بزرگداشت بیست و سومین سالمرگ استاد سید محمد محیط طباطبایی در برج طغرل
با اعطای ۲۳ بورس تحصیلی به کودکان بدسرپرست رخ می‌دهد؛
بزرگداشت بیست و سومین سالمرگ استاد سید محمد محیط طباطبایی در برج طغرل
سه‌شنبه ۲۷ مرداد ماه مصادف است با بیست و سومین سالروز در گذشت شادروان استاد سید محمد محیط طباطبایی که به همین مناسبت در ساعت شش تا هشت بعد از ظهر در مزار وی واقع در برج طغرل مراسمی توسط خانواده ایشان به همراهی موسسه فرهنگی دارالاکرام برپا می‌شود.
 
تاريخ : دوشنبه ۲۶ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۲۶


به گزارش هنرنیوز؛ ویژگی ممتاز این آیین بزرگداشت اعطای ۲۳ بورس تحصیلی دانش‌آموزی و سه بورس تحصیلی دانشجویی به فرزندان خانواده‌های بدسرپرست است. این اقدام از سوی موسسه فرهنگی دارالاکرام به یاد و بزرگداشت بیست و سومین سالمرگ مرحوم استاد محیط طباطبایی صورت می‌گیرد.

به همین مناسبت ۲۳ دانش آموز که در سطوح مختلف مشغول به تحصیل هستند و سه دانشجوی رشته‌های علوم انسانی که همگی از اعضای تحت پوشش موسسه فرهنگی دارالاکرام هستند شامل بورسیه شادروان استاد محیط‌طباطبایی می‌شوند.

بر اساس این گزارش؛ موسسه فرهنگی دارالاکرام بنیاد خیریه ایست که دانش‌آموزان بدسرپرست را بورسیه آموزشی می‌کند و از مقطع ابتدایی تا دانشگاه هدایت و حمایت تحصیلی آنها را برعهده می‌گیرد. این موسسه ده سال است که به این فعالیت فرهنگی مشغول است و در تهران،مشهد، قم و برخی شهرهای دیگر شعباتی دارد.

به گزارش هنرنیوز؛ دکتر مهدی محقق،سید محمد بهشتی، احمد مسجدجامعی و سید فریدقاسمی در این مراسم درباره شخصیت علمی و ویژگی‌های برجسته شخصیت استاد محیط طباطبایی سخنرانی خواهند کرد.
سید محمد محیط طباطبائی (۱۲۸۱ هجری شمسی - ۱۳۷۰ هجری شمسی) پژوهش‌گر ادبی، مورخ، منتقد و ادیب معاصر ایران بود.

مقاله‌های تاریخی و ادبی به قلم محیط طباطبایی از سال ۱۳۰۶ در نشریات معروفی چون شفق سرخ و روزنامهٔ ایران منتشر می‌شد. سلسله مقالات او در بارهٔ محمد زکریای رازی و اعزام محصل به اروپا، موجب شهرت او به‌عنوان پژوهشگری دقیق شد، در همان حال که به‌عنوان مدرس تاریخ و جغرافیا و معلم زبان‌دان شناخته شده بود.

وی مدتی مدیریت مجلهٔ آموزش و پرورش (وابسته به وزارت فرهنگ) را به عهده داشت. خود مجلهٔ محیط را در سال ۱۳۲۱ و بار دیگر در سال ۱۳۲۶ دایر کرد. بین سال‌های ۱۳۲۷ تا ۱۳۳۴ مدت دو سال سمت مستشار فرهنگی ایران در دهلی را به‌عهده داشت، و چهار سال رایزن فرهنگی ایران در عراق و سوریه و لبنان بود. در سال ۱۳۲۹ در نخستین کنگره ابن سینا در بغداد به زبان عربی، تحقیقی در مورد تولد ابن سینا عرضه کرد.

در سال ۱۳۵۷ نخستین جایزهٔ آثار ملی از سوی انجمن آثار ملی به او اعطا شد. در سال ۱۳۵۹ برای دومین بار در کنگره ابن سینا شرکت کرد و در اواخر سال ۱۳۶۲ نیز در کنگره خوارزمی سخنرانی نمود. در سال ۱۳۶۹ به عضویت فرهنگستان زبان و ادب فارسی برگزیده شد.

محمد محیط طباطبائی در روز سه‌شنبه بیست و هفتم مرداد ۱۳۷۰ هجری شمسی در آستانۀ نود سالگی در تهران درگذشت. پیکر او طبق وصیت در برج طغرل در مجاورت ابن بابویه در شهر ری دفن شد.
کد خبر: 82344
Share/Save/Bookmark