اين روزها
 
تاريخ : دوشنبه ۱۶ فروردين ۱۳۸۹ ساعت ۱۹:۴۸
مجموعه 10 جلدي اين روزها به هر يك از مباحث و مقوله‌هاي فرهنگي مي‌پردازد.
كتاب مدرسه و آموزش، كتاب زنان و اجتماع، كتاب فرهنگ ساده زيستي، كتاب مطبوعات راديو تلويزيون،كتاب جاد و شهادت،كتاب حوزه و دانشگاه، كتاب كتاب و كتاب خواني،كتاب انتظار و عاشورا، كتاب مسجد و نماز و كتاب ايران و جهان عنوان اين 10 جلد كتاب هستند.
در مقدمه هر يك از اين كتاب‌ها آمده است:
«مقايسه مي‌كينم تا تغيير را نشان دهيم. رسيدن از جايي به جاي ديگر را. اما بعضي وقت‌ها مقايسه درست نيست. مثل مقايسع دو چيز كه در يك راستا نيستند درست كه نيست شايد ظالمانه هم باشد.
مقايسه وضعيت قبل و بعد از انقلاب در بسياري جهات چنين است به خصوص از جات فرهنگي. حكومتي كه شاهش بي‌سواد است، وزيرش دكتر حسابي را نصيحت مي‌كند كه به همان طبابت مشغول شود. دكتر مي‌گويد من پزشك نيستم دكتر فيزيك. مي‌گويد فيزيك چيست...
در اين مجموعه اگر از آن روزها گفته‌ايم هدفمان فقط مقايسه نبوده براي اين بوده كه بدانيم چه كساني ما را عقب نگه داشته بودند و تا كجاها؟ ما سراغ اقتصاد و سياست نرفته‌ايم. به موضوعات فرهنگي و تحولاتي كه در اين 30 سال در حوزه‌هاي فرهنگي اتفاق افتاده پرداخته‌ايم تا بدانيم تا كنون چه كرده‌ايم و به كجا رسيده‌ايم و براي رسيدن به آنجايي كه مي خواهيم، تك تكمان چه قدر بايد تلاش كنيم تا اثرهاي فرهنگ تحميلي دوره 2500 ساله را از ميان برداريم.»

*آن روزها، اين روزها، روايت آخر

هر يك از جلدهاي محموعه كتاب‌هيا اين روزها سه بخش دارد. بخش اول آن روزها روايت‌هايي دارد از وضعيت موضوع مورد بررسي در دوران قبل از انقلاب. بخش اين روزها هم نگاهي به كارنامه موجود در دوران پس از انقلاب دارد و روايت آخر جمع بندي موضوع است.
در كتاب مدرسه آموزش بخش‌هاي جايگاه آمزش در ايران باستان، بررسي محتواي آموزشي دوره پهلوي،نگاه اسلام به علم و علم آموزي، سواد و علم نزد امام و رهبر، بررسي برخي شاخصه‌ها بعد از سي سال دارد.
روايت آن روزهاي كتاب زنان و اجتماع، «قدم اول عقب نگه داشتن زنان و قاجار نتوانست ما مي‌توانيم» است و در بخش اين روزها روايت‌هاي زن‌ها نبودند انقلاب نمي‌شد و قدم‌هاي رو به جلو آمده است.
روايت آن روزهاي كتاب فرهنگ ساده زيستي، «مي‌تواني جيبت را پركن، شاهي كه در سفر شناختيمش و ما از شما بهتريم» است. اين روزها هم روايت‌هاي همه چيز از آنجا شروع شد، او يك نشانه بود، راه امام ادامه دارد و ياراني كه به امامشان اقتدا كردند، دارد.
روايت آن روزهاي كتاب مطبوعات راديو و تلويزيون «كاغذ روزنامه و قيچي سانسور، روي موج راديو و جعبه سياه جادو» است. روايت اين روزهاي كتاب هم «رسانه انقلاب اسلامي و رهبران، رهايي قلم‌ها، انتشار امواج در سراسر ايران و انقلاب در تلويزيون» دارد.
روايت آن روزهاي كتاب جهاد و شهادت « شهر بي‌دفاع و سال‌هاي تلخ» است. اين روزهاي كتاب هم روايت‌هاي « امام انقلاب، انقلاب به نام خدا، به ياد عاشورا، فتح الفتوح و بيرون از مرزها» دارد.
روايت آن روزهاي كتاب حوزه و دانشگاه « روزهاي همراهي، روزهاي جدايي» است. اين روزهاي كتاب هم روايت‌هاي «بايد با هم باشند، انقلاب وحدت آفرين، انقلاب فرهنگي و اينجا كه امروز هستيم» دارد.
روايت آن روزهاي كتاب كتاب و كتاب‌خواني «از روزهاي دور و ادامه قاجار» است. اين روزهاي كتاب هم روايت‌هاي «همه چيز از آنجا شروع شد، بهترين كار خير و راه طي شده» دارد.
روايت آن روزهاي كتاب انتظار و عاشورا «ايرانيان عاشوراييان منتظر، تلاش براي انحراف و انحراف در مبارزه با منحرفان» است. اين روزهاي كتاب هم روايت‌هاي «از نگاه هبران، انتظار حركت آفرين، دو خط سبز و سرخ، عاشورا و انتظار و تجربه‌هايي براي ملت‌هاي ديگر» دارد.
روايت آن روزهاي كتاب مسجد و نماز «روزهاي رونق و هجوم ويرانگر» است. اين روزهاي كتاب هم روايت‌هاي «از نگاه رهبران، انقلاب برپايه نماز و مسجد و ثدم‌هاي سي ساله» دارد.
روايت آن روزهاي كتاب ايران و جهان «آغاز افول، غربزدگي، دين مانع بزرگ پادشاهان، مبارزه فرهنگي» است. اين روزهاي كتاب هم روايت‌هاي «از نگاه رهبران، در مسير دين، انقلاب در انديشه‌ها و تلاش براي فضاسازي» دارد.
مؤسسه انتشاراتي نشر شهر مجموعه كتاب‌ اين روزها را منتشر كرده است.
کد خبر: 9344
Share/Save/Bookmark