هاشمی: فیلمنامه نویسی در ایران ضعیف است
گزارش نشست مطبوعاتی فیلم «پیشونی سفید»؛
هاشمی: فیلمنامه نویسی در ایران ضعیف است
سید جوادهاشمی کارگردان فیلم «پیشونی سفید» گفت: فیلمنامه نویسی در ایران ضعیف است و من دوست داشتم روزی نوشته کسی را بسازم که خیلی از مطالب را بیان کند و من هم از تمام تجربیاتم استفاده کنم تا فیلم خوبی بسازم.
 
تاريخ : چهارشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۰ ساعت ۱۸:۱۱

به گزارش خبرنگار سینمایی هنرنیوز؛ نشست مطبوعاتی فیلم سینمایی«پیشونی سفید» با حضور «سید جواد هاشمی » کارگردان فیلم، «مسعود اطیابی » تهیه کننده فیلم،« محمد رضا شریفی نیا»،«امین زندگانی»،«ترلان پروانه» بازیگران فیلم،«اسحاق خانزادی » صدا بردار وصدا گذار ،«بهنام صبوحی » آهنگساز،«علی علایی» منتقد سینما و«محمود گبرلو» منتقد سینما و مجری نشست در برج میلاد برگزار شد.
دراین نشست «سید جواد هاشمی» اظهارداشت: من ۲۸ سال معلم آموزش و پرورش بودم و همیشه آرزو داشتم یک کار برای بچه ها بسازم و به بهانه آن کودکان و نوجوانان و بزرگترها برای دیدن آن بیایند و از فیلم استقبال کنند. مسعود اطیابی تهیه کننده فیلم هم گفت: خوشحالم که این فیلم را کار کردیم. این فیلم کار سختی بود و این شماره ۲ بود و شماره یک آن را هنوزنساختیم.
وی افزود: متاسفانه فیلم کودک خیلی درایران برای این قشرتولید نمی شود و بخش خصوصی هم که وارد نمی شود و چشم امید همه به بخش دولتی است . چون ساخت این گونه فیلمها نیاز به هزینه است و این فیلم با هزینه زیادی ساخته شده است.
این کارگردان سینما ادامه داد: به نظر می رسد خیلی ها برای این جلسه نیامدند. درجشنواره امسال خیلی از فیلمها را بی جا بزرگ کردند و خیلی از فیلمها را هم بی جا اهمیتی نمی دهند. در این
علایی: باید به این نکته واقف باشیم که ذهن کودک افسانه ساز و خیال پرداز است و درغیر این صورت کودک می تواند با قصه منتقدانه برخورد کند.
مدت که جشنواره بوده بایدرسانه برای دیده شدن فیلمها مردم را تشویق کنند. چطور می شود که فیلمی اینگونه با هزینه وزحمات عومل آن ساخته می شود، به بخش مسابقه فیلم فجرراه نمی یابد و درمسابقه جشنواره کودک هم جایی ندارد، وقتی ۳۲ فیلم در بخش مسابقه فیلم فجر است باید این گونه فیلم ها دیده نشوند. اگر رسانه ها به این گونه فیلم ها توجه نکنند فیلم های بهتری ساخته نمی شوند.
امین زندگانی بازیگر فیلم هم در این نشست ابرازداشت: خوشحالم که این فیلم در بخش مسابقه نیست و بعد از جشنواره هم راحت به خانه هایمان بر می گردیم و خوشحالم که یک کار برای کودکان کار کردیم و خوشحالم در کنار بازیگران پیشکسوت و کودکان بودم.
ترلان پروانه بازیگر نوجوان فیلم هم عنوان داشت: خوشحالم که توانستم کاری برای سینمای کودک و نوجوان انجام دهم . فیلم پیشونی سفید فیلمی دوسویه است که هم برای کودکان و هم برای والدین ساخته شده است.
درادامه نشست «محمدرضا شریفی نیا» بازیگر دیگر فیلم هم گفت: متاسفانه در ارتباط با کودکان در سینمای ایران فیلمهای کمی ساخته شده و وظیفه اصلی سینمای ما ساخت آثاری مانند پیشونی سفید است چون متأسفانه خیلی کم به این قشر بها داده می شود .
این بازیگر تصریح کرد: باید کمکهای دولتی برای این ژانراتفاق بیافتد و اگر کمک های دولتی نباشد بخش خصوصی توانایی ساخت فیلمهای خوب در این ژانر را نخواهد داشت. باید این اتفاق بیافتد تا سینمای کودک جان بگیرد، من کارم را با سینمای کودک شروع کردم و به این گونه فیلم ها علاقه مندم و معتقدم آقای هاشمی ۳ گانه ای نوشته اند و یک اتفاق نویی در سینمای کودک است و امیدوارم درادامه کار نویی را برای کودکان بسازیم.
درادامه «بهنام صبوحی» آهنگساز فیلم هم یادآورشد: علت حضورم در این فیلم آقای هاشمی است که از دیرباز یعنی در سازمان آموزش و پرورش شاگرد ایشان بودم. قدمی هم که در این خصوص برداشتم امیدوارم مثبت باشد. تمام بازیگران جای خودشان در فیلم خواندند و
شریفی نیا: متاسفانه در ارتباط با کودکان در سینمای ایران فیلمهای کمی ساخته شده و وظیفه اصلی سینمای ما ساخت آثاری مانند پیشونی سفید است.
ماهم تلاش کردیم که از موسیقی های تلفیقی و به روز در این کار استفاده کنیم.
اسحاق خانزادی صدا گذار فیلم هم گفت: سالها با عشق و علاقه دراین حوزه کارکردم و این فیلم را دوست دارم و با تجربه ای که داشتم تلاش کردم در این فیلم به کار گیرم.
درادامه این نشست «علی علایی» منتقد سینما هم در نقد این فیلم خاطرنشان کرد: سید جواد هاشمی یک فیلم موزیکال برای سینمای ایران و کودکان ساخته و خوشحالم که برای سینمای ایران کار کرده است.
وی ادامه داد: اگر ما به تاریخچه سینمای ایران در قبل و بعد از انقلاب نگاه کنیم می بینیم که در گذشته سینمای ایران به لحاظ فروش با فیلمهای سینمای کودک می چرخید و متاسفانه سینمای کودک این روزها دچار بحران و خسارت شده و از اینکه امسال فیلم پیشونی سفید ساخته شده بود خوشحالیم.
این منتقد تاکید کرد: نیازسینمای کودک تخیل، خیال و فانتزی است و برخی از فیلم ها که برای کودکان ساخته می شود که مربوط به سینمای کودک نیستند و اما مخاطب فیلم کودکان هستند و خیلی از معیارها را باید جدا دید. پنج ویژگی پایان خوب، خیر و شرمطلق. اشد مجازات برای شخصیتهای منفی، نیاز به قصه های جادویی و افسانه با خیال برای سینمای کودک وجود دارد.
وی یادآورشد: باید به این نکته واقف باشیم که ذهن کودک افسانه ساز و خیال پرداز است و درغیر این صورت کودک می تواند با قصه منتقدانه برخورد کند. خودش ادامه قصه را زودتر حدس می زند. زحماتی که برای فیلم کشیده شده مشخص است و نکته اصلی اینکه باید فیلمسازبه داستان کودکان آشنا باشد و بتواند خوب جزئیات فیلمنامه خود ش درداستان فیلم اش را بسازد.
درپایان این نشست سید جواد هاشمی گفت: فیلمنامه نویسی در سینمای ایران مختص ایرانیان نیست و همچنان که فوتبال در ایران مختص ایرانیان نیست ومتعلق به کشور برزیل است معتقدم نویسندگی هم مربوط به ایرانیان نیست. ازطرفی نویسندگی در ایران ضعیف است و من دوست داشتم روزی نوشته کسی را بسازم که خیلی از مطالب را بیان کند و من هم از تمام تجربیاتم استفاده کنم تا فیلم خوبی بسازم.

کد خبر: 37010
Share/Save/Bookmark