به گزارش هنرنیوز، صبح امروز (یكشنبه، هفتم خردادماه) در ادامهی نشست هم اندیشی مسوولان و تشکلهای صنایع دستی منوچهر عبدلی ـ مدیر اتحادیهی سراسری صنایع دستی ایران ـ نیز به بیان برخی مشكلات پرداخت و ادامه داد: انتظار داشتیم امسال برای نمایشگاه صنایع دستی كمیتهای تشكیل شود؛ اما این اتفاق نیفتاد. باید در نظر گرفت این نمایشگاه به مسائلی مانند طراحی دكور، بستهبندی، بانك اطلاعاتی «ایران كد»، مالكیت معنوی، صادرات، خرید داخلی، كمیتهی رشتهها، مواد اولیه و بیمهی تكمیلی باید بپردازد.
او ادامه داد: بانكها معمولا فراری هستند و كارچاق میكنند. شاید در این نمایشگاه بتوان به برخی از این معضلات پرداخت.
عبدلی همچنین تقاضا كرد به موضوع تخصیص یكدهم درصد از اعتبار وزارتخانه و مؤسسههای دولتی برای خرید صنایع دستی توجه شود تا این مصوبه روی كاغذ نماند و بودجهی آن هدر نرود، چون فرصت زیادی باقی نمانده است و باید سریعتر اطلاعرسانی شود.
مدیر اتحادیهی سراسری صنایع دستی با بیان اینكه امكان ایجاد بازارچه در پنج شهر بزرگ كشور را دارند، گفت: ما نه پول میخواهیم و نه چیزی، فقط زمین لازم داریم كه این بازارچهها را بسازیم و قوانین و محدودیتهای دستوپاگیر، بخصوص در فضاهای شهری برداشته شوند.
معاون صنایع دستی هم توصیه كرد كه زمین دولتی پیدا شود تا بتوان موضوع را پیگیری كرد.
عبدلی در ادامهی سخنانش درخواست كرد كه شورای بینالمللی مشترك بازرگانی تشكیل شود تا مراودات به راحتی پیگیری شوند.
وی افزود: صنایع دستی در همه جای دنیا حاكمیتی و حمایتی است. معتقدیم با وجود ابلاغ اصل ۴۴ اساسی، صنایع دستی هنوز باید اینطور باشد، ولی در لوای خاص. مشكلی كه داریم این است كه سازمان دولتی صنایع دستی هنوز كار بازرگانی انجام میدهد. در حالی كه تنها جایی كه هنوز آن را واگذار نكرده و باید واگذار كند، كار بازرگانی است.
او با اشاره به درخواستهای مالی كه باید به مجلس منتقل شوند، اظهار كرد: سازمان متولی ما، نامههایمان را به مجلس نمیبرد. این كار باید از طریق دولت صورت گیرد، وگرنه امكان تصویب وجود ندارد. ما میخواهیم این اعتبارات را خرج امور زیربنایی كنیم كه انجام آن بدون پول امكانپذیر نیست.