كمتر از دو هفته قبل نيز درهاي پمپي به روي گردشگران بسته شد؛
«پمپي» به فهرست ميراث جهاني در خطر «يونسکو» ميرود
يكي از مقامات سازمان «يونسکو» از احتمال قرار گرفتن نام «پمپي» در فهرست ميراث جهاني در خطر اين سازمان خبر دادند.
تاريخ : سه شنبه ۲۰ دی ۱۳۹۰ ساعت ۰۸:۵۲
به گزارش هنرنیوز به نقل از ایسنا، در شرايطي كه هفته گذشته كارشناسان سازمان «يونسكو» از شهر تاريخي «پمپي» در كشور اروپايي «ايتاليا»، ديدن كرده و شرايطي اين شهر تاريخي را بحراني تشخيص دادند، روز گذشته يكي از مقامات اين سازمان از احتمال قرار گرفتن نام «پمپي» در فهرست ميراث جهاني در خطر سازمان «يونسکو» خبر دادند.
به گزارش ورلد آركئولوژي، به دليل بروز مشکلات جدي در محوطه تاريخي پمپي و نبود کارکنان مربوطه، کارشناسان سازمان يونسکو وضعيت اين شهر را بحراني دانسته و از احتمال قرار گرفتن نام «پمپي» در فهرست ميراث جهاني در خطر سازمان يونسکو خبر ميدهند.
در اين راستا «فرانچسکو باندارين»، دبيرکل بخش فرهنگي يونسکو نيز خواستار بهبود شرايط حفاظتي پمپي و ارتقا خدمات مربوط به بازديد كنندگان شده است.
كه كمتر از دو هفته قبل نيز درهاي پمپي به روي گردشگران بسته شد، پنجشنبه گذشته بخشي از يك ويلاي رومي در اين شهر تاريخي تخريب شد و روز شنبه نيز يونسكو در بيانيهاي خواستار آغاز هر چه سريعتر پروژه بازسازي مشترك اين سازمان و دولت ايتاليا براي نجات هر چه سريعتر اين شهر تاريخي شد.
در اين شرايط يكي از كارشناسان سازمان يونسكو، رطوبت شديد، بارانهاي اخير، سست شدن داربستها و كاهش بودجه نگهداري و مرمت را مشكلات اصلي پمپي دانستهاند، اين در حالي است كه روز پنجشنبه يكي از ستونهاي يك ويلاي رومي ۲۲۰۰ ساله در پمپي كه از آن بهعنوان يك اثر تاريخي منحصربهفرد ياد ميشود، به زمين افتاد و در نتيجه، بخشي از سقف اين ويلا به عنوان چهارمين اثر تاريخي اين شهر از بين رفت.
در روزهاي پاياني ماه اكتبر نيز سومين اثر تاريخي پمپي براثر باد و باران شديد فروريخت و دوم دسامبر نيز يونسكو در بيانيهاي از برنامهي مشترك اين سازمان و دولت ايتاليا براي مرمت و حفاظت از اين شهر تاريخي خبر داد.
پس از آسيبي كه در ماه اكتبر به پمپي وارد شد، «اتحاديه اروپا» از برنامهي ويژهاش براي مرمت و بازسازي اين شهر تاريخي با صرف هزينهي ۱۰۵ ميليون يورويي در قالب يك پروژهي چهار ساله خبر داد.
سال گذشته نيز بخشي از ديوار ۱۲ متري يكي از بناهاي تاريخي پمپي و يكي از بناهاي شاخص اين شهر تاريخي به نام «خانه گلادياتورها» كه در حدود ۲۰۰۰ سال پيش، از آن به عنوان محلي براي تمرين گلادياتورها استفاده ميشد، فرو ريختند.
کارشناسان بارها نسبت به شرايط بحراني اين شهر تاريخي هشدار داده و دولت ايتاليا را به بيکفايتي در زمينهي حفظ و حراست از ميراث تاريخي اين کشور متهم کردهاند. يونسكو نيز شرايط شهر تاريخي پمپي را كه در سال ۱۹۹۷ ميلادي در فهرست ميراث جهاني ثبت شد، در آخرين اجلاس خود كه در ماه ژوئن در فرانسه برگزار شد، بررسي و نسبت به شرايط آن اظهار نگراني كرد.
شهر پمپي ۲۴ آگوست سال ۷۹ ميلادي براثر آتشفشان يك كوه زير خروارها خاكستر مدفون شد و هزاران نفر از ساكنان آن جان خود را از دست دادند. هرچند در متون تاريخي به وجود اين شهر اشاره شده است، ولي مدتها مورخان و محققان اين شهر را نوعي افسانه ميدانستند تا اينكه در سال ۱۷۴۸ ميلادي بهشكل تصادفي كشف شد.
در حال حاضر سالانه سه ميليون گردشگر از پمپي ديدن ميكنند كه اين امر شهر پمپي را به جاذبهي نخست گردشگري ايتاليا و يكي از پنج جاذبهي نخست گردشگري «اروپا» تبديل كرده است.