فتاحی: داستان‌های جشنواره امسال از شعاری بودن فاصله داشتند
گزارش هنرنیوز از نشست رسانه‌ای ششمین جشنواره داستان انقلاب؛
فتاحی: داستان‌های جشنواره امسال از شعاری بودن فاصله داشتند
نشست رسانه ای ششمین جشنواره داستان انقلاب صبح امروز با حضور علیرضا قزوه مدیر آفرینش های ادبی حوزه هنری، حسین فتاحی دبیر هنری این جشنواره و زنگنه در سالن سوره مهر برگزار شد.
 
تاريخ : شنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۵۶

علیرضا قزوه مدیر مركز آفرینش های ادبی حوزه هنری در آغاز این نشست با تاکید بر اینکه جشنواره داستان انقلاب پیشکش به آستان عظیم انقلاب اسلامی است گفت: امسال ششمین جشنواره داستان انقلاب برگزار می شود و هدف این جشنواره معرفی انقلاب اسلامی و عظمت كار مردم و حضرت امام (ره) و عظمت انقلاب به مردم ما، جهان و نسل های آینده در بعد ادبی است.
وی با بیان این مطلب افزود: مطمئن باشید اگر ما داستان انقلاب را ننویسیم كسانی همیشه هستند كه برای ما می نویسند و بد و غلط می نویسند همانطور كه تاریخمان را اگر خودمان ننویسیم ، كسانی كه مغرض هستند تاریخ ما را واژگون و غلط معرفی می كنند.
قزوه با اشاره با بیان اینکه ادبیات انقلاب ویترین هنر انقلاب است گفت: اگر انقلاب اسلامی سینمای فاخری به جهان معرفی كرده است از بركت ادبیات انقلاب است، تاثیر شعر و ادبیات انقلاب اسلامی در دیگر هنرها انكار ناپذیر است و باعث رشد دیگر هنرها شده است. خیلی از داستان هایی كه نوشته اند امروز می بینیم به شكل نمایشنامه و فیلم اجرا می شود. اگر انقلاب الهی و خدایی در مملكتی بخواهد شكل بگیرد، اگر ادبیات آن را روایت نكند ممكن است از مسیر خود منحرف شود. مانند رسالت حضرت زینب (س) در كربلا كه همین رسالت بر دوش نویسندگان انقلاب اسلامی است و همین رسالت را رزمندگان دفاع مقدس بر دوش كشیدند و آثار دفاع را خلق كردند.
وی عنوان نمود: اگر ما حضور جدی نداشته باشیم رسانه های خارجی در كنار تحریف تاریخ و انقلاب، ادبیات انقلاب اسلامی را هم تحریف خواهند كرد و یك نمونه اش این است كه ادبیات انقلاب اسلامی را انكار می كنند و یا كوچك نشان می دهند. هنوز می بینیم كه سوال های عجیب و غریبی از سوی برخی مطرح می شود مبنی بر این كه آیا ادبیاتی به نام انقلاب اسلامی وجود دارد؟ مسلما وجود دارد و ایجاد سبكی به نام ادبیات انقلاب اسلامی كرده است. بعد از ۳۵ سال داریم بازخورد این ادبیات را در جامعه می بینیم.
وی افزود: امروز راجع به ادبیات جنگ تحمیلی و دفاع مقدس اروپایی ها نوشته اند، آنها می دانند كه این فرهنگ و ادبیات چقدر ارزش دارد و از آن می توانند برای فضای ادبیات خودشان استفاده كنند. در یكی شهر لكنو هندوستان دانشجوی دكتری دیدم كه رساله دكتری اش را راجع به آثار رضا امیرخانی گرفته بود.
قزوه با اشاره به این كه آثار داستان انقلاب و جنگ تحمیلی در خارج از مرزها ترجمه می شود، اظهار كرد: داستان انقلاب را نویسنده متعهد و خوب انقلاب ما امیرحسین فردی پایه گذاری كرد، شاید در آن زمان تاكیدی بر لزوم نوشتن داستان انقلاب اسلامی نبود اما امیر حسین فردی با راه اندازی جشنواره داستان انقلاب این حركت را آغاز كرد. در طی ۶ دوره برگزاری این جشنواره چیزی بیش از ۲ هزار داستان داریم كه محصول همین ۶ دوره جشنواره داستان انقلاب و تلاش های امیرحسین فردی و یاران ایشان است.
قزوه گفت: اگر به این میراث چیزی اضافه نمی كنیم نباید از آن كم كنیم، در طی سال ها كه آثار را رصد كردیم، در دوره ششم آثار هم از نظر كیفیت و هم كمیت رشد قابل توجهی داشته است. نویسنده های مطرحی كه هر كدام چندین كتاب داشته اند حركت كرده اند و خوشبختانه بیشتر برگزیدگان ما جوانان تازه كار هستند. داوران نیز از روی عدل و انصاف رای دادند و چهره های شاخص از گرد راه رسیده اند و نشان می دهد كه ادبیات انقلاب در حال زایش و رویش است.
وی تاكید كرد: بعد از شش دوره باید كم كم پا را از مرزها فراتر بگذاریم و مطمئن باشیم آن سوی مرزها افرادی هستند كه دلشان با انقلاب همراه است. در سفری كه اخیرا با محمد حسین جعفریان به پاكستان داشته ایم با بیش از ۷۰ شاعر و نویسنده پاكستان در شهرهای گوناگون این كشور دیدار داشته ایم و كمتر شاعر و نویسنده ای بود كه درباره امام (ره) شعر نسروده باشد. در جشنواره بعدی داستان انقلاب باید فضایی ایجاد كنیم برای این كه بتوانیم فارسی زبان منطقه كه آن ها هم آثاری درباره تاثیرات انقلاب اسلامی دارند جمع آوری كنیم. تلاش می كنیم سال آینده حتما فارسی زبانان و نویسندگان كشورهای همسایه را رصد كنیم و از آن ها هم برای حضور در جشنواره دعوت به عمل بیاوریم.
مدیر مركز آفرینش های ادبی حوزه هنری با اشاره به انتشار ترجمه كتاب "دا" در پاكستان گفت: آثار دفاع مقدس و انقلاب اسلامی حوزه هنری در حال حاضر در كشورهای مختلف ترجمه و منتشر می شود.
در ادامه این نشست حسین فتاحی دبیر هنری این جشنواره گفت: در این دوره داوری ۴۰۰ اثر را بر عهده داشتیم و سرانجام آثاری که کیفیت بیشتری داشتند برای مرحله نهایی انتخاب شدند که در بخش بزرگسال زنوزی جلالی، راضیه تجار و محمدرضا بایرامی داوری ها را بر عهده داشتند و سمیرا اصلان پور و مهدی کاموس و خسرو باباخانی داوری بخش کودک و نوجوان را انجام دادند.
وی با بیان این مطلب افزود: در دوره های قبل مشکل داوری ها این بود که کارها اغلب شعاری بودند اما در این دوره آثار از شعار فاصله گرفته بودند و اغلب تکنیکی بودند.
فتاحی عنوان كرد: معمولا در جشنواره های این چنینی نویسندگان حرفه ای شركت نمی كنند اما در این جشنواره بیش از ۱۵ نویسنده حرفه ای داشته ایم كه بدون ترس از این كه اثرشان در كنار آثار جوانان داوری شود و یا برگزیده نشود شركت كرده اند و اتفاقا اكثر برگزیدگان امسال هم از جوانان بوده اند.
وی برنامه های ششمین جشنواره داستان انقلاب را این گونه عنوان كرد: یكشنبه ساعت ۱۵ و ۳۰ دقیقه نویسندگان شهرستان های كشور و تهران كه در ششمین جشنواره داستان انقلاب شركت كرده اند و نویسندگان حوزه هنری به مرقد امام خمینی (ره) می روند و با امام خمینی (ره) تجدید میثاق می كنند.
این نویسنده ادامه داد: برنامه بعدی هم اندیشی نویسندگان جوان تهران و شهرستان های كشور با پیشكسوتان ادبیات انقلاب اسلامی در همان روز است. همچنین دوشنبه ۱۰ صبح در سالن امیرحسین فردی هم اندیشی داریم برای نویسندگان شهرستانی تا سوالاتشان را مطرح كنند و اگر نكته ای دارند در میان بگذارند. می خواهیم فضای ایجاد كنیم كه هم باعث رشد داستان انقلاب و هم نویسنده های انقلاب شود. این هم اندیشی با این نیت طراحی شده است كه فضای دوستانه و تجربیات را در اختیار هم قرار دهیم.
وی یكی از كمبودهای جشنواره داستان انقلاب را نبود كارگاه ها و نشست های هم اندیشی نویسندگان در طول سال دانست و افزود: جشنواره داستان انقلاب تنها سالی یك بار دوستان نویسنده را دور هم جمع می كند. خوب است كه حوزه هنری در طول سال نویسنده ها را گردهم بیاورد و باعث شود نویسنده ها انگیزه بیشتری برای كار پیدا كنند. پیشنهاد می كنم در طول سال و هر فصل نشستی داشته باشیم و فكر می كنم به داستان انقلاب و هنر نویسندگی كشور كمك كند.
دبیر هنری ششمین جشنواره داستان انقلاب خاطرنشان كرد: از زمانی كه جشنواره داستان انقلاب پایه گذاری شد حوزه هنری بنایش این بوده است كه این برنامه ای را برگزار كند، اما از آن جایی كه داستان انقلاب متعلق به تمام مردم و ارگان های كشور است از هر گونه همكاری دیگر سازمان ها در برگزاری این جشنواره استقبال كرده است. امسال نیز در جشنواره ششم بسیج هنرمندان پیشنهاد همكاری داشته است و حوزه هنری هم از این پیشنهاد استقبال كرده است و جشنواره با همكاری این سازمان برگزار می شود.
در بخش دیگری از این مراسم، محمدرضا زنگنه كارشناس جشنواره داستان انقلاب نیز گفت: ۶۳۸ اثر در سامانه این جشنواره ثبت شده است و در نهایت ۴۰۰ اثر در ۴ بخش رمان بزرگسال، رمان كودك، داستان بزرگسال و داستان نوجوان به دست ما رسید كه از این تعداد ۷۰ اثر به مرحله دوم راه یافته‌اند كه متعلق به ۶۰ نویسنده بود.
وی اضافه كرد: در بخش رمان بزرگسال ۱۲ اثر، در بخش رمان نوجوان ۵ اثر، در بخش داستان كوتاه بزرگسال ۳۴ اثر و در بخش داستان كوتاه نوجوان ۱۸ اثر در مرحله نهایی داوری قرار گرفتند.
زنگنه ادامه داد: اختتامیه ششمین جشنواره سراسری داستان انقلاب ۲۷ بهمن سال جاری در تالار سوره از ساعت ۱۶ برگزار خواهد شد كه بودجه این جشنواره ۱۰۰ میلیون تومان است كه براساس فراخوان اعلام شده ۴۰ میلیون تومان آن هزینه‌های مربوط به جوایز است.
گفتنی است آیین پایانی ششمین دوره جشنواره داستان انقلاب عصر دوشنبه از ساعت ۱۶ در سالن سوره مهر حوزه هنری برگزار می شود.

کد خبر: 69296
Share/Save/Bookmark