حتی یک فریم از تله فیلم «سرزمین بارانی» هم دچار ممیزی نشد
جواد مزدآبادی درگفتگو با هنرنیوز:
حتی یک فریم از تله فیلم «سرزمین بارانی» هم دچار ممیزی نشد
کارگردان تله فیلم سیاسی «سرزمین بارانی» گفت: خوشبختانه از ۹ دی سال گذشته، ژانر سیاسی در تلویزیون قوت گرفت و فیلم های پخش شده در آن زمان به عنوان خط شکن های ژانر سیاسی در سیمای جمهوری اسلامی تقلب گرفتند.
 
تاريخ : شنبه ۱ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۲:۴۰


جواد مزدآبادی کارگردان تله فیلم سیاسی «سرزمین بارانی» که به مناسبت یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در شب قبل از انتخابات از شبکه سوم پخش شد درگفتگو با خبرنگار هنرنیوز در این خصوص افزود: این فیلم برای پخش درروز ۲۴ خرداد ساخته شد اما شب قبل ازانتخابات یعنی ۵ شنبه از شبکه سوم پخش شد.
وی با بیان اینکه غیرازاین تله فیلم ، دو تله فیلم دیگرنیزبرای این مناسبت ازشبکه های دیگرسیما پخش شد اضافه کرد: خوشبختانه از 9 دی سال گذشته، پخش فیلم های ژانر سیاسی در تلویزیون قوت بیشتری گرفت و توانست به خوبی، خلاء این ژانررا در تلویزیون پر کند. سال گذشته به مناسبت ۹ دی، سه تله فیلم ساخته و پخش شد که می توان از آنان به عنوان فیلم های خط شکن، ژانر سیاسی درسیما یاد کرد.

کارگردان تله فیلم «ابابیل» تصریح کرد: من با تجربه ای که از ساخت تله فیلم ابابیل داشتم سعی کردم با رویکرد بهتر و دقیق تر در این فیلم که در راستای انتخابات بود استفاده کنم.

مزدآبادی با بیان اینکه اگر چه ما در سال های گذشته، تجربه تولید فیلم هایی با ژانر سیاسی را در تلویزیون داشتیم اما هیچگاه مسائل سیاسی آنها مربوط به مسائل روز نبود و بیشتر متعلق به دهه اول انقلاب یا پیش از انقلاب بود یادآور شد: اما هیچ وقت شاهد ساخت و تولید فیلم سیاسی در مورد موضوع سیاسی که مسائل روز را به نقد بکشد نبودیم. این درحالی است که ما درتله فیلم « سرزمین بارانی» حدود ۱۰ دقیقه ازفیلم شاهدیم که آدمهای این فیلم به شدت همدیگر را به لحاظ عملکرد سیاسی نقد می کنند و در مورد حضور یافتن یا نیافتن درا نتخابات به بحث و گفتگو و حتی جدل می پردازند.

این کارگردان سینما و تلویزیون گفت: ما هنگامی که می خواهیم ازسیاست حرف بزنیم متاسفانه در اکثر جاها دچار محافظه کاری می شویم ون گرانیم که نکند با مستقیم گویی، سبب بازخوردهای منفی در میان مردم شویم. در صورتی که در واقعیت اینگونه نیست. اگر به نمونه های خارجی هم توجه کنیم مثل فیلم سیاسی « فارنهایت » ساخته مایکل مور که جزو آثار فاخر سیاسی محسوب می شوند، می بینیم که این فیلم درحالی در سینماها پخش می شود و به نقد عملکرد جورج بوش رئیس جمهور امریکا می پردازد که ایشان هنوز رئیس جمهور امریکا است. یا سینمای ایتالیا که همواره مافیای این کشور را به نقد می کشد.

مزدآبادی با اشاره به ساخت تله فیلم « سرزمین بارانی »خاطرنشان کرد: ما خوشبختانه وارد ساخت فاز فیلمهای سیاسی شدیم و اگرچه هنوزدست به عصا راه می رویم اما تلویزیون اجازه داد تا ما حرفهای خودمان را در مورد انتخابات بزنیم. بنابراین ما در جاهایی با استعاره وجاهایی هم با مستقیم گویی حرف زدیم و اگر از این منظربه عملکرد تلویزیون نگاه کنیم باید اعتراف کنیم که اتفاق خوبی درت لویزیون افتاده است.

کارگردان فیلم سینمایی « طاوسهای بی پر» ادامه داد: ما به عنوان کسانی که کار هنری می کنیم موظفیم از مدیوم تلویزیون به عنوان یک رسانه جمعی در مورد مسائل سیاسی و انتخابات، کار تاثیرگذاری انجام دهیم تا در شورآفرینی و حضورپ رشور مردم درپای صندوق رای سهیم باشیم. البته درهمه جای دنیا حتی درامریکا نیز هنگامی که قراراست انتخاباتی صورت بگیرد؛ شمارزیادی برنامه های تلویزیونی ، مستند و ترکیبی برای مشارکت مردم درا نتخابات ساخته می شود.

مزدآبادی در پاسخ به این سوال که آیا تلویزیون ، مواردی را در هنگام ساخت اینگونه فیلمهای سیاسی به کارگردان و تهیه کننده دیکته می کند افزود: تلویزیون تنها خط مشی کلی را تعریف می کند و ما اجازه داشتیم آزادانه حرفمان را بزنیم به گونه ای که حتی یک فریم از فیلم ، دچار ممیزی نشد و این عملکرد برای ما خیلی جالب بود. درحالی که من تصورمی کردم شاید چند جمله ازفیلم دچار ممیزی قرار بگیرد که اینگونه نشد و این کار تلویزیون جای تقدیردارد.

وی تصریح کرد: ما ازهمه عناصرد رام و جذاب بصری در داستان استفاده کردیم تا مخاطب شاهد تماشای یک قصه جذاب باشد.
این کارگردان تلویزیون اضافه کرد: قرار است هم از سوی معاونت سیما وهم ازسوی سیما فیلم دریک برنامه ویژه ازهمه دست اندرکارانی که درامر انتخابات درتلویزیون تلاش کردند و همچنین از عوامل چند فیلمی که در مورد انتخابات ساخته و پخش شد، تقدیربه عمل آید.
کد خبر: 59854
Share/Save/Bookmark