دكتر حداد عادل: رسانه‌ها شاخص ميزان آزادي در جامعه هستند
مراسم پاياني بيست و يكمين نمايشگاه مطبوعات برگزار شد
دكتر حداد عادل: رسانه‌ها شاخص ميزان آزادي در جامعه هستند
آيين پاياني بيست‌ويکمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها با حضور مردم، مسئولان و اصحاب رسانه ديروز در مصلاي بزرگ امام خميني (ره )تهران با حضور دکتر غلامعلي حداد عادل (نماينده مجلس)، دکتر حسين انتظامي (معاون مطبوعاتي) و حسين نوش آبادي (سخنگوي وزير ارشاد)برگزار شد.
 
تاريخ : شنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۰۰:۴۰
به گزارش هنرنیوز؛مراسم اختتاميه بيست و يکمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها بدون حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي آغاز شد. او عصر روز پنجشنبه به قم سفر کرده بود تا با تعدادي از مراجع تقليد ديدار کند. در اين مراسم به پخش سخنان علي جنتي درباره نمايشگاه مطبوعات که در مراسم افتتاحيه ايراد شده بود بسنده شد.

غلامعلي حداد عادل سخنران اصلي مراسم اختتاميه نمايشگاه مطبوعات بود که رکورد سه بار حضور در مراسم اختتاميه را ثبت کرد.

رييس فراکسيون اصولگرايان مجلس با اشاره به خبر دستگيري چند نفر از روزنامه‌نگاران گفت: ما نمي‌توانيم اظهارنظر کنيم و بايد از قوه قضاييه بخواهيم که هوشمندانه و دقيق رسيدگي کند .

غلامعلي حدادعادل با اشاره به خبري که طي روزهاي اخير مبني بر دستگيري چند نفر از روزنامه‌نگاران منتشر شده است ، تصريح کرد: براساس اين خبر گفتند که خارجي‌ها در اين موضوع براي آنها طمع بسته و برنامه‌اي داشته‌اند . اين نکته ممکن است سوالي را براي برخي‌ها ايجاد کند طبيعي است که هيچ‌کس دوست ندارد شخصي دستگير، زنداني و متهم شود. بنده هم از نفس اين‌که چنين اتفاقي افتاده باشد، استقبال نمي‌کنم و خوشحال نيستم. وي افزود: شرايط کشور در منطقه و جايگاهي که دارد به لحاظ حق‌طلبي و مخالفت با سياست‌هاي سلطه‌طلبانه رژيم صهيونيستي باعث شده ايران از جايگاه و وضعيت خاصي برخوردار باشد و دشمنان از اين موضوع راضي نيستند، لذا فکر و برنامه دارند.

نماينده مردم تهران در مجلس گفت: ما چنين وضعيتي را قبل از بيست‌و هشت مرداد‌ماه آن سال‌ها هم شاهد بوديم اگر گزارش‌هاي آن روز را بخوانيد متوجه مي‌شويد که هر موقع که مي‌خواستند کاري کنند به سمت روزنامه‌نگاران مي‌رفتند. حداد عادل خاطر نشان کرد: اين‌که چنين اتفاقي افتاده يا نه و چه کسي مسئول است به نظر مي‌رسد نمي‌توانيم در باره آن اظهارنظر کنيم و بايد از قوه قضاييه بخواهيم هوشمندانه و دقيق رسيدگي کند. اگر واقعا اين اتهامات مستند است مطابق قانون رسيدگي کنند و اگر نه رفع اتهام و اعاده حيثيت شود.

رييس فراکسيون اصولگرايان مجلس همچنين با اشاره به عدم حضور برخي رسانه‌ها در نمايشگاه مطبوعات گفت: از معاونت مطبوعاتي وزارت ارشاد درخواست مي‌کنم که با دوستاني که در نمايشگاه شرکت نکرده‌اند صحبت کرده و دلايل‌شان را بشنوند و يا حتي مي‌شود مناظره‌اي برگزار کرد، برگزار کنند تا اگر گلايه‌اي دارند هم آنها مطرح کنند و هم صحبت‌هاي معاونت مطبوعاتي را بشنوند و نهايتا توضيحات به اطلاع مردم برسد. مردم خود داوري خواهند کرد . اگر وزارت ارشاد متوجه شد حرف حقي است در برنامه‌هاي سال آينده رعايت کند و اگر غير از اين باشد مساله روشن مي‌شود.

حداد عادل در ادامه با بيان اين‌که براي سومين سال است که در مراسم اختتاميه نمايشگاه مطبوعات حضور دارم، گفت: اخيرا فرهنگستان زبان و ادب فارسي با وزارت فرهنگ وارشاد اسلامي همکاري را در خصوص زبان مطبوعات آغاز کرده است که قصد داريم اين همکاري‌ها را ادامه و گسترش دهيم .

وي با بيان اين‌که دلبستگي به زبان فارسي فراجناحي است، اظهار کرد: انتظار ما از رسانه‌ها در درجه اول رعايت قوائد درست نويسي و توجه به خط فارسي است که در همين ارتباط از رسانه‌هايي که دستور زبان فارسي را رعايت مي‌کنند پس از بررسي هاي لازم لازم تقدير به عمل مي‌آيد..

نماينده مردم تهران در مجلس همچنين اظهار کرد: فرهنگستان زبان و ادب فارسي آمادگي دارد تا دوره‌هاي مناسب آموزشي نگارش و آشنايي با رسم‌الخط را براي مطبوعات برگزار کند.

حداد عادل همچنين تصريح کرد: معتقدم وضع رسانه در کشور ما شاخصي است براي نشان ‌دادن وضع و درجه آزادي جامعه که از اهداف اصلي و اوليه انقلاب اسلامي بوده است.

وي افزود: همچنين وضع مطبوعات نشانه و آيينه توجه جامعه به عقلانيت، تفکر و انديشه است. همچنين رسانه شاخصي است براي قانون‌مداري چون آزادي بدون قانون‌مداري مفيد نخواهد بود. در واقع رسانه‌ها شاخص گفتمان‌هاي رايج در جامعه هستند و از بررسي طيف مطبوعات مي‌توانيم گفتمان‌هاي رايج در آنها را ارزيابي و همين‌طور ديدگاه‌هاي احزاب و جريانات سياسي را درک کنيم.

تاکيد انتظامي بر قانون انتشار آزاد اطلاعات

معاون مطبوعاتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز در مراسم اختتاميه بيست و يکمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها در سخناني کوتاه خاطرنشان کرد: از همه رسانه‌ها که طي مدت يک هفته، فعاليت‌هايشان را ارائه دادند و نهايت تلاش‌شان را کردند تشکر مي‌کنم و اميدوارم با پايان اين نمايشگاه رسانه‌ها همچنان بدرخشند.

دكتر حسين انتظامي همچنين گفت: نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها صاحب اصلي‌اش خود مطبوعات و رسانه‌ها هستند و من صرفا به خاطر رعايت ادب و عرض خيرمقدم به مهمانان سخنراني کوتاهي مي‌کنم.

او همچنين گفت: در اين يک هفته که نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها برپا بود و گردهمايي سالانه رسانه را داشتيم، فرصتي بود براي اينکه رسانه‌ها هم مخاطبان خود را از نزديک ببينند و بازخوردهايشان را مشاهده کنند و هم اينکه فرصتي براي قدرداني مسئولان کشور از فعاليت يک ساله رسانه‌ها بود.

انتظامي در ادامه به سياست دو سال اخير براي برپايي نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها اشاره کرد و گفت: سياستي که طي دو سال اخير داشتيم اين بود که در اموري که جنبه تصدي‌گرايانه دارند تا حد امکان به نفع صنوف و رسانه‌ها عقب‌نشيني شود. همچنين يکي از ويژگي‌هاي مراسم امروز که به همت فرهنگستان زبان و ادبيات فارسي انجام مي‌شود، قدرداني از رسانه‌هايي است که به زبان فارسي به عنوان يک گوهر و سرمايه اصلي توجه مي‌کنند؛ زبان و ادبيات فارسي در جامعه هم جنبه هويت‌بخشي و امنيت‌بخشي دارد.

معاون مطبوعاتي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ادامه سخنراني‌اش از غلامعلي حدادعادل براي سه بار حضور در مراسم اختتاميه بيست و يکمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها تشکر کرد.

او در ادامه صحبت‌هايش گفت: اين اميد را داشته باشيد که تلاش کنيم اين سرمايه را جدي‌تر حفظ کنيم. انتظامي همچنين در بخش پاياني سخنراني‌اش خاطرنشان کرد: نکته پاياني که مي‌خواهم در مراسم اختتاميه به آن اشاره داشته باشم مرتبط با شعار امسال نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌هاست که در زمينه پاسخ مسئولانه است. به نظرم در اين زمينه هيچ فرآيندي بهتر و موثرتر از اجراي قانون انتشار و دسترسي آزاد به مطبوعات نيست؛ بنابراين آن چيزي که حق و تکليف را براي شهروندان ايجاد مي‌کند آن است که هم دستگاه‌هاي حاکميتي و هم حتي بخش‌هاي خصوصي موظف هستند تا به شکل عام اين اطلاعات را منتشر کنند تا از اين طريق و با ايجاد شفافيت در انتشار اطلاعات به جنگ فساد برويم.

معاون مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در پايان اظهار کرد: براي رسانه‌ها اجراي اين قانون يک کارويژه جدي است که بايد به آن توجه شود. باز هم در پايان براي همه رسانه‌ها آرزوي موفقيت مي‌کنم و اميدوارم همچنان بدرخشند.

انتخاب برترين‌هاي نمايشگاه توسط تشکل‌هاي صنفي

محمد علي وکيلي - رييس انجمن صنفي روزنامه‌هاي غيردولتي - با بيان اين‌که از اتمام اين نمايشگاه هم خوشحال و هم ناراحت است، اظهار کرد: خوشحالم براي اين‌که يک هفته در جمع خانواده مطبوعات حضور داشتيم و ناراحتم به اين دليل که دوره اين ديدار کوتاه به اتمام رسيد.

وکيلي با بيان اين‌که لحظه‌شماري مي‌کنيم تا سال آينده همين موقع با نشاط‌ تر و با شکوه‌تر بار ديگر همديگر را ملاقات کنيم، خاطرنشان کرد: امسال نمايشگاه مطبوعات از لحاظ کيفي و کمي متفاوت‌تر از سال‌هاي گذشته بود اگرچه تعداد جديدي در اين مهماني خانوادگي حضور داشتند، اما از حضور تعدادي از دوستان خوب قديمي‌مان نيز محروم بوديم. رييس انجمن صنفي روزنامه‌هاي غيردولتي با بيان اين‌که عدم حضور اين رسانه‌ها در نمايشگاه مطبوعات براي خودم نيز غيرقابل هضم است، افزود: برداشت شخصي من اين است که نمايشگاه مطبوعات پيش از آنکه فرصت مناسبي براي موافق‌ها باشد مي‌تواند فرصت مناسبي براي مخالف‌ها باشد تا نظراتشان را بيان کنند. وي همچنين خاطرنشان کرد: از ديگر رويکردهاي متفاوت نمايشگاه امسال اين بود که خوشبختانه شاهد گام‌هايي براي رهايي حوزه‌هاي تصديگري و عقب‌گذاشتن بخش دولتي در حوزه مطبوعات بوديم که تجلي اين گام بزرگ در حوزه‌هاي زيادي خودش را نشان داد.

رييس انجمن صنفي روزنامه‌هاي غيردولتي با اشاره به طرح رتبه‌بندي خبرگزاري‌ها و پايگاه‌هاي اطلاع‌رساني اظهار کرد: اکنون به جاي آنکه اين طرح توسط دولت با شاخص‌هاي يک طرفه اجرا شود مسئوليت آن برعهده انجمن‌ مديران غيردولتي گذاشته شده است. وکيلي متذکر شد: براي اولين‌بار طرح رتبه‌بندي خبرگزاري‌ها و پايگاه‌هاي اطلاع‌رساني انجام شده است که ظرف روزهاي آينده نتيجه آن بر روي سايت معاونت امور مطبوعاتي قرار خواهد گرفت. وي بار ديگر بر روي تفاوت‌هاي بيست‌ويکمين نمايشگاه مطبوعات با سال‌هاي گذشته توضيح داد: يکي‌ديگر از اين تفاوت‌ها واگذاري تصميم‌گيري در حوزه نمايشگاه مطبوعات به تشکل‌هاي مديريتي بود که به همين منظور در حوزه سياست‌گذاري نمايشگاه تشکل‌هاي صنفي حضور داشتند.

رييس انجمن صنفي روزنامه‌هاي غيردولتي خاطرنشان کرد: از مجموع سياست‌هايي که در اين نمايشگاه توسط تشکل‌هاي صنفي اجرا شد، مي‌توان به تخفيف‌هاي ويژه براي بخش خصوصي (۵۰ درصد) و استان‌ها (۷۵ درصد) اشاره کرد.

وکيلي با اشاره به برترين‌هاي نمايشگاه مطبوعات امسال افزود: انتخاب برترين‌هاي نمايشگاه نيز توسط مسئولين تشکل‌هاي صنفي انجام شد.

رييس انجمن صنفي روزنامه‌هاي غيردولتي با اشاره به ثبت‌نام الکترونيکي رسانه‌هاي حاضر در نمايشگاه مطبوعات توضيح داد: اين کار نيز يک گام مهم در نمايشگاه امسال به حساب مي‌آيد. جانمايي غرفه‌ها بدون دخالت انساني انجام شد که اين خود نشانه‌اي است از برقراري عدالت. ممکن است برخي از رسانه‌هاي حاضر از جاي انتخابي‌شان راضي نبوده باشند، اما به هرحال اين هزينه شفافيت در انتخاب بدون حضور انساني است . وکيلي در پايان، نمايشگاه مطبوعات امسال را آرام‌تر، اخلاق مدارتر و خانواده‌پذيرتر از سال‌هاي گذشته ارزيابي کرد و گفت: اميدواريم اين زمينه‌ساز فضايي مناسب براي آغاز انتخابات مجلس در اسفند‌ماه سال جاري باشد.

اسامي غرفه هاي برتر

در مراسم اختتاميه بيست و يکمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاري‌ها، اسامي برترين غرفه‌هاي نمايشگاه معرفي شد

اسامي «غرفه»‌هاي برتر در حوزه‌هاي ۹ گانه بيست‌ويکمين نمايشگاه مطبوعات به شرح زير است:

بخش نشريات محلي و استاني /صفاي سخن

بخش عمومي و خانواده/چهار فصل

بخش دين و انديشه/به طور مشترک خبرگزاري قرآني ايران(ايکنا) و خبرگزاري حوزه

بخش فرهنگي – هنري/پايگاه خبري شادشو

بخش آموزشي تخصصي/پايگاه خبري وبدا

بخش سياسي – اقتصادي/مهرنامه

بخش موسسات مطبوعاتي/اصفهان امروز

بخش روزنامه ها/شهروند

بخش خبرگزاري هاي عمومي /خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)

قدر‌داني ‌از پاکيزه نويسان در اختتاميه نمايشگاه مطبوعات

در آيين اختتاميه بيست و يکمين نمايشگاه مطبوعات همچنين از پاکيزه نويسان مطبوعات تقدير شد.

به گزارش کميته اطلاع رساني بيست و يکمين نمايشگاه مطبوعات، در آيين اختتاميه اين نمايشگاه از ۴ رسانه به عنوان نمادهاي پاکيزه‌نويسي که از سوي فرهنگستان زبان و ادب فارسي معرفي شده بودند قدر داني شد.

روزنامه خراسان در بخش روزنامه هاي سراسري، روزنامه ابرار ورزشي در بخش رسانه‌هاي ورزشي، روزنامه خراسان شمالي در بخش رسانه‌هاي محلي و انتخاب در بخش پايگاه‌هاي خبري رسانه هايي هستند که در اختتاميه بيست و يکمين نمايشگاه مطبوعات به عنوان نمادهاي پاکيزه نويسي معرفي شدند.
کد خبر: 84810
Share/Save/Bookmark