روزهای فرهنگی ترکیه در تهران بدون نامی از مولانا
گزارش هنرنیوز از نشست رسانه ای هفته فرهنگی ترکیه در تهران؛
روزهای فرهنگی ترکیه در تهران بدون نامی از مولانا
نشست رسانه ای روزهای فرهنگی ترکیه در خانه هنرمندان ایران برگزار شد. در این نشست اومیت یاردن سفیر ترکیه در تهران ، مجید سرسنگی مدیر خانه هنرمندان ایران و یاکوپ ارکریچ، رایزن فرهنگی سفارت ترکیه حضور داشتند.
 
تاريخ : يکشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۴:۴۶


در ابتدای این نشست اومیت یاردن سفیر ترکیه در تهران ضمن بیان این نکته که از چهارماه قبل رایزنی ها با خانه هنرمندان آغاز شده و تصمیم بر این شد که هفته فرهنگی ترکیه در تهران برگزار شود گفت: موضوع فرهنگی مسئله ای است که متضمن مرور زمان است. و به زمان زیادی نیاز دارد. اما معتقدم یکی از مهم ترین فضاهای همکاری در فضاهای فرهنگی اتفاق می افتد. 

نمایشگاه های عکس، اکران فیلم، کنسرت و فعالیت هایی از این دست، در این هفته اجرات می شود. البته من این فعالیت ها را سمبولیک ارزیابی می کنم و امیدوارم تبادلات فر هنگی میان ایران و ترکیه به سطح قابل قبول خود برسد.
وقتی از تاریخ فرهنگ و هنر یاد می‌کنم؛ منظور من یک سابقه مبادله فرهنگی هزار ساله است. این ارتباط عمیق باید فراتر از ارتباطاط فرهنگی دو کشور و با توجه به ارتباطاتوسیع در طول زمان باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد. ایران و ترکیه همیشه در تبادل فرهنگی بوده اند و تاثیرات متقابل زیادی از هم برده اند.

وی ادامه داد: گاه این فکر به ذهنم خطور کرده است که شاید هزاران سال تعامل ایران و ترکیه عمیق تر از امروز بوده است. یافته‌های علمی و فرهنگی و ادبی بین این دو کشور رد و بدل می شده و ارتباط این دو کشور به این تعامل نیز محدود نمی شده است. اگر بخواهیم تعاملمان را به حد گذشته برسانیم باید تلاش زیادی داشته باشیم. 

سفیر ترکیه ادامه داد: امیدوارم این فعالیت ها بتوانند ما را برای گسترش حرکت های فرهنگی تشویق کنند. در پایان از خانه هنرمندان به سبب همکاری بی دریغشان تشکر می کنم. 

در ادامه این نشست مجید سرسنگی مدیر خانه هنرمندان ایران به نشانه های توسعه یافتگی اشاره کرد و گفت: برای آن که یک کشور توسعه یافته تلقی شود؛ مولفه های متعددی مطرح است . یکی از این مولفه ها فرهنگ است و دیگری سیاست و دیگری مسائل اجتماعی. اما به باور من مولفه های فرهنگی نشانه توسعه یافتگی یک کشور است. کشوری که بخواهد توسعه یافته تلقی شود باید بر مبنای فرهنگ عمل کند. این موضوع سبب می شود تا در جغرافیای امروز دنیا بتواند جایگاه خود را بیابد. برگزاری برنامه هایی ازین دست؛ از سیاست های ماست. خوشحالیم که شاهد برگزاری برنامه های فرهنگی هستیم. 

وی تاکید کرد: نزدیکی ما با ترکیه به مرزهای جغرافیایی محدود نمی شود. در زمان حاضر مرز های جغرافیایی مطرح نیستند. ارتباطات فرهنگی ایران و ترکیه به سال های دور باز می گردد. اگر امروز به ترکیه سفر کنیم احساس دوری از این فرهنگ را نداریم و اهالی ترکیه نیز از حضور در ایران احساس غریبی نمی کنند.
وی ادامه داد: مطمئن هستم که هفته های فرهنگی میان ایران و ترکیه بهانه ای برای نزدیک شدن این دو کشور است و می توان از این طریق روابط دو کشور را گسترش داد. 

در ادامه این نشست یاکوپ ارکریچ، رایزن فرهنگی سفارت ترکیه در ایران ضمن بیان برنامه های روزهای فرهنگی ترکیه به نشست تخصصی اشاره کرد که در آن موضوعات مختلف مرتبط با ترکیه مورد ارزیابی قرار می گیرد.
سفیر ترکیه در این نشست و در پاسخ به این سوال هنرنیوز که چرا در هفته فرهنگی ایران و ترکیه عمیق ترین پیوند میان این دو ملت یعنی مولانا نادیدد گرفته شده است گفت: مولانا در عرش قرار دارد و ما هزاران چهره فرهنگی دیگر نیز داریم که بین ایران و ترکیه مشترک اند.در حقیقت در نپرداختن به مولانا عمدی در کار نبوده است. ما در ارتباط با مولانا برنامه های زیادی داریم.در طول سال بنا به مناسبت های مختلف فرهنگی برنامه هایی با همکاری ایران برگزار می کنیم که این نشان از توجه ما در اشتراک مولانا میان ایران و ترکیه دارد. تاثیر مولانا بر روی فرهنگ ایران و ترکیه مشهود است و از وسی دیگر محدودیت زمانی اجازه نمی داد تا به مولانا بپردازیم.
سرسنگی نیز در تکمیل پاسخ سفیر به سوال هنرنیوز گفت: ما شناخت جریانات فرهنگی معاصر در کشور مورد تعامل را هدف خود قرار می دهیم.

کد خبر: 54534
Share/Save/Bookmark