر و فیلم دیگری را با 500 میلیون تومان هزینه غیر فاخر بنامیم‌. فیلم‌های فاخر باید از نظر کیفی، ارزشی، معنوی، رعایت مولفه‌های نظام جمهوری اسلامی‌، فرهنگی و منافع ملی مورد ارزیابی قرار گیرند.

وی ادمه داد‌: همچنین این نوع فیلم‌ها باید از کیفیت بالایی برخوردار بوده و تاثیر‌گذاری مناسبی روی مخاطب عام و خاص داشته باشد .

کارگردان نفوذی درباره اینکه برای رده‌بندی کارگردانان و تهیه‌کنندگان چه ملاک‌هایی باید رعایت شود، تصریح کرد: این رده‌بندی باید شامل همه عوامل انسانی مثل کارگردان، فیلمنامه‌نویس، آهنگساز، تدوینگر، فیلمبردار و ...غیره شود و ملاک را هم بر اساس رعایت سطح کیفی کارها، رعایت ارزشهای معنوی و کاری و میزان استقبال مردم در نظر گرفت .

وی ضمن استقبال از این طرح گفت: این امر سبب رقابت و افزایش سطح کیفی آثار سینمایی شده و همه سعی می‌کنند خود را پله پله به نقطه بالاتر و مطلوب‌تر نزدیک سازند .

کد خبر: 14880
Share/Save/Bookmark