رئيس رسانه ملي گفت: با بيداري و خيزش ملتهاي مسلمان منطقه عليه حكومتهاي جور، فرصت تازهاي فراهم شد تا صدا و به ويژه سيماي جمهوري اسلامي ايران در انعكاس واقعيات جاري، توانمندي خود را به اثبات رساند و تعلل معنيدار رسانههاي بينالمللي در امر خبررساني را جبران كند.
به گزارش هنرنیوز، چهارمين گردهمايي پرسشگران با حضور تقدسنژاد معاون اداري و مالي، غلامرضايي معاون آموزش و پژوهش، ملكيتبار رئيس مركز تحقيقات، مديران مركز، مديران آموزش و پژوهش مراكز استانها و پرسشگران تهران و مراكز استانها در روزهاي چهارشنبه و پنجشنبه 21 و 22 ارديبهشتماه سال جاري در مجتمع فرهنگي ـ آموزشي زيباكنار برگزار شد.
بنا بر اين گزارش، در مراسم افتتاحيه اين گردهمايي قرني قائم مقام مركز تحقيقات ضمن عرض خيرمقدم به ميهمانان به اهداف برگزاري اين گردهمايي اشاره كرد و گفت: يكي از اهداف برگزاري اين گردهمايي اهميت ويژه سنجش آراء مردم و خصوصاً مخاطبان رسانه ملي در سطح كشور است و اين در حالي است كه مركز تحقيقات با اجراي نظرسنجيهاي مختلف خصوصاً در زمينه انتخابات ضمن پاسخگويي دقيق و علمي به رسانه ملي توانسته به جايگاه ممتازي در كشور و منطقه دست پيدا كند.
وي همچنين برگزاري دورههاي آموزشي به منظور ارائه آموزشهاي مورد نياز براي انجام هر چه بهتر وظايف، ايجاد فرصت مناسب براي تبادل نظرات، تجربيات و بيان مشكلات و نيازهاي پرسشگران را از ديگر اهداف برگزاري اين گردهماي برشمرد.
در ادامه اين مراسم ملكيتبار نيز ضمن قدرداني از حضور ميهمانان پيام ضرغامي رئيس سازمان صداوسيما را در خصوص اين گردهمايي قرائت كرد.
در پيام ضرغامي آمده است: در ايفاي نقش رسانه ملي در تنوير افكار عمومي نسبت به مسائل روز، در گستره ملي و منطقهاي و بينالمللي در سالهاي اخير، و نيز كوشش بيبديل در توليد و پخش برنامه براي گذران اوقات فراغت اقشار مختلف مخاطبان، كه با رهنمودهاي مقام معظم رهبري مدظلهالعالي و تلاش كاركنان صديق سازمان محقق شده است، حاكي از حضور مسئولانه رسانه ملي در عرصههاي مختلف سياسي، اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي است. به ويژه آن كه در ماههاي اخير با بيداري و خيزش ملتهاي مسلمان منطقه عليه حكومتهاي جور، فرصت تازهاي فراهم شد تا صدا و به ويژه سيماي جمهوري اسلامي ايران در انعكاس واقعيات جاري، توانمندي خود را به اثبات رساند و تعلل معنيدار رسانههاي بينالمللي در امر خبررساني را جبران نمايد.
رسانه ملي با درك موقعيت مخاطبان خود در داخل و خارج كشور، بيش از گذشته، نياز به آگاهي از رفتار و ديدگاههاي آنان نسبت به برنامههاي شبكههاي صداوسيماي جمهوري اسلامي ايران دارد و شرايط جديد، موجب شده تا درخصوص شناخت مخاطبان منطقهاي و فرامرزي خود قدمهاي جدي بردارد.
مركز تحقيقات سازمان با مأموريت سنجش مداوم افكار، انديشهها، نيازها و ميزان مخاطب، رضايت مخاطبان، اعتماد آنان و بررسي ميزان و چگونگي تأثير برنامهها، انجام اين مهم را بيش از هر چيز وامدار پرسشگراني است كه مسئولانه در امر دريافت نظرات و اطلاعات از مردم، حضور مؤثر دارند و اجراي پيمايشهاي ملي و منطقهاي بدون كمك آنان ناممكن است.
اينجانب از زحمات ارزشمند شما پرسشگران كه با دقت، صداقت و امانتداري، در امر جمعآوري اطلاعات، با مركز تحقيقات سازمان همكاري ميكنيد، صميمانه قدرداني ميكنم و اميدوارم در اين گردهمايي با بهرهگيري از فرصتهاي آموزشي فراهم شده، خود را براي شروع يك دورة كاري پرنشاط و ثمربخش در سال "جهاد اقتصادي " آماده سازيد.
در ادامه اين مراسم نيز غلامرضايي به بيان اهميت و ضرورت پرسشگري و دريافت نظرات مخاطبان رسانه ملي اشاره كرد و گفت: پرسشگران از معدود همكاراني هستند كه ارتباط نزديك با مردم دارند و نسبت به دريافت نظرات مستقيم آنها اقدام ميكنند.
همچنين او ضمن اشاره به مشكلات و سختي كار پرسشگران بر ارتقاء جايگاه و وظايف پرسشگران تأكيد كرد و اظهار داشت: پرسشگر نبايد در يك مقطع ساكن بماند و همواره براي رشد بايد تلاش كند. به عبارت ديگر وظيفه يك پرسشگر فقط تكميل پرسشنامه نيست بلكه يك پرسشگر خوب بايد از رسانه شناخت كافي داشته باشد، برنامهسازي و تهيه خبر را بياموزد و بتواند در بخشهاي مختلف سازمان فعاليت كند.
وي فضاهاي مجازي رسانه را محيط خوبي براي فعاليت پرسشگران دانست و به فعاليت موثر پرسشگران در انتخابات سالهاي گذشته اشاره كرد و گفت: رسانه ملي توانست بالاترين جايگاه را در انجام نظرسنجيهاي انتخاباتي كسب كند و اين موفقيت را مديون فعاليتهاي دقيق و منظم پرسشگران ميداند.
وي در پايان سخنراني از پرسشگران خواست خاطرات دوران پرسشگري و تجربيات بدست آمده در اين مسير را مكتوب كرده و با راهاندازي وبلاگ و بهرهگيري از فضاهاي مجازي نسبت به انتشار اين دستآوردها اقدام كنند.
در دومين روز از برگزاري اين گردهمايي تقدسنژاد معاون اداري و مالي سازمان به ايراد سخنراني پرداخت. در ابتداي سخنراني ايشان ضمن مهم و ضروري دانستن آموزشهاي تخصصي براي همكاران در رسانه ملي به آموزش مداوم پرسشگران به منظور آشنايي هر چه بيشتر آنها با فعاليت پرسشگري تاكيد كرد.
او به سابقه 40 ساله فعاليتهاي پژوهش مركز تحقيقات و اثرگذاري پژوهشهاي انجام شده در اين مركز در برنامهريزي و سياستگذاري واحدهاي مختلف سازمان اشاره كرد و گفت: امروزه رسانه ملي نقش مهم و اساسي در هدايت و جهتدهي افكار عمومي جامعه دارد و تاكيد كرد برنامهسازي در سازمان بايد بر مبناي پژوهشهاي انجام شده باشد و هر برنامه بايد از پشتوانه قوي پژوهشي برخوردار باشد.
تقدسنژاد از پرسشگران به عنوان نمايندگان رسانه ملي كه ارتباط مستقيم با مردم دارند نام برد و بر تعامل مطلوب و مناسب با مخاطبان تاكيد كرد.
در پايان او به تلاشهاي سازمان براي مرتفع كردن برخي مشكلات و خواستههاي پرسشگران سازمان اشاره كرد و در اين زمينه قول مساعد داد در سال جاري مشكلات (بيمه، محاسبه سنوات پرسشگري، افزايش حقالزحمه و ساماندهي) پرسشگران را پيگيري و حل كند.
در حاشيه برگزاري اين گردهمايي دوره آموزشي نظرسنجي محلهاي ـ ميداني، دوره آموزشي نرمافزار تجميع كدگذاري و نشست تخصصي ميدان آموزش و پژوهش استانها برگزار شد.