شرح حماسه آزادسازي سوسنگرد در "روز پنجاه و هفتم"
تاريخ : يکشنبه ۷ آذر ۱۳۸۹ ساعت ۱۳:۲۰
روايت آزادسازي سوسنگرد در پنجاه و هفتمين روز جنگ (26 آبان 1359) به قلم جعفر شيرعلينيا در قالب كتاب "روز پنجاه و هفتم" و توسط بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس منتشر شده است.
به گزارش هنر نیوز به نقل از ايبنا در ابتداي اين اثر، بخشي از پيام سردار سرلشكر سيد حسن فيروزآبادي، رييس ستاد كل نيروهاي مسلح به مناسبت سالروز آزادسازي سوسنگرد ديده ميشود.
سپس شرح مختصري از چگونگي تهاجم ارتش متجاوز صدام به سوي مرزهاي غرب و جنوب كشور و همچنين خوزستان به عنوان مهمترين محور تهاجم، غافلگير شدن و عقبنشيني نيروهاي عراقي از حميديه، محاصره سوسنگرد در روز 25 آبان 1359 و آزادسازي آن در روز بعد با استفاده از نقشه، تبيين شدهاند.
مطالب ديگر در 7 فصل "مرزهاي بيدفاع"، "پشت دروازههاي شهر"، "عمليات نجات"، "روزهاي سخت"، "شهر در محاصره"، "روزهاي پرالتهاب" و "سوسنگرد بايد آزاد شود" تنظيم شدهاند.
شرح درگيريها و وضعيت مناطق غرب و جنوب كشور در ماههاي آغازين انقلاب اسلامي تا آغاز جنگ تحميلي عراق عليه ايران، حمله نيروهاي عراقي به سوسنگرد و مناطق اطراف آن و دفاع ارتش و نيروهاي مردمي، اجراي عمليات شهيد غيور اصلي در روز دهم مهر سال 1359 با هدف ممانعت از رسيدن دشمن به اهواز و آزادسازي سوسنگرد و حميديه، تصميم مجدد عراق براي اشغال سوسنگرد، تنگتر شدن حلقه محاصره، تلاش آيتالله خامنهاي و شهيد چمران براي آزادسازي سوسنگرد، دستور تاريخي امام(ره) و اجراي اين عمليات در روز 26 آبان 1359، بخشي از محتواي كتاب "روز پنجاه و هفتم" را شكل دادهاند.
در پايان اين كتاب، متن گفتوگوي عدنان خيرالله، وزير وقت دفاع عراق و فيليپ روندو، مشاور وقت نخستوزير فرانسه، شامل ارايه گزارشي از وضعيت جنگ عراق با ايران در هفتههاي آغازين، جاي داده شدهاند.
هر يك از بخشهاي كتاب "روز پنجاه و هفتم" براساس گلچيني از كتابهاي متعدد و متن گفتوگو با شخصيتهاي فعال دوران دفاعمقدس و مطبوعات آن سالها نوشته شده كه از جمله اكتابها ميتوان به "بابانظر"، "ستاره بدر"، "ارتش در هشت سال دفاع مقدس" و"جاده فانوس" اشاره كرد.
كتاب "روز پنجاه و هفتم" در قطع خشتي كوچك و 127 صفحه و با شمارگان 5 هزار نسخه، به كوشش خانه فرهنگ و هنر سافيا و بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس منتشر شده است.