در حاشيه هفتمين دوسالانه ملي نقاشي معاصر ايران/ 1/ حبيب الله صادقي:
بحث هاي ژورناليستي نمك دوسالانه هاست
تاريخ : دوشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۸۶ ساعت ۱۲:۲۱
به گزارش برنا روز اول ازهمايش هفتمين دوسالانه ملي نقاشي معاصر ايران عصر ديروز با حضور حبيب الله صادقي رييس مركز هنرهاي تجسمي و سرپرست موزه هنرهاي معاصر، آيدين آغداشلو نقاش و صاحب نظر در حوزه تئاتر و سينما، حسين خسروجردي نقاش و مرتضي گودرزي ديباج سرپرست پژوهشگاه هنر اسلامي و هنرمندان نقاش در موزه هنرهاي معاصر ايران برگزار شد.
صادقي در اين نشست گفت: هفتمين دوسالانه ملي نقاشي معاصر ايران آخرين دوسالانه وعده داده شده بود كه ظرف 1 سال و چند ماه گذشته برگزار شد. بحث هاي حاشيه اي اين بار هم وجود داشت. شايد اين فضا و بحث هاي ژورناليستي را بتوان نمك دوسالانه ها دانست.
وي افزود: در يك مقايسه به اين نتيجه رسيديم كه آمار شركت كنندگان در دوسالانه اول 300 نفر بوده و تا به امروز كه دو سالانه هفتم در حال برگزاري است 2 هزار و 700 نفر به افراد شركت كننده اضافه شده اند. از نظر من اين رشد هم در كميت و هم در كيفيت آثار بوده است. مكاتب مختلف هنري در دنيا وجود دارد، رويكردهاي مختلفي از اقصي نقاط دنيا خود را به رخ نقاشان ما كشيدند اما هميشه نقاشان ما بهترين ها را برگزيدند.
صادقي در پايان اظهار اميدواري كرد: اميد است بتوانيم سال آينده دوسالانه تصويرگري را برگزار كنيم.
در ادامه آيدين آغداشلو گفت: من به جاي صحبت درباره برنامه هاي وسيع به نكاتي كه مطرح هستند اشاره مي كنم.هر دوسالانه كه برگزار مي شود نه فقط دريچه اي به توفيق هاي 2 سال گذشته بلكه دريچه اي به روي ،حال نيز است. دوسالانه ها مشكلات و مسائل را بيان مي كنند. هر دوسالانه با هر سياست و مديريتي تعدادي آثار طراز اول دارد كه به خودي خود نه نشانه پيروزي و نه نشانه شكست است. نقاشان نسل جديد ما شايسته هستند و جايگاه خود را درك كرده و هنر جدي را ارائه مي دهند.
وي با بيان اين كه يك دوسالانه سنجش و معيار است افزود: به نظر من سنجش و معياربودن يك دوسالانه مهم ترين مساله است. البته دوسالانه ها در طول ساليان گذشته عرضه نمي شده و در صورت ارائه نيز به عهده اهل قلم بودند. بحث درباره قوي و ضعيف بودن آثار و بحث هايي از اين قبيل مباحث پيش و پا افتاده هستند و در مقابل بحث هاي اصلي اهميت چنداني ندارند.
حسين خسروجردي ،نقاش نيز سخنران بعدي مراسم بود. وي نشست پرسش و پاسخ را ترجيح داد اما در ابتداي صحبت هايش گفت: برخي از اساتيد نقاشي جسارت زيادي دارند در حالي كه از مباني آكادميك هيچ نمي دانند وبااين حال باز هم اين جسارت را ادامه مي دهند.
يكي از حاضران در جلسه از خسروجردي خواست كه هنر نقاشي را تعريف كند، او با اشاره به اين كه تا خود نقاشي تعريف نشود نقاش هم تعريف نشده و اين ابهام سردرگمي را به دنبال دارد از خسروجردي تقاضا كرد از نقاشي هايش دفاع كند.
حبيب الله آيت اللهي براي پاسخ به روي سن آمده و گفت: اين هنرمند نيست كه بايد از كار خود دفاع كند و هنرش را تعريف كند. هنرمند براي خودش كار مي كند و ديگران منظورش را برداشت مي كنند. خسروجردي يك نقاش نيست بلكه يك هنرمند است و لزومي ندارد كه ازكار خود دفاع كند.
در ادامه مرتضي گودرزي ديباج هنرمند نقاش، پژوهشگر هنر و سرپرست پژوهشگاه هنر اسلامي درباره هنر، مخاطب و چالش هاي پيش رو و هم چنين دوسالانه نقاشي سخنراني كرد.