آثار خارجی وارد رقابت نشوند/ جایزه‌ای بدهیم که به تولید ختم شود
آثار خارجی وارد رقابت نشوند/ جایزه‌ای بدهیم که به تولید ختم شود
فریندخت زاهدی عضو هیأت داوری مسابقه بین‌الملل سی و چهارمین جشنواره تئاتر فجر معتقد است آثار خارجی نباید وارد رقابت جشنواره شوند و جایزه این رقابت هم تضمین اجرا برای برگزیدگان باشد.
 
تاريخ : چهارشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۱۸
به گزارش هنرنیوز؛ فریندخت زاهدی درباره سطح کیفی آثار خارجی حاضر در بخش مسابقه بین‌الملل سی و چهارمین جشنواره تئاتر فجر و توزیع جوایز این بخش بین آثار ایرانی و خارجی گفت: اینکه هر کار خارجی که در جشنواره و بخش مسابقه بین‌الملل حضور پیدا می‌کند خوب‌تر و باکیفیت‌تر از کارهای ایرانی است، درست نیست. ضرورتا هر کار خارجی حاضر در بخش مسابقه بین‌الملل جشنواره تئاتر فجر از کارهای ایرانی بهتر نیست.

وی اظهار کرد: در بسیاری از موارد تئاتر ما خیلی بهتر از کارهای خارجی شرکت کننده کننده در زمینه‌های بازیگری، طراحی صحنه و کارگردانی است.

این مدرس و کارگردان تئاتر درباره اینکه آیا بهتر نیست از کارهای با کیفیت خارجی برای حضور در جشنواره دعوت به عمل آید؟ یادآور شد: اگر قرار باشد بهترین کارهای خارجی را به جشنواره دعوت کنیم، وسع مالی‌مان جوابگو نخواهد بود. ما استطاعت این را نداریم که درجه یک‌های بین‌الملل را به جشنواره بیاوریم زیرا جشنواره از پس این هزینه‌ها برنمی‌آید.

زاهدی با بیان اینکه به نظر من آثار خارجی را نباید وارد بخش مسابقه جشنواره تئاتر فجر کنیم، توضیح داد: در اکثر جشنواره‌های معتبر و بین‌المللی تئاتر رقابت وجود ندارد و جشنواره در بالاترین حد تنها هزینه آثار با کیفیت را متقبل می‌شود. ما باید جایزه را فقط برای گروه‌های ایرانی اختصاص بدهیم تا ضمن تشویق آثار آن‌ها را به سمت بین‌المللی شدن سوق دهیم.

عضو هیأت داوران بخش مسابقه بین‌الملل سی و چهارمین جشنواره تئاتر فجر تأکید کرد: باید جایزه‌ای که برای آثار ایرانی بخش رقابتی جشنواره در نظر گرفته شده، به گروه اهدا کرد نه به فرد. این جایزه می‌تواند در راستای تولید بعدی گروه اهدا شود و به نوعی تضمینی برای اجرای بعدی گروه باشد. با این روند ما گروه‌های تئاتر ایران را به سمت حرفه‌ای شدن سوق می‌دهیم. ما همیشه باید به این فکر کنیم که چه چیزی برای جامعه ما مفید است و اینکه چگونه گروه‌ها را به سمت حرفه‌ای شدن سوق دهیم.

وی اظهار کرد: بهتر است به جای چند کار خارجی، ۲ یا ۳ اثر و گروه‌ حرفه‌ای خارجی را برای حضور در جشنواره تئاتر فجر دعوت کنیم تا هنرمندان و گروه‌های تئاتر ما با معیارهای تئاتر حرفه‌ای جهان آشنا شوند.

این مدرس تئاتر پیشنهاد داد که بهترین عملکرد این است که با حضور چند داور معتبر بین‌المللی در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در کنار داوران ایرانی، آثار تئاتر ایرانی مورد داوری بین‌المللی قرار گیرند.

مهر نوشت:زاهدی در پایان تصریح کرد: جایزه‌ای که در جشنواره تئاتر فجر اهدا می‌شود باید برای تولید بعدی گروه ایرانی تعلق گیرد و مرکز هنرهای نمایشی سالن و تاریخ اجرای کار بعدی گروه را مشخص کند تا گروه موظف باشد کار بعدی خود را تولید و اجرا کند. به این شکل ما حرکت رو به جلوی گروه نمایشی را ضمانت می‌کنیم. این فاکتورها است که می‌تواند ما را به سمت تئاتر حرفه‌ای سوق دهد.
کد خبر: 88410
Share/Save/Bookmark