صلاحی: ایران رتبه هفتم ثبت اثر در یونسکو را به خود اختصاص داده است
گزارش هنرنیوز از نشست رسانه‌ای رئیس کتابخانه ملی ایران؛
صلاحی: ایران رتبه هفتم ثبت اثر در یونسکو را به خود اختصاص داده است
نشست رسانه‌ای رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران صبح امروز با حضور اسحاق صلاحی رئیس این سازمان در سالن کنفرانس کتابخانه ملی ایران برگزار شد.
 
تاريخ : چهارشنبه ۱۲ تير ۱۳۹۲ ساعت ۱۵:۱۱

به گزارش هنرنیوز در این نشست اسحاق صلاحی با اشاره به نزدیک شدن به ایام مبارک ماه رمضان گفت: نمایشگاه قرآن در ماه مبارک رمضان برگزار خواهد شد که از ۲۵ شعبان تا ۲۵ رمضان خواهد بود که به واقع نمایشگاه ما از رمضان تا رمضان نام دارد و در حوزه قرآن و عترت است و در آن ۱۲ ابتکاری را که در سال گذشته داشتیم به نمایش می گذاریم. 

وی با بیان این مطلب افزود: در این نمایشگاه هفده نسخه کامل قرآن کریم و دوازده قرآن به صورت منفک و جزء به جزء و یا چند برگ مجزا، نیز چند جلذ صحیفه سجادیه و نهج البلاغه و ۲۶ برگ سند با عنوان رمضان به روایت سند و ۴۷ برگ تحت عنوان قرآن به روایت سند به نمایش در خواهد آمد. 

وی به حضور آثار ۲۰ کشور در این نمایشگاه اشاره نمود و تصریح کرد: اگرچه ۵۰ کشور برای حضور در این نمایشگاه اعلام آمادگی کرده بودند اما به دلیل پاره ای محدودیت ها آثار ۲۰ کشور به نمایش درخواهد آمد. 

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با نگاهی به برنامه های سه ماه نخست سال ۹۲ کتابخانه ملی گفت: در مدت سه ماه نخست سال یک مجموعه ۶۵ جلدی شامل ۲۴ نسخه خطی، ۳۲ اثر چاپ سنگی و ۹ اثر متفرقه از مجموعه مرحوم بیرجندی زیرمجموعه آثار اهدایی به سازمان ورود پیدا کرد، نیز ویراست چهارم سر عنوان موضوعی فارسی را در ذیل ۱۰۶ هزار ۵۰۰ رکورد این حوزه را منتشر خواهیم کرد و همچنین از ویراست پنجم اصطلاح نامه فرهنگی فارسی خبر داد که ویراست سوم آن سال گذشته انجام شد و امسال این ویراست به دست پژوهشگران خواهد رسید. 

وی از تعامل بین پایان نامه های دانشگاه های کشور، پژوهشگاه علوم فناوری اطلاعات و کتابخانه ملی خبر داد و اظهار داشت: مطابق یک توافق نامه که بین پژوهشگاه فناوری اطلاعات (ایران داک) و نیز کتابخانه ملی ایران بسته شد حدود ۲۲۰ هزار پایان نامه به این کتابخانه منتقل شد و قرار شد تا بر اساس دیجیتال سازی و طبق قرار داد همه

پژوهشکده اسناد در سال ۹۰ به دلیل مشکلات به وجود آمده در سال ۸۹ به رتبه Dتنزل یافته بود که در سال ۹۱ به رتبه C ارتقا یافت
دانشگاه ها موظفند تا نسخه ای از پایان نامه هایشان را به کتابخانه ملی بدهند تا پس از استانداردسازی از طریق یک لینک اینترنتی قابل دسترس در تالار دیجیتال کتابخانه ملی باشد نیز بر این اساس کمیته فرهنگ و تمدن شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی هم توافق نامه با کارگروهی مربوطه در این کمیته توافق نامه ای را امضا کرده که از این پس یک نسخه از هر پایان نامه دانشگاه آزاد هم به کتابخانه ملی خواهد آمد. 

صلاحی همچنین افزود: تا کنون حدود ۲۰ هزار منبع مشتمل بر ۱ میلیون و ۴۶۰ هزار صفحه در سه ماهه اول و توسط کارشناسان این حوزه در کتابخانه ملی اسکن شده است و این تعداد در دوسال ۹۱ و ۹۲ با رشد چند درصدی به ۱۳۶هزار ۵۰۰ منبع شامل ۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار صفحه رسیده است. 

وی با اشاره به رتبه سالهای اخیر پژوهشکده اسناد و قیاس آن با موقعیت کنونی گفت: پژوهشکده اسناد در سال ۹۰ به دلیل مشکلات به وجود آمده در سال ۸۹ به رتبه Dتنزل یافته بود که در سال ۹۱ به رتبه C ارتقا یافت و امید می رود بر اساس فعالیت های ماهای اخیر این جایگاه افزایش یابد. 

وی از برگزاری همایشی تحت عنوان «کودتای ۲۸ مرداد» به روایت سند خبر داد و تصریح کرد: در هفته گذشته بیش از ۲ میلیون برگ سند از دبیرخانه مرکزی نهاد ریاست جمهوری به آرشیو کتابخانه ملی منتقل شد که این مسئله در تاریخ ایران بی نظیر است. 

وی در حوزه روابط بین الملل از بازدید ۲۰۰۰ نفر در سه ماهه امسال خبر داد و گفت: در این بازدیدها ۵/۳۳ درصد آن‎ ها را افراد دانشگاهی، ۵/۲۲ دانش آموز، ۵/۲۰ درصد کارکنان دولت، ۱۸ درصد مهمانان خارجی و ۵/۵ درصد افراد تشکل های خصوصی بوده اند. 

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران همچنین با اشاره به ثبت دو اثر در حافظه جهانی یونسکو تصریح کرد: کتاب «ذخیره خوارزمشاهی» که اولین کتاب طب سنتی ایرانی است و «۵۰۰ نقشه تاریخی دوره قاجار» که در مرکز اسناد وزارت امورخارجه بوده است در حافظه جهانی به ثبت رسیده است. 

وی در خاتمه خاطرنشان نمود: تاکنون از ۸ اثر ارسالی کشورمان ۷ اثر در برنامه حافظه جهانی یونسکو به ثبت رسیده است که با ثبت این تعداد رتبه هفتم را بین کشورهای آمریکا و هندوستان به صورت مشترک به دست آورده است و در منطقه آفریقا آسیا و جنوب شرق آسیا نیز بعد از کره جنوبی با ۱۱ اثر و چین با ۹اثر رتبه سوم را کسب کرده است که تاکنون ۵۴ اثر از ۵۰ کشور دنیا در حافظه جهانی یونسکو ثبت شده است.

کد خبر: 60474
Share/Save/Bookmark