به گزارش هنرنیوز ، در ادامهي همايش «موزه و جهان در حال تغيير» محمدرضا اصلاني کارگردان مستندهای تاریخی - فرهنگی گفت: اميدوارم امسال، سالي پربار براي ميراث فرهنگي باشد. ما بيشتر از آنكه پژوهشگر در يك فضاي باز داشته باشيم، پژوهشگراني را در فضاهاي رنجديده داريم كه هنوز در جامعه مهجور ماندهاند. اين نشاندهندهي شرافت بزرگ آنهاست كه در جامعه متبلور است.
در پايان اين همايش، عبدالمجيد ارفعي ـ كتيبهشناس خطهاي عيلامي ـ با اشاره به چگونگي كشف كتيبهها و مراحل خواندن آنها، اظهار كرد: اين كتيبهها بزرگترين گنجينهها و مستنداتي هستند كه از پيش از اسلام به ما رسيدهاند. در اين كتيبهها كه حدود ۳۱هزار قطعه را شامل ميشوند، اطلاعات جامعي از سيستم كارگري و كارمندي تخت جمشيد در زمان داريوش بهدست ما رسيده و اين به ما كمك ميكند تا اين سيستم را بفهميم و وضعيت كارگرها و نقل و انتقال آنها را داشته باشيم.
وی توضیح داد: از حدود ۷۰۰ شهر گذشته كه در اين قطعه كتيبهها به ما رسيده است، توانستهايم حدود ۳۰۰ تا ۳۵۰ مكان را روي نقشههاي امروزي پياده كنيم. تا كنون تعداد زيادي از اين كتيبهها شناسايي شده و تعداد زيادي نيز شناسايي نشدهاند. در واقع، يك مجموعهي عظيم براي كار كردن داريم.
او افزود: فروردين امسال معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كشور به من قول داد جلد نخست كتاب ترجمهي كتيبهها را به چاپ برساند. با رفتن من، اين كار براي هميشه روي زمين ميماند. اگر من نتوانم آن را انجام دهم، شايد كسي ديگر هم نتواند اين كار را انجام دهد