میزبانی مصلای تهران از ضریح مطهر حضرت ابا عبدالله الحسین(ع)
رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات خبر داد؛
میزبانی مصلای تهران از ضریح مطهر حضرت ابا عبدالله الحسین(ع)
حسن پلارک رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت: روز ششم آذرماه ضریح مطهر حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) به سمت تهران حرکت داده خواهد شد و بعد از توقف کوتاهی در مرقد حضرت امام وارد تهران و به سمت مصلی انتقال و روزهای ۱۲ و ۱۳محرم مصادف با ۷ و ۸ آذر در مصلا خواهد بود.
 
تاريخ : چهارشنبه ۱ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۱۵:۴۹

به گزارش خبرنگارهنرنیوز؛ نشست خبری تشریح جزئیات ساخت و انتقال ضریح مطهر حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) امروز با حضور«حسن پلارک» رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات و خبرنگاران در ساختمان وزارت صنایع و معادن برگزار شد.
در این نشست خبری رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات در خصوص انتقال ضریح حرم امام حسین (ع) از ایران به کربلا اظهارداشت: ضریح جدید حضرت سیدالشهدا(ع) که برای اولین بار بعد از ۱۴ قرن افتخار ساخت آن نصیب ایرانیان گردیده است و این ضریح با وزن ۱۲هزار کیلوگرم از حدود ۵ / ۴ تن نقره‌ خالص، ‌۱۲۰ کیلوگرم طلای ۱۸ عیار،‌ دوهزار کیلوگرم مس،‌ ۷۰۰ کیلوگرم برنج،‌ ۶۵۰ کیلوگرم استیل،‌ ۵ / ۵ تن چوب ساج با استحکام ۳۰۰ سال توسط ۴۰ هنرمند ساخته شده است و ماندگاری آن بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ سال پیش‌بینی می‌شود.
وی افزود: این ضریح سازه‌ای به مساحت به ۸۶ / ۲۲ مترمربع با ۱۴۰۰ قطعه است که در قم مونتاژ شده ؛ اما انتقال این حجم سازه از نظر فنی و با توجه به استقبال مردم امکان‌پذیر نبود. بنابراین قطعات ضریح دو بخش شد که شاسی چوب‌، پایه‌ها و تاجی به ارتفاع ۵ / ۴ متر همراه منبت‌کاری داخل گنبد که بیش از نیمی از قطعات ضریح را شامل می‌شد‌، در صندوق‌های ویژه، بسته‌بندی و با هواپیما از طریق نجف به کربلا منتقل شد.
پلارک ادامه داد: بعداز ۶ سال کار و تلاش هنرمندان متعهد و از محل نذورات و هدایای مردمی به همت هیئت امنای ساخت ضریح به عنوان یک اثر ارزشمند و اقدام شگرف ستاد بازسازی عتبات عالیات در قم ساخته شده که حجت الاسلام «محمدی گلپایگانی» رئیس دفتر مقام معظم رهبری، و دکتر «علی لاریجانی» رئیس مجلس در تاریخ ۶ آبان سال جاری از آن پرده برداری کردند.
رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات تصریح کرد: طی هماهنگی های به عمل آمده هیئت رئیسه ستاد بازسازی و هیئت امنای ساخت ضریح، این اثر ارزشمند ابتدا روز عاشورا از قم (که ۱۵ روز میهمان مردم قم بود) به تهران منتقل و بعد از ۴۸ ساعت که در مصلای تهران در معرض دید علاقمندان قرار خواهد گرفت و از استان های تهران، یک شب و روز میهمان مردم ساوه و استان مرکزی، لرستان( میهمان مردم خرم آباد) و خوزستان (میهمان مردم اهواز) عبور داده خواهد شد و پس از عبور از مرز شلمچه از شهرهای بصره و شیعه نشین عراق به کربلا خواهد رسید.
وی اضافه کرد: انتقال ضریح را دو بخش کردیم. قطعاتی از ضریح که دارای حساسیت و ظرافت خاصی بود باز و بسته بندی شده و با یک هواپیمای اختصاصی وارد شهر مقدس نجف و سپس به کربلا منتقل گردید و بدنه اصلی شامل دیواره‏ها و پنجره‏ها و غیره که معمولا در هنگام زیارت در دسترس زائرین قرار می گیرد روز عاشورا با قرار داده شدن روی یک دستگاه تریلر کمرشکن که کفی آن دارای ارتفاع کمی است توسط مردم قم بدرقه خواهد شد.
پلارک یادآورشد: روز ۱۱محرم برابر ۶ آذرماه ضریح به سمت تهران حرکت داده خواهد شد و بعد از توقف کوتاهی در مرقد حضرت امام وارد تهران و به سمت مصلی انتقال خواهد یافت. روزهای ۱۲ و ۱۳محرم مصادف با ۷ و ۸ آذر در مصلا خواهد بود. در این مدت با همکاری نهادهای مسئول کار ایاب و ذهاب عزاداران به مصلی انجام و مراسمی خاص شامل سخنرانی و عزاداری هیأت حسینی به اجرا درخواهد آمد.
وی ابرازداشت: صبح روز ۱۴ محرم برابر با ۹ آذر ضریح از طریق ساوه به استان مرکزی، لرستان و خوزستان منتقل و از طریق مرز شلمچه وارد عراق خواهد شد. در مسیر و در هنگام توقف ضریح به هیچ وجه پولی تحت عنوان نذورات و هدایا از مردم دریافت نخواهد شد و کسانی که تمایل به کمک به تکمیل پروژه های ستاد بازسازی در عتبات را دارند می توانند کمک های خود را تنها از طریق بانک و با شماره حساب هایی که در مسیر انتقال و محل توقف ضریح اعلام خواهد شد به حساب ستاد بازسازی عتبات واریز نمایند.
رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات گفت: شروع کار نصب ضریح بعد از ماه محرم و صفر یعنی ربیع الاول خواهد بود و در ربیع الثانی از آن پرده برداری می‏شود. همچنین در هنگام نصب ضریح حرم به روی زائرین بسته نخواهد شد و با تشکیل محفظه شیشه‎ای محل کار از بقیه حرم جدا و مردم علاوه بر زیارت می‎توانند اجرای نصب ضریح را که ۴۵ روز طول می‎کشد را هم مشاهده کنند.
وی در خصوص برنامه‌ریزی ستاد در صورت اضافه آمدن نذورات مربوط به ساخت ضریح با توجه به فتوای اشاره‌شده تاکید کرد: نذورات گرفته‌شده را به‌گونه‌ای تنظیم کرده‌ایم تا نصب کامل ضریح سربه‌سر شود. اگر اضافه آمد نهایت به مراجع مراجعه و استفتاء می‌کنیم تا شاید برای تعمیر و نگهداری ضریح در آینده استفاده شود.
پلارک همچنین در پایان درباره تأمین امنیت ضریح در ایران هم یادآورشد: شورای تأمین استان‌ها در حوزه‌ استحفاظی، این امنیت را برعهده دارند. نیروی انتظامی و سرداراحمدی‌مقدم،‌ شخصا مسئولیت امنیت ضریح در خاک ایران را برعهده گرفته و قرار است از هوا و زمین امنیت ضریح تأمین شود. البته دستگاه‌های دیگری مانند بسیج در تأمین امنیت نقش دارند، ولی وظیفه‌ اصلی با شورای تأمین استان‌ها و شورای انتظامی است.

کد خبر: 49990
Share/Save/Bookmark