در این روز ۹ نمایش از تهران و شهرستان ها و یک نمایش خارجی هم از کشور فرانسه به روی صحنه رفت که عبارتند از «پسر انسان» از اردبیل در تالار اصلی، «داستان های ناتمام» از تهران در چهارسو، «پاورقی» ازتهران در قشقایی، «خاموشی دریا» از تهران در سایه، «تن» از تهران درکارگاه نمایش، «پری» از تهران در تماشاخانه سنگلج، «اژدهاک» از سبزوار در تئاتر مولوی، «ملکه موریانه» از مشهد در تالار هنر، «تشریفات بی گناهی» از تهران تماشاخانه ایرانشهر و «در جستجوی تاریخ تولد و انقراض ماموتها» از فرانسه در تالار حافظ.
در پنجمین روز جشنواره نمایش «پاورقی» به کارگردانی احمد کچه چیان، در سالن قشقایی تئاترشهر تماشاگران زیادی را به این سالن کشاند این درحالی بود که در نمایش «پاورقی» افرادی که بلیت میهمان داشتند تعداشان بسیار زیاد بود و برای ورود به سالن عده ای از این افراد در جلوی درب ورودی سالن باید منتظر می ایستادند تا ابتدا بلیت هایی که شماره صندلی داشتند وارد شوند و بعد این افراد وارد سالن شوند. این اتفاق باعث شد تا نمایش با نیم ساعت تاخیر به روی صحنه رود.
از طرفی در سالن قشقایی به علت ازدحام میهمان و خبرنگار، در ردیف های ویژه میهمانان و خبرنگاران خواسته شد تا میهمانان و خبرنگارانی که در این ردیف نشسته اند آن ردیف را خالی کنند تا بلیت هایی که شماره صندلی دارند در آن ردیف بنشینند.
اما این بی نظمی تنها در شروع نمایش نبود چرا که در حین اجرای نمایش سالن پر از سروصدا بود که این سر و صداها تمرکز مخاطب را بر هم می زد و این اتفاق باعث شد تا عده ای از مخاطبان در ابتدای شروع کار سالن را ترک کنند، البته استفاده گروه نمایش از دکور و آکسسوارهای صحنه نیز باعث ایجاد سرو صدا هایی در سالن شده بود که مخاطب را عصبانی کرده بود و تمرکز را از مخاطب گرفته بود.
در پایان کار عده ای از مخاطبان نمایش که کار توجه شان را جلب نکرده بود از این اتفاق بسیار عصبانی بودند و کارهای این دوره جشنواره را کارهایی در سطح و شان چنین جشنواره ای نمی دانستند و معتقد بودند که این نمایش صرف داشتن بازیگران مطرح سینما و تئاتر نباید برای حضور در جشنواره پذیرفته می شد چرا که این نمایش حرف خاصی برای گفتن نداشتند.
آتیلا پسیانی، مائده طهماسبی، ترانه علیدوستی، پیام دهکردی، یارتا یاران و جمعی دیگر از هنرمندان برای تماشای این نمایش به قشقایی آمده بودند.
از سوی دیگر تالار سایه میزبان نمایش« خاموشی دریا» نیما دهقان بود که پیش از این در جشنواره تئاتر مقاومت حضور داشت، و از آثار منتخب جشنواره مقاومت بود که برای حضور در جشنواره دوره سی ام تئاتر فجر معرفی شد.
این نمایش که در اجرای دوم خود که ساعت ۱۹ به روی صحنه می رفت با استقبال خوب مخاطب رو به رو شد اما دوباره ازدحام بلیت های میهمان برای این نمایش هم در حدی بود که جایی برای افرادی که بلیت هایشان شماره صندلی داشت نبود و افرادی که بلیت خریداری کرده بودند جایی برای حضور در سالن نداشتند اما ماجرا تنها بدین جا ختم نمی شد و داوران اعلام می کردند که حاضر نیستند وارد سالن شوند و بعد از نیم ساعت یعنی ساعت ۱۹:۳۰ داوران وارد سالن شدند.
در میان این ازدحام وشلوغی کارگردان زمانی که این بی نظمی ها را دید اظهار داشت که از اجرای نمایش منصرف شده است اما بعد از اینکه سالن نظم خود را پیدا کرد نمایش با تاخیری ۴۰ دقیقه ای به روی صحنه رفت.
اما در تالار حافظ نمایش خارجی«در جستجوی تاریخ تولد و انقراض ماموتها» به کارگردانی علی راضی از کشور فرانسه در ساعت ۲۰ به روی صحنه رفت. این درحالی بود که تماشاگران این نمایش هم دچار ازدحام بلیت های میهمان شدند و به علت دکوری که کارگردان نمایش برای کارش تعریف کرده بود بسیاری از افرادی که بلیت نمایش را از گیشه ها تهیه کرده بودند، پشت درب این تالار مانده بودند و همه صدای اعتراضشان به این اتفاق بلند بود که چرا ابتدا باید بلیت های میهمان وارد سالن شوند در صورتی که ما بلیت خریداری کرده ایم.
این مشکل با صحبت مسئولان سالن هم حل نشد و آنها در پاسخ اعتراض مخاطبان تنها اعلام می کردند که بنا به خواسته کارگردان تعدادی از صندلی های سالن جمع شده است و جایی برای مخاطب بیشتر تعریف نشده است و زمانی که مخاطبان این نمایش با جدیت پیگیر این وضعیت شدند مسئولان سالن بلیت های آنها را برای امروز امضا کردند، تا این گروه، نمایش «در جستجوی تاریخ تولد و انقراض ماموتها» را امروز با بلیت دیروز ببینند.
این را هم نباید فراموش کرد که در جدول برنامه ها این تالار روزانه برای هر نمایش دو اجرا وجود دارد اما این نمایش در هر دو روز اجرایش، تنها یک اجرا آن هم در ساعت ۲۰ دارد. دکتر محمدرضا خاکی کارگردان تئاتر و امین عظیمی منتقد و عده ای از خبرنگاران هم پشت درب های بسته این سالن ماندند.
اما در پنجمین روز اجراهای صحنه ای بی نظمی و آشفتگی تنها گریبان گیر اجراهای صحنه ای تئاتر شهر نبود سردی سالن ها از دیگر مشکلات اجراهای صحنه ای این روزها است که متاسفانه از سوی مسئولان برای این مشکل تعبیری اندیشیده نشده است و مخاطب بعد از ماندن در صف های طولانی پشت درب تالار ها امید دارد تا وارد فضایی گرم شود که با لذت نمایش ها را ببیند اما با اتفاقی رو به رو می شود که چندان خوشایند نیست و آن سردی سالن های نمایشی است این را هم نباید فراموش کرد که سرمای سالن ها فقط مختص تالارهای تئاترشهر نیست و تالار حافظ هم دیروز از این سرما بی نصیب نمانده بود.
مشکل دیگری که در سالن های نمایشی برای مخاطبان به وجود آمده تداخل صداهای نمایش های مختلف است که این موضوع باعث پراکندگی ذهن مخاطب و عدم تمرکزآنها می شود این امر از مواردی است که نه تنها مخاطب با آن دچار مشکل می شود بلکه این مسئله به نمایش ها هم لطمه وارد می کند.
البته روز گذشته اولین اجرای نمایش محیطی «هملت ماشین » به کارگردانی بهاره اسدی بود که به علت اینکه تعداد تماشاگران محدود است هر روز برای تماشای این کار باید هماهنگی های لازم صورت گیرد.