در مراسم اهداي جوايز هفتمين دوسالانه نقاشي معاصر ايران ؛
صفار هرندي از جوانگرايي و رونق هنرهاي تجسمي در آينده خبر داد
 
تاريخ : پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۳۸۶ ساعت ۱۱:۴۲
به گزارش فارس، محمد حسين صفارهرندي در مراسم اهداي جوايز هفتمين دوسالانه نقاشي معاصر ايران كه عصر امروز در موزه هنرهاي معاصر تهران برگزار شد، از رونق هنرهاي تجسمي و توجه به نسل جوان در برنامه‌هاي آتي وزارت ارشاد خبر داد.
وي در ابتداي سخنان خود با اشاره به داستان حضرت موسي(ع) گفت: حضرت موسي(ع)‌ تمام زندگي خود را مديون پيري به نام شعيب بود اما زماني كه به پيامبري برگزيده شد رسالت جهاني پيدا كرد در حالي كه شعيب (ع) پيامبر يك روستا بود و اين تقدير الهي از گذشته تا امروز بوده است كه شاگردان بر استادان خود پيشي مي‌گرفتند.
وي با تأكيد بر احترام بزرگان و اكرام كوچكترها گفت: اگر نهضت طلبگي و درس بسته بماند هيچ معرفتي به آينده منتقل نمي‌شود و اگر شاگرد پروري سيره استادان نباشد هيچ استاد ديگري به جامعه بشري معرفي نخواهد شد و از همين روست كه به ما توصيه شده است كه بزرگان خود را اكرام كنيد و به بزرگان سفارش شده است كه كوچكترها را مورد كرامت خود قرار دهيد. اين رابطه استاد وشاگردي جريان مباركي است كه محصول آن تداوم و بلوغ انديشه بشري و رشد هنري در بستر تاريخ بوده و هست.
وزير فرهنگ وارشاد اسلامي به آيات قرآن درباره زيبايي‌شناسي اشاره كرد و خطاب به نسل جوان هنرمندان نقاش گفت: در آيات قرآن هم آياتي درباره تصويرگري و رنگ‌آميزي خداوند در دنيا آمده است بنابراين شما در كاري خدايي وارد شده‌ايد و در اين وادي قدم مي‌زنيد.
صفار هرندي در ادامه از توجه به نسل جوان در برنامه‌هاي آينده هنرهاي تجسمي وزارت ارشاد خبر داد و گفت: توجه به نسل جوان در اين دوسالانه، سرآغاز نهضتي در هنرهاي تجسمي كشور خواهد بود و از اين پس سرمايه‌هاي بسياري از سوي معاونت هنري وزارت ارشاد و اداره كل هنرهاي تجسمي وزارت ارشاد، صرف پروراندن اين استعدادها و آمادگي‌ها خواهد شد.
وي افزود:‌ اين توجهات به نسل جوان بي آن كه ذره‌اي از اكرم بزرگان و استادان كاسته شود و بي آن كه ناسپاسي به قدر و منزلت افتخار آفرينان عرصه هنر باشد صورت مي‌گيرد. هر چند كه هنرمندان ما اهل خصلت‌هاي مذموم كه برخي دچار آنند نيستندكه بخواهند زيبايي‌ها را در خود مدفون كنند و به ديگري اجازه ندهند كه به اين زيبايي‌ها دست پيدا كنند.
صفار هرندي با تأكيد بر اين كه نبايد استعدادهاي جوان در سراسر كشور در صف‌هاي طولاني باشند و فرصت بروز و ظهور پيدا نكنند گفت:اكنون اين فرصت به همت بزرگاني كه نسل جوان را زير پر وبال خود مي‌گيرند و نوبتشان را به آنها مي‌دهند،‌فراهم شده است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي از مكتب فرهنگ و هنر ايران به عنوان مكتبي عارفانه و اخلاقي ياد كرد وگفت: كسي كه مؤدب به اخلاق ايراني،اسلامي نباشد به گونه ديگري عمل مي‌كند ولي ما در كشوري زندگي مي‌كنيم كه افتخار مي‌كند به پرچم سه رنگ جمهوري اسلامي كه بر پيشاني آن نقش بسته است، بنابراين هنرمند نمي‌تواند خود را از پيشينه فرهنگي خود منقطع كند.
صفار هرندي درباره استفاده از دستاوردهاي روز دنيا نيز توضيح داد: ما نيازمند بهره‌ گرفتن از دستاوردهاي بشري هستيم اما تقليد بي چون وچرا از ديگران، آن هم كساني كه اشتراكات فرهنگي ناچيزي با ما دارند، با بهره گرفتن از دستاوردهاي بشري متفاوت است.
وزير ارشاد تأكيد كرد كه براي هنرمند ايراني ننگ‌آور است كه به او گفته شود كاري را متناسب با آنچه ما مي‌خواهيم به ما عرضه كن واگرنه نامت هنرمند نيست كه خوشبختانه در هنر ما رجوع به خود و خويشتن هر روز در حال افزايش است.
وي همچنين با اشاره به بي‌حرمتي كشورهاي اروپايي نسبت به مسائل اعتقادي مسلمانان افزود: دكان مكر و حيله ديگران بي رونق نيست و گمان مي‌كنند كه با صرف هزينه‌هاي مالي مي‌توانند آدميت هنرمند ايراني را بخرند و من از دوستانم در معاونت هنري و مديريت اداره كل دفتر امور هنرهاي تجسمي ارشاد تقاضا مي‌كنم كه اجازه ندهند شرافت هنرمند ايراني به پاي طمع‌ورزي دشمناني گذاشته شود كه در ابراز دشمني نه تنها حريم سياسي بلكه حريم انساني واعتقادي ما را نيز لگدكوب كرده‌اند.
صفار هرندي ادامه داد: نبايد به لانه‌هاي فسادي كه به نام سفارتخانه درصدد آلوده كردن هنر ما هستند اجازه فعاليت داد چرا كه آنها در عمل ثابت كردند كه جسارت به پيامبر اكرم (ص) از تعرض به يك انسان معمولي راحت‌تر است.
وزير فرهنگ وارشاد اسلامي با اشاره به بحث آزادي بيان در غرب گفت: در آيين كساني كه اعتراف به واقعه‌اي جعلي مثل «هولوكاست» مستحق عذاب اليم است و فردي فيلسوفي مثل «روژه گارودي» را به خاطر آن به دادگاه مي‌كشند،جسارت و اهانت به ساحت پيامبر اعظم(ص)‌ به بهانه آزادي انديشه و بيان مجاز است.براي اعتراف به واقعه دروغين هولوكاست آزادي معني ندارد ولي براي اهانت به پيامبر ما آزادي هست بنابراين آيا ‌معيارهاي دوگانه‌ غرب مي‌تواند راهنماي زندگي فرهنگي و هنري ما باشد؟
صفار هرندي خطاب به نسل جوان هنرمند نيز گفت: صداي شما نسل جوان امروز در جهان طنين انداخته است و به احترام شما قيام مي‌كنند چرا كه امروز به هويت خود رو آورده‌ايد بنابراين حرمتي كه از يك تاريخ پر افتخار نصيب ايران شده است، از دست ندهيد.
وي در ادامه تصريح كرد: معبري كه به سمت تشويق هنر ملي و هنر ايراني واسلامي مي‌رود،‌هر روز گشوده‌تر و فراخ‌تر خواهد شد و مطمئنم كه حضور جوانان اين حركت را شتاب بيشتري خواهد بخشيد.
محمدحسين صفار هرندي در پايان از رونق در حوزه هنرهاي تجسمي خبر داد و گفت: آن بخش از هنرهاي تجسمي كه تاكنون مورد غفلت بوده است،‌با شتاب بيشتري در جايگاه حقيقي خود قرار خواهد گرفت و اميدوارم كه در سال جديد نيز شاهد كسب افتخارات بزرگ در داخل و خارج كشور در زمينه هنرهاي تجسمي باشيم.
کد خبر: 1702
Share/Save/Bookmark