منبع: http://www.makanmehr.blogfa.com
- 25 فریم در ثانیه تصویربرداری کنید، نه 24 فریم در ثانیه و با رزولوشن اینترلیس شده ای مثل 1080i.
- صدای فیلمتان را به طور مستقیم با فیش سر فلزی (اصطلاحن lead) به داخل دوربین هدایت کنید. کیفیت ارتباط باید بالا باشد. حتمن صدا را تست کنید. سعی کنید مطمئن شوید اپراتور دوربین به شکل اتفاقی levelها را به هم نریزد.
- همواره تعداد زیادی نوار خام را آماده داشته باشید تا در هر لحظه بتوانید از آنها استفاده کنید.
- هرگز در دوربین، عمل under expose یا over expose انجام ندهید. به شکل معمولی تصویر بگیرید و بعد در هنگام تدوین، این تغییرات را اعمال کنید.
- هنگام تصویربرداری نمایی تخت (flat) بگیرید تا در پس تولید، به نگاه گسترده (extreme) شما بدل شود. همیشه می شود نگاهی را اضافه کنید، اما از آن سخت تر، حذف کردن یک نگاه است.
- برای انتخاب قطع فیلمتان، بهترین را در نظر بگیرید و بعد با توجه به امکاناتتان آن را تقلیل دهید. بعنی به ترتیب: HD بعد DVCproHD و در نهایت HDV.
- دوربین و لنزها از قطع مهم تر هستند. البته به طور معمول قطع های بهتر با دوربین های بهتر همراه هستند.
- چرا دوربین بخرید، وقتی که می توانید با پول آن، یک دوربین حرفه ای تر با لنزهای متنوع اجاره کنید. درست است که دوربینی که می خرید برایتان می ماند، اما دوربین حرفه ای، شما را از 95% مشکلات خلاص می کند. با این کار حتا می توانید عوامل بهتری را به خدمت بگیرید.
- به طور معمول تصویر برداری اسلوموشن با دوربین های HD درست جواب نمی دهد. برای حل این مشکل، آن صحنه ها را با 1080i تصویر بگیرید و بعد با کامپیوتر آن را کند کنید.
- اگر قرار است صحنه های پرده آبی و پرده سبز تصویر برداری کنید، سر وقت HDV نروید. با DVCproHD یا HDCam تصویر بگیرید تا هم نمونه رنگ بهتری داشته باشید و هم در زمان کامپوزیت کردن، mattهای بهتری داشته باشید.
- برای تدوین همزمان با تصویربرداری برنامه ریزی کنید. به طوری که با بیرون آوردن نوار از دوربین، ادیت ادامه پیدا کند. این کار را تا پایان تصویر برداری متوقف نکنید. تاکید می کنم: این کار را متوقف نکنید!
- در هنگام ادیت با رزولوشن full HD کار نکنید. فیلم ها را به DVcam تبدیل کرده و با این رزولوشن کار کنید. از سیستم تدوین ارزان و چند صد گیگ هارد استفاده کنید. فعلن نیازی به ترابایت ها فضا ندارید.
- زمان و پول با ارزشتان را صرف نوارهای پشتیبان HD نکنید. فقط نوارهای مسترتان را خرد نکنید. از نوارهای DVcamتان استفاده کنید. مواظب نوارهای مستر باشید که تمام زحمتتان در آن ها نهفته است.
- تدوین نهایی را با حرفه ای ها انجام دهید، نه در خانه! البته تا زمانی که خودتان یک پا تدوینگر باشید و بدانید که چه می کنید، اشکالی ندارد.
- جست و جویی کنید و ببینید که جشنواره ها و بازاریاب ها، فیلم ها را در چه قطع هایی قبول می کنند.
- خودتان را با Avid و FCP مشغول نکنید. نرم افزارهای آسان تری هم برای تدوین موجود هستند.
- اگر واقعن نمی توانید دوربین حرفه ای اجاره کنید و تمام تلاشتان را هم کرده اید، سر وقت HDV بروید. عمر DV به سر آمده. فکرش را هم نکنید. در رقابت عقب می مانید.
- فقط به نصحیت آدم هایی گوش کنید که در بازار فیلم حضور موفقی دارند و البته اول حرفشان را مزه مزه کرده و بعد عمل کنید.
به نقل از کتاب The Guerilla Filmmakers Handbook انتشارات Continuum چاپ چهارم 2007