سخنرانی دکتر حکمت اله ملاصالحی درباره «بازخوانی حافظه و هویت در معماری یادمانی ایران»
کمیته آموزش ایکوموس ایران برگزار می‌کند:
سخنرانی دکتر حکمت اله ملاصالحی درباره «بازخوانی حافظه و هویت در معماری یادمانی ایران»
به دعوت کمیته آموزش ایکوموس ایران دوشنبه ۲۶ خرداد، دکتر حکمت اله ملاصالحی درباره «بازخوانی حافظه و هویت در معماری یادمانی ایران» سخن خواهد گفت.
 
تاريخ : يکشنبه ۲۵ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۴۹
دکتر حکمت‌الله ملاصالحی در گفت و گو با هنرنیوز ضمن اعلام این خبر گفت: در این جلسه برای نخستین بار درباره «باز خوانی حافظه و هویت در معماری یادمانی ایران» صحبت خواهم کرد.

این استاد باستان‌شناسی دانشگاه تهران توضیح داد: در این باره پنج اصطلاح کلیدی وجود دارد که برای هریک به تفصیل سخن خواهم گفت. نخست اصطلاح « بازخوانی» است. اصلاً چرا بازخوانی؟ توضیح خواهم داد که در دوره جدید ما با سیلابی از «بازخوانی‌ها»،« بازبینی‌ها»،«بازاندیشی‌ها»، «بازفهمی‌ها»، «بازنگری‌ها»،«بازسازی‌ها» و «بازآفرینی‌ها»ی سنت‌ها و مواریث مدنی ومعنوی همه ملت‌ها و فرهنگ‌ها و دوره‌ها مواجه بوده‌ایم. چرا «بازبینی»؟ چرا در گذشته اتفاقی اینچنینی نیفتاد؟ چرا پس از طوفان مهیب تحولات سده‌های رنسانس درباره قسمت غربی تاریخ چنین اتفاق می‌افتد. بنابراین به تفصیل در مورد مفهوم «بازخوانی» سخن خواهم گفت.
او اضافه کرد:سپس درباره «حافظه» و «هویت» و مناسبات بین «حافظه و هویت» و میان «بازخوانی»و «حافظه» و «هویت» و مناسبت این هرسه با «معماری یادمانی» سخن می‌گویم.

وی تأکید کرد:مفهوم «حافظه» نیز در دوره جدید دستخوش تغییرات بنیادی شده است و ما با یک جابه جایی مفهومی و معنایی هویت و معماری یادمانی مواجه بوده‌ایم.

ملاصالحی تشریح کرد:«حافظه» و «هویت» به معنای امروزی آن، در گذشته فهمیده نمی‌شد. در گذشته: «حافظه» و «هویت» بار هستی‌شناختی و متعالی داشتند. در دوره جدید :«حافظه» به لحاظ ادراکی، ذهنی، روال و رفتار آدمیان و فعالیت‌های ذهنی مورد بحث قرار گرفته است. البته دانش جدید اطلاعات مهمی درباره :«حافظه» در اختیار ما قرار ‌می‌دهد اما :«حافظه» به معنای مدرن آن تهی از بار قدسی ، متعالی، هستی‌شناختی، اسطوره‌ای و الوهی آن شده است. و دیگر یک مفهوم رازآلود نیست؛ همینطور «هویت» که به تفصیل در باره این موارد و مناسبت اینها با «معماری یادمانی» خاصه در ایران که یکی از غنی‌ترین قاره‌های مدنی ومعنوی جامعه و جهان بشری ما در حوزه معماری و آثار یادمانی است،در این جلسه توضیح خواهم داد. 

به گزارش هنرنیوز، علاقه‌مندان به این مباحث می‌توانند دوشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۱۵ الی ۱۸ به تالار دکتر شیرازی، واقع در خیابان ولیعصر، ضلع جنوب غربی پارک ساعی، شماره ۲۱۶۹، فرهنگستان هنر، مرکز هنرپژوهی نقش جهان مراجعه کنند.
کد خبر: 72570
Share/Save/Bookmark